Cristian Mos, vicepreședintele CJ Timis, un lider mai mic al QAnon+

- Advertisement -

A trecut fix o săptămână de când, duminica trecută, în jurul prânzului, Cristian Moș, președintele USR+ Timiș și vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș a anunțat, de la înălțimea celor două funcții, că Bega a fost poluată.

Mai mult, nu numai că în apa, care curge la robinetele timișorenilor, au fost deversate “substanțe necunoscute” ci că otrăvirea bănățenilor este, de fapt, un proces lent și repetitiv, care se execută, chipurile, in fiecare weekend, atunci când “poluatorii” mizează pe relaxarea autorităților.

Poziția publică a lui Cristian Moș a fost următoarea și cât se poate de clară, concisă, fără nicio urmă de interpretare: 

“În această după-amiază am primit aceste imagini unde se vede clar că au fost deversate niște substanțe necunoscute în râul Bega. Știu că este o practică curentă în rândul poluatorilor să deverseze substanțe nocive în timpul weekendului când instituțiile statului nu au program. În momentul acesta o echipa de la Administrația Bazinală de Apă Banat se deplasează spre zona Uzinei de Apă și sper ca în cel mai scurt timp să aflăm ce substanța a fost deversată în Bega. Avem datoria să apărăm cu toate forțele resursele naturale, iar cei care se cred mai presus de lege trebuie să înțeleagă că s-a terminat era în care administratorii județului sau ai orașului închideau ochii. În acest mandat mă voi asigura că județul Timiș devine unul dintre cele mai verzi județe din România, iar astfel nereguli o să devină istorie. Dacă aveți orice informație care considerați că ar putea să ajute autoritățile să-i prindă pe poluatorii din județ care nu respectă legile, vă rog să le oferiți. Făcând un efort comun putem să protejăm resursele naturale care ne ajută să trăim sănătos”.

În cel mai pur stil politicianist, pe care până nu demult îl blama, după anunțul care a generat panică și a alertat autoritățile, Moș a dispărut în ceață, la umbra diplomei de electronică și telecomunicații, lăsându-i pe timișoreni cu ochii în soare și fără un follow-up, care să le ofere răspunsurile la întrebările: Cine a poluat Bega? Cu ce substanțe a fost râul poluat? Cât este de periculoasă “otrava” pentru sănătatea timișorenilor?

Pur și simplu, liderul USR+ Timiș, Cristian Moș, a făcut anunțul apocaliptic și dus a fost și chiar dacă a promis că va reveni cu buletinul de analiză al apei, de îndată de acesta îi va parveni de la Direcția Apelor Române Banat, nu a mai făcut-o.

Motiv de fake-news

De ce nu a mai (re)apărut “revoluționarul” Moș în spațiul public cu răspunsurile la întrebări, deși a promis că o va face, e simplu. Misterul l-a rezolvat Sorina Neaga, reprezentata DAB pe relația cu mass-media, chiar a doua zi, dis de dimineață:

“Da, bineînțeles că au venit rezultatele. Din analizele laboratorului nostru, nu s-a identificat nicio substanță poluatoare. Deci, nu putem vorbi despre poluare. Va mai pot spune în plus este că am asistat la un fenomen natural ce se întâmplă, în general, la viituri, la dezgheț și la diferențe de dezgheț ale apei. Deci, nu este absolut nicio problemă”.

În traducere liberă, nici mai mult nici mai puțin, înseamnă ca vicepreședintele CJ Timiș și USR+ Timiș a pus în circulație un fake-news!!! Fără nicio probă, fără nicio expertiză în domeniu ci doar pe baza unor imagini video care prezentau “bulbuci” pe Bega.

Da, asta a făcut Cristian Moș, după care a șters putina și a dispărut, fără alte explicații. Normal și firesc ar fi fost ca, indiferent de rezultatul de laborator al calității apei, liderul USR+ să iasă și să explice, atât alarmarea populației cât și deznodământul poveștii.

Moș a procedat exact invers: a aruncat mizeria, a blamat un dușman imaginar, a inflamat populația, a alertat autoritățile și, când i-a dat cu virgulă, a adoptat poziția struțului!

Nici măcar scuze, mea culpa, absolut nimic! Dovada că “oamenii noi” nu greșesc, nici măcar atunci când spun doar bălării! In concluzie, “alerta” și isteria vicepreședintelui CJ Timiș, Cristian Moș, nu rămâne altceva decât un mare fâs pe care liderul USR+ Timiș a încercat sa-l vândă pe post de baloane colorate. O atitudine conspiraționistă, demnă de un viitor lider liliputan al QAnon+ Timiș….

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare