S-au pus in vanzare biletele pentru Festivalul Euroregional de Teatru TESZT

- Advertisement -
Nouă spectacole extraordinare pot fi văzute în perioada 20-26 mai la Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” în cadrul Festivalul Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, iar biletele s-au pus în vânzare la casieria teatrului și pe www.biletmaster.ro Trupele invitate sunt din Novosibirsk, Grenoble, Antwerp, Ljubljana, Koln, Tatabánya și București, iar teatrul-gazdă își va prezenta cele mai recente două producții.

Selecția TESZT 2019 a fost construită în jurul conceptului de eroism/antieroism. Pe o scenă globală în care linia dintre Eroi și Antieroi se trasează adesea în spatele ușilor închise, teatrul re-devine un instrument fin de cercetare a liniei mobile care desparte paradisul de infern. TESZT 2019 va cuprinde texte clasice în re-citiri contemporane, eroi în posturi tragice, forme estetice inovative, precum și o temă mai sensibilă ca oricând, a (anti)eroilor. Deși selecția inițială a fost restrânsă din motive obiective, TESZT 2019 subliniază importanța continuității evenimentului și prezintă nouă spectacole europene – TESZT rămâne cel mai curajos festival internațional de teatru din regiune.

Deschiderea festivalului o va face luni, 20 mai, Teatrul ”Stary Dom” din Novosibirsk cu spectacolul ”Sociopath/Hamlet”, o reinterpretare a personajului Hamlet cu efecte video, proiecții și muzică hip-hop în limba rusă, care începe la ora 19:00. A doua zi, cu începere de la ora 17:00, se va juca cel mai nou spectacol al Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”, ”Lacul lebedelor revăzut”, regizat de sârbul Kokan Mladenović. Miercuri, 22 mai, de la 19:00, compania franceză de dans ”Cie Malka” interpretează spectacolul nonverbal ”Cap de afiș”, invitat în cadrul Sezonului Cultural România-Franța, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe România. Joi, 23 mai, de la 19:00, Enkidu Khaled și Chris Keulemans prezintă ”Bagdad”, spectacol de teatru documentar despre destinul unui oraș sfâșiat de război și memoria nostră afectivă. În aceeași zi de la 21:00, precum și vineri de la 22:00, în Sala Studio va avea loc ”Erou 2.0 Spectacolul spectacolelor”, un proiect de autor despre meseria de actor și originalitate în artă, creat de slovenii Uros Kaurin si Vito Weis, care vor susține și un workshop la TESZT. Vineri, 24 mai, de la 19:00 pe scena din Sala Mare se va juca ”Macbeth” de W. Shakespeare, în interpretarea inedită a Teatrului ”Jászai Mari” din Tatabánya. Ziua de sâmbătă aduce două spectacole inspirate de personaje antice: ”Medea’s Boys”, produs de teatrul ”Apollo111” din București – de la orele 16:00 și 21:00, precum și ”Antigona”, regia Kristóf Szabó, spectacol din Germania. Festivalul se încheie cu producția gazdelor de la Teatrul Maghiar timișorean, ”Henric al IV-lea”, producție a cărui director de scenă este Victor Ioan Frunză.

Biletele pentru accesul la spectacolele din cadrul Festivalului TESZT s-au pus în vânzare la casieria teatrului, deschisă între orele 10:00-13:00 și 16:00-19:00 de luni până vineri și 18:00-19:00 sâmbătă, iar pe durata festivalului, în fiecare zi, între 10:00-19:00. Prețul unui bilet este de 40 lei, sau 30 lei cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari, abonați și posesori card Cultura Plus. Spectatorii pot achiziționa și abonamentul TESZT5 pentru acces la cinci spectacole la alegere, cu prețul de 150 lei, sau 75 lei cu reducere. Toate spectacolele se vor juca în cele două săli ale Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” și vor fi traduse în limbile română, maghiară și engleză, în funcție de limba vorbită pe scenă.

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Euroregional de Teatru Timișoara – TESZT, organizat și găzduit de Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” Timișoara, va avea loc în perioada 20-26 mai 2019. Finanțatorul principal al acestui eveniment este Primăria Municipiului Timișoara, instituția fiind sprijinită și de Consiliul Județean Timiș, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii și Identității Naționale și UNITER. Mai multe date despre fiecare spectacol se pot găsi pe www.teszt.ro.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Teatrul Național Timișoara prezintă în premieră, în data de 15 ianuarie, spectacolul EMINESCU!

Teatrul Național din Timișoara prezintă în premieră spectacolul EMINESCU,...

Teatrul National Timisoara, in fata primei premiere din 2020: Si caii se impusca, nu-i asa?

Scena Sălii 2 a Teatrului Național Timișoara găzduiește joi,...

Fatada Palatului Culturii din Timisoara intra in reabilitare. Se cosolideaza si fundatia

Se demarează procesul de reabilitare a faţadei Palatului Culturii...

Teatrul Maghiar Timisoara a pus in vanzare noile abonamente. Vezi avantajele Kult Card

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara a...

Timisoara: LUMINA UNIRII – un spectacol pe parcursul a trei seri, despre istoria orasului

Piața Unirii din Timișoara este la finalul lunii septembrie...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img