Garantat de USR+! Senatorul Raoul Trifan, cu studii superioare doar în CV, confundă cititul cu…cărțile electronice

- Advertisement -
Materialul care urmează, în mod cert, vă poate afecta emoțional! Vă poate deruta, astfel încât, după lecturarea textului și vizionarea clipului video, să vă aruncați toate diplomele de facultate, masterele și doctoratele la coșul de gunoi și să vă înscrieți în USR+ Timiș.
Cu siguranță, aveți toate șansele ca, fără diplome și cu CV umflat cu pompa, să ajungeți în Senatul României. Nu oricum, ci pe ușa din față! Plus un salariu baban, secretară, consilieri, taxă forfetară și alte beneficii, mai mult sau mai puțin vizibile.
Așa că, nu lăsați la îndemâna copiilor dumneavoastră materialul care urmează și nici nu-i încurajați să facă la fel ca senatorul Raoul Trifan de la USR+ Timiș. Săracul e de pe altă planetă!

După cum se exprimă, habar nu are cum arată o carte de citit! Poate doar cartea de bucate sau cartea de identitate! Cel mult!

Timișorenii au auzit despre existența anostă a lui Raoul Trifan, anul trecut, când USR+ Timiș și-a prezentat listele de candidați pentru alegerile parlamentare unde, ”datorită competențelor și CV-ului excepțional”, a fost desemnat ca să deschidă lista ”oamenilor noi” pentru Senatul României!

A fost descris ca un mic Einstein, Marie Curie și Brad Pitt, la un loc. Toată lumea a fost pe spate! Ulterior, la o privire mai amănunțită în viața și cariera sa profesională, s-a aflat că tânărul Raoul Trifan avea, în fapt, 3 CV-uri. Toate, în funcție de necesități! Unul cu facultate, unul cu facultatea întreruptă, altul fără facultate!

Trei CV-uri, nu trei facultăți – explicați-le bine copiilor dumneavoastră asta! Ca să nu creadă, totuși, că Trifan e vreun Superman cu pelerină! Din contra! Ulterior, după ce a fost validat ”în competiție internă” la USR+ și după ce s-au depus listele pentru candidaturile la parlamentare, s-a aflat că, de fapt, ”omul nou” n-avea decât Bacalaureatul.

Adică, 12 clase! Ce-i drept, pus în fața evidențelor și pentru că nu mai avea încotro, Trifan a recunoscut că a început facultatea, dar nu a terminat-o, motivând că ”a fost nevoit să muncească și să-și întrețină familia”!

Totuși, în ciuda revoltelor interne, care acuzau impostură și tupeul lui Raoul Trifan, conducerea USR+ Timiș, în frunte cu Cristian Moș, a refuzat să-l miște din loc pe ”micuțul Einstein”.

Chiar dacă s-a demonstrat că, în cadrul ”competiției interne”, în fața colegilor săi, absolventul de liceu prezentase un CV cu facultate! O Românie fără hoție, ce mai! Ulterior, s-a mai aflat că, la 19 ani, cel care urma să devină senatorul al României pe listele USR + Timiș, a fost campion național la un joc de cărți cu creaturi fantastice: Magic – The Gathering!

De aici si imaginația, probabil! Și, mai mult, după lovitura cu inexistență studiilor superioare ale lui Raoul Trifan, s-a mai descoperit că și alte părți din CV-ul acestuia erau bine umflate cu pompa. În fapt, ”nici vorbă despre vreun antreprenor de success ci doar un angajat, cu nimic peste medie”!

Viața bate filmul

Nimic din toate aceste informații, absolut toate probate cu documente, nu au schimbat decizia conducerii USR+ Timiș, deși organizația de partid fierbea, la propriu. Așa se face că, după ziua votului, din poziția întâia de pe listele de partid, Raoul Trifan, campion național la un joc de cărți și fără studii superioare, a ajuns în Senatul României!

Și a mai și fost validat, semn că ”micuțul Einstein” a beneficiat, în continuare, de toată încrederea colegilor săi de partid. Mă rog, a unora doar din conducere pentru că, în perioada respectivă, mulți dintre useriști au avut poziții publice vizavi de comportamentul ”golănesc” al colegului lor.

