Consiliul Județean Timiș a primit solicitări din partea Guvernului, cu privire la documentația necesară proiectului de construire a Centrului Intermodal de Mărfuri de la Remetea Mare, susține președintele CJ Timiș, Titu Bojin. ”Am primit de la București solicitări pentru completarea și verificare documentației prevăzută pentru a fi finanțată pe exercițiul financiar 2014-2020” susține social-democratul.

Deși era prevăzut să fie construit pe vechiul exercițiu bugetar al Uniunii Europene, Centrul Intermodal de Mărfuri din județul nostru a fost ”sărit din schemă”, banii mergând în alte locații. ”Banii care au fost alocați la un moment dat pentru Centrele Intermodale pe ciclul financiar 2007-2013 au fost împărțiți pentru mai multe locații, pentru mai multe județe, pentru realizarea verificărilor și aducerii la zi a proiectelor, a studiilor, în funcție de stadiul fiecăruia. Printre ele suntem și noi. Am fost solicitați să răspundem inclusiv dacă suntem datori cu sumele care ar trebui să cofinanțeze partea care vine din finanțarea pe 2007-2013, pentru a avea documentația, în momentul în care se dă drumul la licitații pentru aceste achiziții ale proiectului, să fim și noi pregătiți și nu cred că e nicio problemă din punctul acesta de vedere. Sigur, va trebui să cștigăm și proiectul care să înceapă așa cum am spus”, a explicat Bojin.

Rămâne de văzut când și în ce condiții se va putea ”lăuda” județul Timiș cu o astfel de investiție, atât de necesară mediului economic din zona de vest a țării.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.