Tot înainte, vrednici pionieri! USR+ Timiș a decis să fie doar în slujba bănățenilor care le-au acordat încrederea și votul

- Advertisement -

Nu e nicio glumă! E negru pe alb. În plus, momentan, nu e foarte clar ce se va întâmpla cu ceilalți ”gușteri flambați” care au fost dezorientați, în timp si spațiu, și nu au votat cu USR+ Timiș. Nici la alegerile locale și nici la cele parlamentare!

Și nu sunt puțini, căci vreo trei sferturi dintre bănățenii cu drept de vot s-au orientat spre celelalte partide politice, care au fost înscrise în cele două curse electorale. Deci, nu sunt chiar un număr de neglijat! Dar ce mai contează, dacă decizia USR+ Timiș e ”fermă și asumată”.

Oricum, e pentru prima dată în istoria României când un partid, aflat la guvernare locală, anunță că nu îi reprezintă decât pe cei care au pus ștampila pe candidații săi! Altfel spus, de restul poate să se aleagă praful și pulberea. Și n-au decât să umble cu jalba-n proțap pe unde or vedea cu ochii.

Totul a pornit de la declarația deputatului liberal Ben Oni Ardelean care, ieri, în ședința Biroului Național al PNL, în calitate de vicepreședinte, a cerut premierului Florin Cîțu, deși acesta a absentat de la ședința de partid, două demiteri: cea a ministrului Vlad Voiculescu, pentru circul de la Spitalul ”Foișor” București și cea a prefectului de Timiș, Zoltan Nemeth, pentru implicarea acestuia în scandalul descinderii de la Hotel Del Corso.

La nivel național, așa cum a fost de așteptat, liderii USR+ au făcut scut în jurul lui Vlad Voiculescu, anunțând că acesta are toată susținerea partidului, în continuare. Așadar, ”magicianul” rămâne pe funcție! După poza de grup, a rămas în offside și Ben Oni Ardelean, așa cum anticipa și voceatimișului.ro, căci liberalii au pus batista pe țambal, fiind conștienți de viteza cu care se îndreaptă spre soarta PNTCD.

După modelul ”centrului”, USR+ Timiș a ieșit, în urmă cu câteva ore, cu un comunicat de presă, în care își anunță susținerea necondiționată pentru prefectul Zoltan Nemeth: „Datoria noastră este să facem tot ce ne stă în putință pentru stabilitatea și binele județului nostru. Reprezentanții noștri au un mandat ferm, asumat, de a fi în slujba cetățenilor care ne-au acordat încrederea și votul. Colegul nostru a făcut acest lucru încă din primele zile de mandat, de când s-a confruntat, fără să beneficieze de o perioadă de acomodare după învestire, cu nenumăratele provocări generate de situația fără precedent pe care pandemia globală de COVID-19 a creat-o”.

Dincolo de frumusețea și amplitudinea acestui mesaj de îmbărbătare și poziționare geostrategică, USR+ Timiș mai spune că: ”Prefectul este conștient de imensa responsabilitate care apasă pe umerii săi. Și-a asumat decizii grele, impopulare, știind că rolul său este acela de a proteja județul și cetățenii acestuia. Avem încredere că Zoltan Nemeth va continua să acționeze într-o manieră demnă de funcția de prefect al județului, rămânând la fel de eficient în combaterea pandemiei și în gestionarea multiplelor probleme ce țin de prefectură”.

Pe aripile vântului

Două mari probleme are comunicatul de presă al USR+ Timiș. Prima constă în formularea, total nefericită și discriminatorie, conform căreia ”reprezentanții noștri au un mandat ferm, asumat, de a fi în slujba cetățenilor care ne-au acordat încrederea și votul”. Din care rezultă clar că reprezentanții USR+ Timiș – primarul, prefectul, vicepreședintele CJ Timiș, viceprimarul, consilierii locali și județeni, parlamentarii și viitori șefi de instituții deconcentrate – au, cu limbă de moarte, un singur țel: de ai reprezenta doar pe cei care i-au votat și i-au sprijinit ca să ajungă pe funcții publice. Restul NU există!

Și a doua mare problemă este minciuna care zace în exprimarea ”Avem încredere că Zoltan Nemeth va continua să acționeze într-o manieră demnă de funcția de prefect al județului…”. Deși, chiar dacă nu-l sancționează, raportul corpului de control al ministrului de interne, publicat acum câteva zile, arată clar amestecul useristului Nemeth în abuzul de putere de la Hotel Del Corso. Așadar este imposibil ca un prefect ”să continue într-o manieră demnă” atâta timp cât, încă de la începutul mandatului, înaltul demnitar al statului român a dat-o în bară, la mare artă și într-un mare fel.

Adevărul e unul singur: geme Timișul de cărturari de nu mai prididesc juriile academice să acorde premii pentru ”transparență”.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare