Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocial22 decembrie 1989 - În sfârşit liberi, după aproape 42 de ani

22 decembrie 1989 – În sfârşit liberi, după aproape 42 de ani

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

În dimineaţa zilei de 22 decembrie, soarele se răsfrângea asupra oraşului de pe Bega, atât la propriu cât şi la figurat. După o noapte întreagă de loznici şi discursuri ce răsunau dintr-o portavoce de la balconul Operei, timişorenii, la fel de mulţi ca în zilele precedente, au gustat din pocalul biruinţei.

Nici în capitală, situaţia nu era mai molcomă. Sute de mii de muncitori din întreprinderile bucureştene ieşiseră, încă din zorii zilei, în stradă pentru a protesta împotriva regimului lui Ceauşescu. Dicatorul a mai atentat la un discurs de calmare al poporului, însă fără rezultat, huiduielile au fost şi mai înfocate. Evenimentele derulate recent i-au făcut pe soţii comunişti să părăsească Bucureştiul cu un elicopter. Mulţimea a izbucnit în urale şi fluierături când aparatul de zbor s-a ridicat de pe acoperişul Comitetului Central şi a marcat prăbuşirea dictaturii.La ordinul generalului Victor Stanculescu, proaspăt numit în locul lui Milea, Armata romană încetează să tragă în revoluţionari şi se alătură mulţimii.

A fost gloriosul moment ce a dovedit că vieţile eroilor nu au fost luate degeaba, că orele, zilele petrecute în stradă au dat rezultate, că scanteiile de curaj nu au fost de izbândă şi că, vocea poporului a răsunat mai tare, mai apăsat şi mai puternic decât orice urlet disperat al conducerii.

[responsive_youtube

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Protest în comuna Uivar, după schimbarea pe șest a viceprimarului liberal

Aproape 100 de persoane s-au mobilizat, ieri, în fața Primăriei Uivar, după ce majoritatea...

Procurorii DIICOT isi inceteaza activitatea si se alatura protestelor

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată...

VIDEO Primarul Robu explica de ce a jignit presa locala. De ce nu vrea sa dea numele jurnalistilor care se „prostitueaza”

Un nou episod al protestului presei timișorene la adresa primarului Timișoarei, Nicolae Robu, s-a...