Nouă ”fugari”, prinși de polițiștii de frontieră în ”zona verde”, la Beba Veche

0
1094

O patrulă de supraveghere a frontierei de stat din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sannicoalu Mare a observat un grup de persoane care se deplasa pe jos spre Ungaria. Cei în cauză au fost reţinuti la aproximativ 100 metri interior faţă de teritoriul statului vecin, în marginea de vest a localităţii Beba Veche, în vegetaţia din apropierea frontierei.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit cei cinci adulţi şi patru minori, cu vârste cuprinse între 9 și 40 de ani, sunt cetăţeni din Iran și Afganistan care intenţionau să ajungă în Ungaria. Persoanele în cauză sunt solicitanți ai statutului de azilant în țara noastră.Cei în cauză au declarat că s-au deplasat cu doua autoturisme de ocazie până în apropierea frontierei apoi pe jos, peste câmp până în momentul reţinerii.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei cetăţenilor iranieni si afgani şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.