Vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding: „România şi Ungaria, două din ţările unde statul de drept este în pericol”

0
467

Viviane Reding este Vicepreşedintele Comsiei Europene, dar şi comisarul european pentru Justiţie. Într-un interviu accordat ziarului german Die Zeit, aceasta a afirmat că în Uniunea Europeană sunt mai mult state care ar putea să accorde mai multă atenţie bunei funcţionări a statului de drept. Întrebată dacă se referă la statele România şi Ungaria, aceasta a răspuns că da, dar nu numai!

Conform Vicepreşedintelui CE, Uniunea Europeană are în prezent o singură sancţiune pe care o pot da statelor care nu respectă principiile şi legile statului de drept, şi anume „opţiunea nucleară”. Aceasta a mai adăugat că Uniunea Europeană trebuie să construiască un set de sancţiuni mai puternice pentru această abatere – ameninţarea statului de drept al unui stat membru UE.

Avem nevoie de alte metode, mai sofisticate” a declarate Viviane Reding, conform ziarului german Die ZeitExistă un număr de state membre unde este ameninţat astăzi statul de drept

Sursa foto: caleaeuropeana

Spune-ţi opinia civilizat!