Vrednic este! Deputatul liberal Ben Oni Ardelean continua lupta cu USR și nu se lasă intimidat nici măcar de gramatica limbii române

- Advertisement -
Din orice unghi privești lucrurile, Ben Oni Ardelean are propria lui agendă. Una care, întâmplător sau nu, coincide și cu cea a PSD. Chiar și din poziția ”culcat”, deputatul liberal vrea să dărâme coaliția de guvernare și să arunce USR-ul în băncile opoziției. Și pentru asta, e în stare de orice!

Ieri, pastorul Ardelean a cerut demiterea ministrului sănătății, Vlad Voiculescu. Motivul: scandalul de la Spitalul ”Foișor” București. Pentru asta, deputatul liberal a și făcut o expunere de motive, pe pagina sa de Facebook. E suficient să aruncați o privire pe comentarii, ca să realizați cât de tare și-a luat-o parlamentarul timișorean.

În urmă cu câteva minute, Ben Oni Ardelean și-a anunțat electoratul că, așa cum a promis, încă de ieri, în cadrul Biroului Permanent Național al PNL, a ridicat două probleme ”extrem de grave” și a solicitat luarea unor măsuri imediate: ”Premierului Florin Cîţu i-am solicitat demiterea de urgență a domnului Vlad Voiculescu din fruntea Ministerului Sănătății. Gestionarea pandemiei și încrederea populației în măsurile impuse de Guvernul României nu mai pot fi puse în pericol de un ministru iresponsabil, ascuns în spatele unor birouri închise”.

Și a doua chestiune gravă are legătură cu deschiderea useristă de la Hotel Del Corso: ”Ministrului Lucian Bode i-am solicitat demiterea Prefectului Județului Timiș, Zoltan Nemeth, pentru abuzul în funcție orchestrat de acesta, în cazul <flagrantului> consilierei Ana Munteanu. Orice semnal de revenire la vechile metehne comuniste trebuie eradicate imediat”.

După care, ca să se pună la adăpostul unor reacții negative sau dezvăluiri, care i-ar putea ciobi aura de om drept și credincios, își încheie compunerea de pe Facebook cu o mica manevră de victimizare: ”…gherila de partid e în alertă maximă, pregătită în fața calculatoarelor să își apere șeful, călcându-i în picioare pe toți cei care nu sunt pe aceeași lungime de undă cu el însă, vă promit ca nu mă voi lăsa intimidat vreodată și voi continua să fiu la fel de ferm pe poziții, taxând orice fel de derapaj grosolan. Ținem aproape! Dumnezeu să binecuvânteze România”.

Nicio lacrimă

Dincolo de fermitatea de pe poziții, ar fi fost foarte bine dacă deputatul Ben Oni Ardelean nu s-ar fi lăsat intimidat nici de tainele limbii române. Nu de alta, dar pastorul baptist e un om cu două facultăți și tot atâtea doctorate. Plus, un CV plin de alte studii, cursuri, burse, mastere, publicații etc! Crunt, dar la punctul nr. 2, cel care-l vizează pe prefectul userist de Timiș, Zoltan Nemeth, liberalul Ardelean face un dezacord de ciclul primar, pentru că, nu-i așa, știm cu toții că, într-o propoziție, subiectul se acordă în gen, număr, persoană și caz cu predicatul.

Așa e gramatica limbii române! Așadar, e împotriva naturii, să explici electoratului că ”orice semnal…trebuie eradicate”. Acum, că a înțeles și deputatul Ben Oni Ardelean care e subiectul în propoziție, care e predicatul, care e complementul direct sau atributul, e bine de amintit că excelența sa nu e la primul derapaj lingvistic pentru că, în urmă cu puțin timp, tot pe Facebook, gratula ”președenția” SUA pentru o nominalizarea unui prieten de-al său în fruntea NATO. Ulterior, după semnalarea publică a erorii, a revenit asupra textului cu…”președinția”, așa cum e corect. Tot în limba română!

Demolatorul civic

Totuși, dincolo de gramatica limbii române și de lexic, așa cum arată și ultima postare a deputatului Ben Oni Ardelean, e clar că liberalul se așteaptă la reacții publice negative, în încercarea sa, corectă până la un punct, de a-i detrona pe ministrul Vlad Voiculescu și pe prefectul Zoltan Nemeth, ambii useriști. De departe, cel mai vehement a fost, încă de ieri, celebrul activist civic, Valeriu Nicolae care, într-o postare de Facebook, pur și simplu l-a demolat pe pastorul baptist, catalogându-l drept un ”magnific gargaragiu” care, toată viața lui, ”a trăit din vorbe”.

Valeriu Nicolae explică clar și traiectoria lui Ben Oni Ardelean: ”Face Teologia și la București și la Atlanta, între 1994 și 1995. Între 2001 și 2003 mai prestează la un alt institut biblic din SUA, în timp ce este pastor în România. În 2004-2005 face, din senin, o postuniversitară la Politehnică la Timișoara, dar și un curs în California pe IT. Între 2007 și 2008, în timp ce este pastor, lucrează la Institutul Teologic din București face și două doctorate, unul în științe politice (SNSPA) și unul în teologie (București), are două burse de cercetare, una în Anglia și una în SUA, înființează trei firme și pune la cale nu mai puțin de (stați jos) 33 de vânzări și cumpărări de pământuri în județul Timiș în 12 luni. Câștigă peste 700.000 de EUR, scurt”.

Activistul încheie portretul deputatului liberal de Timiș, exact așa: ”Și acum, preacinstitul domn Beni nu are nimic în bancă deși este la al treilea mandat. A dat în schimb împrumuturi de vreo 115.000 de EUR la prieteni. A dat și la partid 158.100 pentru campania electorală, bani pe care tot noi proștii îi plătim înapoi. Dacă nu ar fi mare, mare credincios ar avea un profil senzațional de cămătar. E unul dintre foarte puținii politicieni pe care nu pot să-i ascult, are un discurs pretențios și absolut vomitiv și este de o slinoșenie egalată doar de Rareș Bogdan”.

Politically correct

Fără-ndoială, războiul dus de Ben Oni Ardelean împotriva useriștilor Vlad Voiculescu și Zoltan Nemeth este unul corect, până la punct. E clar că ministrul sănătății e depășit de situație, la fel cum e și prefectul de Timiș. E limpede că ambii useriști au greșit, în mod iremediabil. Totuși, corect ar fi dacă, la viitorul BPN al PNL, în calitate de viitor formator de lideri politici, că doar e președinte de academie, Ben Oni Ardelean să aplice teoria ”political correctness”-ului. Și să ceară colegilor săi, cu aceeași vehemență și în numele aceleași stabilități politice, demiterea tuturor politrucilor liberali de la ”Apele Române”.

Dacă nu îl țin curelele, Ben Oni Ardelean riscă să rămână un simplu demagog și ipocrit. Nimic altceva decât un melc sinistru care mimează politica. Un simplu Mozart al liberalismului autohton care, dincolo de geniu, bate toate recordurile la curbarea timpului și spațiilor paralele. Și, nimic altceva, decât un alt parlamentar în căutare de imagine, statui, case memoriale și premii Nobel pentru Pace…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare