Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cinism în formă pură! Primarul Dominic Fritz aplică tehnici de manipulare pentru to(n)ți ca să scape de Ionuț Nasleu de la Piețe SA

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Remeber: primul lucru, după ce a fost instalat în funcția de primar al municipiului Timișoara, Dominic Fritz a cerut demisia șefului de la Piețe SA, liberalul Ionuț Nasleu, acuzându-l că pactizează cu interlopii.
N-a primit-o! Ulterior, la câteva zile, în plină pandemie, useristul Fritz lucra, cot la cot, cu răufăcătorul Nasleu, când a venit vorba despre relocarea piețelor agro-alimentare, în plină pandemie!
Și, dacă e să ne luăm după declarațiile de acum câteva luni, lucra ”foarte bine”. Până azi noapte, când un incendiu a cuprins o porțiune din Piața 700 din Timișoara.

Pompierii au fost alertați, în jurul orei 2.15, iar la fața locului au fost trimise șase autospeciale de stingere și două autoscări cu 30 de pompieri. Practic, la final s-a constat că au ars circa 200 metri pătrați din sectorul cu flori, arondat la Piața 700.

După cercetări s-a stabilit că un cablu electric defect a stat la baza incendiului. La 12 ore de la producerea incendiului, în jurul prânzului, printr-un mesaj de tip SMS, primarul Timișoarei i-a invitat pe jurnaliști la o declarație de presă, chiar la fața locului.

Motivul, deși neanunțat, era evident astfel încât, încă de la începutul întâlnirii cu mass-media, deși luni de zile nu a mai făcut nimic pentru a-l îndepărta din funcție, Dominic Fritz i-a cerut lui Ionuț Nasleu demisia din fruntea Piețe SA Timișoara. A doua oară!

Înfierare proletară

Cu un aer serios, plin de revoltă, Dominic Fritz și-a început recitalul, printre florari și muncitorii care au fost aduși la fața locului, ca să renoveze suprafața incendiată:

Acest incendiu nu este doar un accident, ci si un simbol al incompetentei cu care a fost condusă societatea Piețe SA, este un simbol al incompetentei grotești cu care s-a înconjurat domnul Robu si eu voi cere Consiliului de Administrație să facă o ședință de urgență si sa-l demită pe domnul Nasleu. Aceasta situație nu ne surprinde. Noi știm de când a preluat societatea, avem si probleme majore financiare, în 2018 era încă pe profit, in 2019 am avut pierderi de 1.200.000 de lei si anul trecut de peste 1 milion si jumătate de lei. Eu cred ca este nevoie de un nou început la Piețe SA si aceasta zona trebuie sa fie in mijlocul unei noi strategii pentru Piețe Timisoara si trebuie sa terminam cu acest amatorism bizar ce am văzut la Piețe sa in ultimele săptămâni. Este evident ca instalațiile nu sunt cum trebuie, că altfel nu s-ar fi întâmplat acest incendiu. Este evident ca în momentul în care au început pierderile, Piețele nu mai au capacitatea sa investească si e nevoie de un profesionist si nu de un <nu știu ce> care a fost pus aici. Trebuie analizat ce va face cu spațiul. Trebuie schimbată, dar noi de câteva luni discutam un nou plan pentru Piața 700, toata piața, nu doar piața de flori. Zona nu arată ca un centru european. Probabil vom lansa si aici un concurs de idei. Vom vedea când vom putea porni o astfel de investiție, e nevoie de bani, toate aceste lucruri vor fi stabilite în perioada următoare.  Eu mă aștept ca un director să nu facă concedii in alte tari, ci sa se ocupe de problemele reale ale piețelor. Noi, din partea Primăriei, o sa susținem cu tot ce putem, dar eu mă aștept ca compania Piețe sa își facă treaba. Absenta lor de aici spune foarte multe si aceasta ignoranța este unul dintre motivele pentru care eu cer demiterea domnului Nasleu”.

Da, Fritz ne spune că situația la Piața 700 trebuie analizată! După care, afirmă că, de câteva luni, ”ei” discută despre un nou plan pentru Piața 700. Ca la final să ne înștiințeze, după luni de brainstorming – nu-i așa? – că soluția pentru Piața 700 va fi ”probabil” un alt concurs de idei, dar ”vom vedea când vom porni…”.

Deci, cum rămâne, herr Fritz? Aveți sau nu aveți? În ce privește comentariul legat de concediul legal al directorului de la Piețe SA, Ionuț Nasleu, aici Fritz greșește categoric, lăsând la o parte cinismul mesajului și demagogica preocupare pentru Piețe SA. Dar, probabil, concediul legal se aplică doar pentru Ruben Lațcău, viceprimarul userist al Timișoarei.

Nasleu e liniștit

Partea interesantă e că, în mod direct, comercianții de flori i-au luat apărarea lui Ionuț Nasleu, chiar în fața lui Dominic Fritz, susținând că acesta i-a sprijinit de când este director dar, imperturbabil, useristul și-a continuat punctajul, menționând, încă o data, ”că lucrurile trebuie să se schimbe la societatea de Piețe”.

Indiferent ce crede primarul Fritz, din concediu de pe peste ocean, Ionuț Nasleu, teolog la bază și fost ofițer de informații, transmite că useristul este într-o gravă eroare:

Probabil că e sfătuit prost. Ce vină are directorul de la Piețe SA pentru că Primăria Timișoara nu și-a îndeplinit sarcinile și atribuțiile de serviciu? Prin contractul de concesiune, pe care PMT îl are cu Piețe SA, este prevăzut că investițiile, repet…investițiile, le face Primăria. Ori, Primăria nu a mai făcut o investiție acolo de peste 10 ani de zile. Așa-zisele pierderi ale societății, la care face referire domnul primar, de fapt, sunt reparații făcute din fonduri proprii pentru că, acolo, în fiecare zi, cade câte ceva. Noi am reușit, prin eforturi proprii, chiar din încasările noastre, să mai reparăm din spații. De aici și pierderile la care face referire domnul primar. Am reparat pentru că pica pe noi! Astea sunt investiții, nu pierderi! Domnul primar când spune că nu a primit nicio solicitare de la mine, iarăși e în eroare pentru că domnul primar nu citește documentele. Noi am făcut nenumărate adrese! Nu e vina mea că nu le citește! Pe zi ce trece cred tot mai mult că domnul primar are doar rol de influencer, acolo, în Primăria Timișoara. Apare doar pe Facebook dar, concret nu face nimic. Cred că e la concurență cu Bianca Drăgușanu ca influencer. Este incredibil omul asta: are o armată de consilieri! De cu nu-i pune la treaba! Dacă vrea să fie bărbat, aștept să-mi spună în față, când revin din concediu. Până la urmă, când am fost bun? Când mă lăuda că am găsit soluții pentru piețe în pandemie sau acum când îmi cere demisia? Cred că are dublă personalitate. O fi bipolar…

Este cât se poate de evident că useristul Dominic Fritz, ales în fruntea Timișoarei, a profitat la maxim de acest incendiu din Piața 700, tocmai pentru a cere demisia lui Ionuț Nasleu. Un banal incendiu, nu tragedie.

Tragedie e incendiul de la ”Matei Balș”! Totuși, să faci o declarație de presă, la locul unui mic incendiu, numai ca să profiți de nefericitul eveniment și doar pentru a putea solicita o demisie, crezând că 200 mp de funingine reprezintă o justificare a acțiuni, e prea mult.

Dacă Ionuț Nasleu merită schimbat din funcția de director al Piețe SA, societate aflată în subordinea municipalității, cu siguranță motivul nu poate fi legat de cel al unui scurt circuit, care a dus la un incendiu, într-o hală cu flori care, fie vorba între noi, până mâine va fi reparată. Motivele ar trebui să fie cu totul altele și, har Domnului, sunt destule…

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=w_oWbaVmtD8&feature=youtu.be]

4 COMENTARII

  1. După ce se liniștește domn Primar propun sa I facem un tur al orașului o zi la Zoo una în parc și înainte de somn sa I luam în Happy- meal .cu jucărie..cine ma sprijină în proiect?!

  2. Nu știu cine este mai pregătit ? Nasleu de la Piete sau Fritz de la Primarie ! Experiența domnului Fritz este vasta !Doar a lucrat la call center a mai făcut și copii xerox la fostul președinte al Germaniei !!! Este un profesionist ! Numai bun sa conducă un oras ca Timisoara !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare