Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ponta pregătește marea MITĂ ELECTORALĂ, pe fonduri europene. UE ne-ar putea ”sălta” de 100.000.000 de euro

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Conform caietului de sarcini, Guvernul solicită asigurarea unui număr minim de 6.652.986 pachete cu alimente, prin furnizarea și transportul acestora la centrele de distribuție ale primăriilor din toată țara, valoarea contractului fiind de aproximativ 100 milioane de euro, echivalentul a peste 150.000 pachete pe fiecare județ.

În primul rând că prin acest anunț, Guvernul susține că în România trăiesc peste 6,5 milioane persoane dintre ”cele mai defavorizate”, asta în timp ce Ponta susține că rata șomajului este de numai 7%.

O a doua chestiune importantă este legată de faptul că unii primari vor împărți pachete de alimente în plină campanie electorală pentru turul al doilea la prezidențiale, conținând făină, mălai, ulei, zahăr, paste făinoase, conserve de carne și pate, cântărind 18 kilograme fiecare pachet.

Cel mai grav este faptul că se încalcă prevederile OUG 34/2006. Observăm că data apariției anunțului pentru licitație este 20 septembrie 2014, data trimiterii fiind 19 septembrie iar data depunerii ofertelor este 2 octombrie 2014: așadar doar 12 zile pentru pregătirea ofertelor. Conform legii, o licitație deschisă are un termen de 52 zile până la depunere conform art.75 din OUG 34/2006, iar o licitație deschisă accelerată are un termen de depunere de 37 de zile conform art.83 din același OUG. Graba cu care se realizează această licitație, chiar cu încălcarea prevederilor legale, nu poate fi generată decât de alegerile prezidențiale care urmează. Vezi de ce sunt diferențe uriașe în împărțirea de anii trecuți și de ce riscă România să plătească contravaloarea acestor produse, circa 100.000.000 de euro, Uniunii Europene, pe nasultv.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Spălatul pe mâini! Primăria Giroc își recuperează prejudiciul de 350.000 euro, rezultat din contractele ilegale de asistență juridică, nu de la artizanii care i...

Trei contracte, mari și late, având ca obiect servicii juridice de asistență și reprezentare,...

Liberul arbitru! Primăria Timișoara a refuzat să facă plângere penală împotriva antreprenorului general de la Pasajul Solventul, deși constructorul a pus în circulație un...

Când vine vorba despre respectarea legii, în ceea ce privește omisiunea sesizării, dispozițiile articolului...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

”Interesu’ national” Timis sustine candidatul PSD la alegerile prezidentiale

Filiala Timiș a Partidului Social Democrat a anunțat că la finele săptămânii trecute, ca...

Probleme pentru USR PLUS, la Sacalaz: un cort furat, altul taiat in bucati si incendiat

Reprezentanții organizației județene a Uniunii Salvați România (USR) se plâng de ”intensitatea” cu care...

Promisiuni de la Guvern: Ambulanta in fiecare comuna din Romania

Guvernul a adoptat un Memorandum privind instituirea schemei de ajutor de minimis pentru Programul...