Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Cercetat de DNA pentru fapte de corupție, deputatul Alin Popoviciu, în ,,cărți” pentru șefia CJ Timiş

- Advertisement -

Votul în Biroul Permanent Județean al PNL pentru candidații la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș a creat tensiuni în interiorul partidului. Mai mulți membri din vechiul PNL reclamă nereguli în derularea procesului de vot.

Aceștia spun că listele ar putea deveni un caz penal, ele fiind realizate de către unul dintre candidați, Alin Popoviciu, provenit din fostul PDL. Potrivit surselor noastre din PNL, listele pe care le-au primit membrii Biroului Permanent Județean al PNL în cadrul procesului de vot au fost realizate de către Alin Popoviciu, unul dintre candidații proveniți din fostul PDL. Popoviciu a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul timpului și este în prezent cercetat penal în dosarul Aeroportul.

„Așa s-a pus să se voteze și s-a dat la oameni. Listele le-a făcut Alin Popoviciu și le-a dat la oameni. Pe Marian Vasile l-a pus cu un punct, deci aproape 0. S-a punctat așa, pentru că n-au știut cum să treacă, nu au făcut listele cum trebuie”, ne-a declarat sursa noastră.

Mai mult, unii dintre liberali reclamă și faptul că procesul electoral a fost îngreunat intenționat.listele pnl

„S-au anulat vreo 20 de buletine de vot, ei au anunțat cu câteva minute înainte de vot că s-a renunțat la cineva, că cineva s-a retras. Nu aveau voie să se retragă înante de a se da votul. Au încurcat lumea și n-a mai știut ce să voteze și a fost nevoie să se anuleze 20 de buletine de vot, că s-a votat greșit. E listă făcută de Popoviciu cu oamenii lui împotriva lui Marian Vasile”, ne-au mai spus sursele noastre din PNL.

Alin Popoviciu, anchete penale și afaceri cu Elena Udrea

În ultimii ani, Alin Popoviciu a fost implicat în mai multe scandaluri și afaceri cu iz penal. De asemenea, el este cercetat penal de DNA, într-un dosar ce vizează închirierea ilegală a spațiilor de la Aeroportul Internațional Traian Vuia către firmă pe care acesta o conducea împreună cu fostul președinte al CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc. În același dosar este cercetat și Cornel Sămărtinean, fostul director al Aeroportului Timișoara. Susținerea puternică a lui Popoviciu în interiorul vechiului PDL se poate explica prin faptul că acesta este partener de afaceri cu Elena Udrea, figură marcantă a fostului PDL, care între timp a plecat la MP. Așa cum a rezolvat listele PNL, Popoviciu și-a urmărit interesul personal și în afacerile realizate cu Elena Udrea. La firma Tim Rail Cargo SRL, a cărei activitate este transportul pe calea ferată, el și-a pus soția asociată cu Elena Udrea.Tim Rail Cargo SRL#04

Potrivit surselor noastre, ultima vizită a Elenei Udrea la Timișoara a fost legată de afacerile firmei. Dacă ne uităm pe diagrame, afacerile lui Popoviciu şi Udrea, au avut o creştere spectaculoasă – 999%, în timp ce CFR este în pragul falimentului şi ne întrebăm oare cine a avut grijă să aducă societatea de stat în acest hal? De ani de zile pe aceşti politicieni nu-i interesează decât propriul buzunar şi furtul din banul public! Se pare că problemele penale ale lui Alin Popoviciu nu sunt suficiente pentru a ridica semne de întrebare în interiorul partidului, din moment ce se bucură de susținerea copreședintelui Dan Popa, și el provenit din fostul PDL, dar si de sprijinul lui Nicolae Robu.

„E cel mai realist vot care s-a întâmplat vreodată… după cum s-a făcut lobby, echipele nu sunt făcute pe verticală unei vechi componente, ci ei sunt deja colegi pe orizontală, au proiecte împreună, au fuzionat, a fost într-adevăr un exercițiu”, declara Dan Popa la conferința de presă organizată vineri, 11 martie, la sediul PNL.

Topul celor care aspiră să fie candidatul liberal pentru Consiliul Județean Timiș arată așa, în urma votului dat în Biroul Permanent Județean al PNL: Lucian Blaga – 37,76%, Mihăiță Bojin – 37,53%, Alin Popoviciu – 37,22%, Nicolae Bitea – 36,76%, Dan Sarmeș – 36,73%. Sorin Supuran – 36,45%, Bogdan Ghelbere – 35,98%, Cosmin Costa – 33,54%, Constantin Buzatu – 33,11%, Ciprian Bogdan- 32,95%.

Votul dat joi seară contează în proporție de 40% pentru stabilirea candidaților pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș și a celor care se vor afla pe listele pentru CJ. Restul de 60 de procente vor fi date de votul celor doi copreședinți ai PNL, în proporție de 20% și de criteriile de performanță stabilite de liberali, în proporție de 40%. Rezultatul final va fi anunțat săptămâna viitoare.

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore