„Incluziunea socială trebuie să înceapă de acasă!” – a declarat deputatul Tamara Dorina Ciofu, cu privire la persoanele de etnie rromă

0
614

Deputatul PSD – Tamara Dorina Ciofu este vicepreşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din cadrul Parlamentului României. În calitatea de vicepreşedinte a comisiei, s-a întâlnit cu Susanne Eberstein – primvicepreşedinte al Parlamentului suedez.

Unul din subiectele centrale ale întâlnirii a fost incluziunea socială a persoanelor de etnie rromă, atât în România cât şi în Uniunea Europeană. Conform lui Susanne Eberstein această responsabilitate este şi a comunităţii europene dar şi a comunităţii româneşti.

Suedia sprijină cererea legitimă a României de a deveni membră a spaţiului Schengen, dar aceste eforturi de integrare a etniei rrome trebuie să pornească de la comunităţiile locale” a declarat Susanne Eberstein, vicepreşedinte al Parlamentului suedez.

Deputatul Tamara Dorina Ciofu a vorbit despre faptul că România are nevoie de programe pertinente şi flexibile în procesul de elaborare a politicilor publice în contextul integrării sociale a rromilor, prin creşterea coerenţei documentelor pragmatice.

Un prim pas benefic considerat de deputatul Tamara Dorian Ciofu, este angajarea personală a unui mediator de etnie rromă în colegiul pe care îl reprezintă, pentru a avea o legătură directă cu un reprezentant al comunităţii rrome, lucru pe care l-a şi realizat.

Spune-ţi opinia civilizat!