Mai târziu, la o lună, după ce și-a preluat funcția și biroul, proaspătul senator Raoul Trifan a dat anunț că este în căutare de doi consilieri… cu studii superioare! Da, spuneți-le copiilor dumneavoastră că au citit bine: un senator al Românei, care face, corectează și aplică legi, dar care nu are decât Bacalaureatul, vrea să angajeze doi oameni cu studii superioare!

Explicați-le că, în Europa, nu e normal, dar în România e posibil orice! Și, ca tacâmul să fie complet, astăzi, tot din partea senatorului Raoul Trifan am mai avut parte de un șoc. Educațional evident! Așadar, dragi părinți, țineți-vă bine.

În cadrul unui scurt vox populi, intitulat ”Cu mâinile pe carte”, realizat de o televiziune de nișă, concluzia a fost ”Parlamentarii spun că mai au timp și să citească”. Doar că o singură reacție a stârnit stupoare, ilaritate, șoc și groază! Toate la un loc!

Și cuvintele care urmează, îi aparțin, în exclusivitate, senatorului USR+ de Timiș, Raoul Trifan: ”Da, citesc! Dar citesc atunci când spăl sau când îmi fac de mâncare. Îmi pun casca și ascult cărți”!

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=I8Lv3ai4uuY&feature=emb_title]
video: www.alephnews.ro

Fără cuvinte

Da, degeaba vă frecați la ochi! Degeaba ați sărit pe bețișoarele de urechi! Așa a zis omul! Senator în Parlamentul României din partea USR+ Timiș. Omul care și-a mințit colegii că are studii superioare, omul care e campion la un joc de cărți cu personaje fantastice și omul care, cu Bacalaureat, vrea să-și angajeze consilieri cu studii superioare!

Cum vine cititul asta când speli vasele sau când gătești? Cum vine cititul ăsta cu…căștile în urechi? Cu siguranță, nici cei cu studii superioare nu pot răspunde la dilema asta!

S-ar putea ca nici măcar neamțul Dominic Fritz, primar al Timișoarei, care cunoaște toate meandrele concretului din limba română, să nu priceapă semantica, logica frazeologică și morfo-sintaxa senatorului Trifan de Timiș!

Și, la final cu rugămintea, dragi părinți, explicați-le copiilor că semantica, construcția frazei și morfo-sintaxa nu sunt înjurături. Poate așa pricepe și senatorul Trifan că școala se face la timp iar cărțile se țin în mână, nu în urechi! Se citesc și se trăiesc. Filă cu filă! Evident, beletristica, nu cărțile de joc cu personaje fantastice!

Senatorul Raoul Trifan a avut și un punct de vedere, pe care l-a exprimat public, vizavi de cărțile le care le citește, când își baga căștile in urechi:

“Întrebarea inițială a fost cât de solicitantă este activitatea de parlamentar. După ce am expus faptul că ajung acasă aproape în fiecare zi după ora 10 PM am fost întrebat dacă în condițiile acestea mai am timp liber și dacă am timp să citesc cărți. Tot ce am făcut eu a fost să răspund onest. Anume că din cauza timpului liber extrem de limitat obișnuiesc să ascult cărți (sau audiobooks) în timp ce am activități ce nu necesită atenție sporită, exemplificând cu activități în gospodărie. Cred cu tărie că datoria unui demnitar, fie el parlamentar, consilier sau de orice altă natură, este să fie deschis în privința vieții lui. Avem aceleași probleme ca orice român și avem aceleași tipuri de activități. Ne preparăm singuri mâncarea, spălăm vase și ne implicăm în creșterea copiilor noștri, inclusiv nou-născuți. Cu privire la informația că aș fi susținut vreodată că am am avut studiile terminate. Această informație este falsă. Am avut și am un singur CV, iar el a fost tot timpul public pe platforma Linkedin”.

Bun, lăsând la o parte explicația vizavi de cărțile citite, dar ascultate, lucrurile sunt cât se poate de clare: puerile! Vizavi de cele 3 cv-URI, ii reamintim dlui senator următoarea declarație pe care a dat-o, cu ceva timp in urma, in încercarea de a justifica situația:

Aceste CV-uri pe care le-am făcut pentru alegerile interne sunt strict ca suport pentru alegerile interne. Nu mi s-a părut relevant pentru funcția de senator….”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare