Parcul Central se transformă în grădină vieneză. Firma liberală Rogera, parteneră la un contract de 6.5 milioane de lei

- Advertisement -

Parcul Central va arăta ca în filme – este promisiunea primarului Nicolae Robu, care a informat astăzi că licitaţia pentru executarea lucrărilor în valoare de 6,5 milioane de lei care vor dura un an de zile a fost câştigată de asocierea dintre firmele Lovrintim şi Rogera.

„Se vor face lucrările de amenajare și modernizare a Parcului Central, în concept de gărdină vieneză cu intervenții mai ales la sol. Nu se intervine mai ales la abori, se vor face ceva tratări de arbori, dar vor fi amenajări foarte frumoase la sol și o să vedeți că Parcul Central va deveni mult mai frumos decât este în momentul de față. Sigur că la orice proiect apare și o opoziție. Nicio problemă, suntem obișnuiți cu critici, cu rezistența la orice proiect. Noi nu suntem de părere că toate lucrurile trebuie lăsate așa cum au fost găsite. (…) Proiectul care a fost scos la licitație nu cuprinde și zona Uszoda, dar sigur că puteam să avem în vedere și acel colț din arealul respectiv despre care eu am spus că merită o analiză foarte serioasă pe ideea de a deveni tot parc, spațiu verde. Atât am spus, nu am spus nici măcar că am luat o decizie în acest sens, dar s-a făcut imediat foarte mare vâlvă în acest sens, ceea ce mie mi se pare că arată că orașul este viu. Pare că niște vestiare de grupuri sanitare și un bazin în care s-a învățat să se înoate sunt emblema Timișoarei. Vorbim de anul 1926, haideți să fim oameni serioși. Dacă vrei să faci o bază de agrement păstrând istoria, trebuie să te gândești ce atractivitate poate să aibă, când toată lumea își oferă variante ultramoderne, confortabile și igienice, superioare din toate punctele de vedere”, a declarat primarul Robu. Firma Rogera aparține fostului șef de cabinet al senatorului PNL Ben-Oni Ardelean, Răzvan Anheliuc.

Primarul a informat şi că dacă timişorenii vor dori să protesteze împotriva deciziei sale de a renunţa la reabilitarea Uszoda, acest lucru nu îl va determina să îşi schimbe planurile, pentru că „suntem într-o societate democratică în care se cere aprobarea pentru organizarea unui protest, eu personal voi semna favorabil fără nicio reținere. Să nu se supărăm, e drept la opinie, la exprimarea opiniei, dreptul de a protesta. Toate aceste lucruri sunt firești într-o comunitate democratică, dar asta nu înseamnă că deciziile se iau așa cum suflă vântul dintr-o parte și noi ne orientăm înspre acel vânt”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare