AcasăStiriPolitica"Incluziunea socială trebuie să înceapă de acasă!" - a declarat deputatul Tamara...

„Incluziunea socială trebuie să înceapă de acasă!” – a declarat deputatul Tamara Dorina Ciofu, cu privire la persoanele de etnie rromă

Deputatul PSD – Tamara Dorina Ciofu este vicepreşedintele Comisiei pentru Drepturile Omului din cadrul Parlamentului României. În calitatea de vicepreşedinte a comisiei, s-a întâlnit cu Susanne Eberstein – primvicepreşedinte al Parlamentului suedez.

Unul din subiectele centrale ale întâlnirii a fost incluziunea socială a persoanelor de etnie rromă, atât în România cât şi în Uniunea Europeană. Conform lui Susanne Eberstein această responsabilitate este şi a comunităţii europene dar şi a comunităţii româneşti.

Suedia sprijină cererea legitimă a României de a deveni membră a spaţiului Schengen, dar aceste eforturi de integrare a etniei rrome trebuie să pornească de la comunităţiile locale” a declarat Susanne Eberstein, vicepreşedinte al Parlamentului suedez.

Deputatul Tamara Dorina Ciofu a vorbit despre faptul că România are nevoie de programe pertinente şi flexibile în procesul de elaborare a politicilor publice în contextul integrării sociale a rromilor, prin creşterea coerenţei documentelor pragmatice.

Un prim pas benefic considerat de deputatul Tamara Dorian Ciofu, este angajarea personală a unui mediator de etnie rromă în colegiul pe care îl reprezintă, pentru a avea o legătură directă cu un reprezentant al comunităţii rrome, lucru pe care l-a şi realizat.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
538CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
186CititoriConectați-vă
48,300AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente