AcasăStiriPoliticaCrin Antonescu: "Această zi simbolizează triumful revoluţiei asupra regimului comunist"

Crin Antonescu: „Această zi simbolizează triumful revoluţiei asupra regimului comunist”

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a dat o declaraţie despre semnificaţia zilei de 22 decembrie pentru cetăţenii români şi pentru istoria României.

Această zi simbolizează triumful revoluției asupra regimului comunist și apariția primelor centre de putere care au readus apoi România pe linia tradițiilor sale democratice și parlamentare. În decembrie 1989 s-au deschis larg porțile către libertate și de atunci s-au făcut pași importanți, s-au parcurs etape semnificative care au ancorat solid și ireversibil România în parcursul său democratic și european. (…) Sacrificiul celor care s-au jertfit la Revoluție a însemnat despărțirea definitivă de un trecut sumbru. Le datorăm martirilor eroi respectul și recunoștința noastră pentru că au avut curajul de a ne schimba destinul

Suntem ceea ce suntem acum și pentru că unii dintre noi au avut curajul să spere, să creadă în schimbare și să acționeze, cu prețul sacrificiului suprem, pentru recâștigarea demnității și valorilor naționale. În acele zile, conștiința națională și dorința de libertate au cântărit mai mult decât teama față de un sistem autoritar, construit prin frică și manipulare

Nu avem voie și nu avem dreptul să îi uităm, indiferent de greutățile prezentului sau de provocările viitorului, pe aceia care au luptat în decembrie 1989 împotriva regimului comunist„, conform agenţiei de presă „Agerpres”

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente