Liberalii bănățeni nu-l votează pe pesedistul Alfred Simonis la funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș

- Advertisement -
Așa cum, evident, în ciuda alianței dintre PNL și PSD, nici social-democrații lui Alfred Simonis nu pun ștampila, în 9 iunie 2024, pe Nicolae Robu la Primăria Timișoara! Asta rezultă foarte limpede din capturile de ecran, atașate la finalul textului, discuții aprinse care provin dintr-un grup intern de WhatsApp al PNL Timiș – Consiliul Director Județean. Meciul de K1 a avut loc aseară, după lăsarea întunericului, între deputații liberali Marilen Pirtea și Cosmin Șandru, partidă la care, pe parcurs, după cum arată și probele, au achiesat, atât vicepreședintele CJT, Alexandru Proteasa, cât și șeful de cabinet al europarlamentarului Cristian Bușoi (președinte interimar al PNL Timiș), dr. Ciprian Bogdan.

Acum, schimbul de mesaje dintre liberali arată clar câteva lucruri. În primul rând, alianța dintre PNL-PSD, stabilită la nivel național, nu funcționează nici măcar în județul Timiș. Mai apoi, că tandemul electoral Nicolae Robu – Alfred Simonis nu funcționează decât cel mult la nivel de percepție publică. Ceea ce înseamnă, evident, că pe 9 iunie ac, votul se împarte, așa cum era de așteptat și așa cum o demonstrează si segmentările din sondajele de opinie: în ciuda înțelegerii parafate, liberalii vor vota la CJT cu Alin Nica (fost lider PNL Timiș, acum candidat din partea Forța Dreptei), iar pesediștii vor merge la Primăria Timișoarei cu Dominic Fritz. Lucru care, dincolo de recentele declarații publice ale lui Cristian Moș de la USR (vicepreședintele CJT), nu face decât să reconfirme blatul dintre PSD și USR, la nivel de municipiu Timișoara.

Iată câteva mostre de iubire absolută dintre PSD și PNL, la nivelul județului Timiș. Deputat Marilen Pirtea: “… din rațiuni de eleganță, nu de naivitate, nu a fost exclus nimeni din acest grup de wapp. Decizia de a se retrage e una personală a celor care în acest context nu mai reprezintă PNL sau nu împărtășesc abordarea partidului în aceasta conjunctură națională si internațională…”. Așa cum rezultă din probe, poezia cu contextul național și internațional, care stă la baza explicației comasării dintre PSD și PNL, nu a fost înghițită de nimeni. Căci e limpede pentru oricine ca această alianță politică a fost încropită doar cu un singur scop: păstrarea ciolanului și a privilegiilor!

Acum, la discursul benOnizat al deputatului Marilen Pirtea, a intervenit omologul său, Cosmin Șandru care, cu unghiile ascuțite și la vedere, a decretat: “… liberalii vechi sau noi…care luptă de 34 de ani împotriva PSD (ciuma roșie)…nu cred ca pot fi ponegriți pentru ca au convingere liberală si nu se pleacă la imixtiunile socialiste de a preda judetul Timiș si Timișoara puilor de comuniști. În același timp, sunt convins că doar Nicolae Robu poate dezvolta Timișoara cum ne dorim cu toții, dar fără a face propagandă socialiștilor pentru a pune mâna pe Timiș, intr-un grup de whatsapp al liberalilor. Sper ca nu ajungem in situatia in care, cum am mai auzit, cine voteaza impotrirva psd, să fie dat afară din PNL…”.

Evident, meciul a continuat până târziu în noapte cu: “Timișul trebuie si avem datoria să rămână liberal, cu Nicolae Robu la Primărie si NU cu Fredi Simonis la Consiliul Județean”. Sau alte contre de genul: “…40 de primari PNL cărora le a fost smuls dreptul de a avea un președinte de Consiliu Județean si a miilor de liberali cărora le a fost răpit dreptul de a vota liberali la aceste alegeri locale…”. Ori scatoalce liberale de genul: “… indiferent de conjunctura ‘națională si internațională’, suntem multi cei care nu vom vota un Psd-ist la cârma județului, că așa se vrea de la Bucuresti. Suntem mulți cei care nu vom vota un combinator si un individ cu trecut dubios…”.

Și povestea de dragoste dintre PNL și PSD, la nivel de alianță, a continuat tot așa, chiar și până în zorii zilei de azi, așa cum o demonstrează și capturile din WhatsApp de mai jos. La care s-au mai adăugat, ulterior, și câteva înțepături de-ale deputatului PSD Alfred Simonis (video), la adresa liberalilor, aruncate în eter la lansarea candidatului social-democrat de Săcălaz. Cert e că, de la o zi la alta, tensiunile tot cresc, chiar și pe Moșnița și Dumbrăvița, localități periurbane unde, tot pe principii de colegialitate social-democrată, liberalii au fost lăsați în offside total. Ba prin introducerea în schema de joc a unui independent de casă, ba prin susținerea unui candidat unic de la PSD…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img