12.9 C
Timișoara
miercuri,12,mai,2021
AcasăStiriEducatieConcursu de solutii pentru noile fatade ale sediului Universitătii de Vest

Concursu de solutii pentru noile fatade ale sediului Universitătii de Vest

65 / 100
Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara (UVT) anunță că a fost lansat concursul de soluții pentru reabilitarea și modernizarea fațadelor pentru corpul de clădire al sediului său principal, aflat pe Bulevardul V. Pârvan nr. 4, un imobil reprezentativ al Timișoarei, care face parte dintre operele de valoare incontestabile ale arhitecturii românești.

”Casa” UVT a fost proiectată de renumitul arhitect Hans Fackelmann, un reper în istoria arhitecturii din România, de după al Doilea Război Mondial, un proiect care a fost premiat de CSCAS în 1964 și de Uniunea Arhitecților în 1967.

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, explică importanța proiectului: ”Pentru a oferi vizibilitate, dar și pentru a răspunde anvergurii implicate de lucrările pentru noile fațade ale sediului universității noastre, UVT a lansat public un concurs de soluții, în vederea atribuirii contractului de servicii de proiectare pentru «Reabilitarea și modernizarea fațadelor sediului Universității de Vest din Timișoara». Așteptăm să răspundă la această provocare și să participe la concursul de soluții proiectanți și arhitecți, echipe și companii de proiectare din România și din plan internațional, care pot să contribuie cu o viziune inovatoare la modernizarea uneia dintre cele mai cunoscute zone urbane din Timișoara, a unei clădiri simbolice pentru centrul nostru universitar, a cărei proiectare inițială a fost realizată în coordonarea cunoscutului arhitect Hans Fackhelmann. ”.

Documentația se poate accesa în SEAP/SICAP, fiind asignată anunțului publicat în secțiunea „concurs de soluții” cu indicativul DC1000144/06.01.2021, fiind disponibilă online AICI.

Valoarea serviciilor de proiectare arhitecturală aflate în concursul de soluții este de aproape 380 mii lei (fără TVA). Termenul limită de depunere a ofertelor este 22 martie 2021, ora 10:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,916FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
46,600AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente