Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieEnel riscă să piardă contractul de ILUMINARE a Timișoarei! Robu: ”Este inadmisibil,...

Enel riscă să piardă contractul de ILUMINARE a Timișoarei! Robu: ”Este inadmisibil, nu are ce căuta pe piaţă”

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Vocea Timișului a realizat, de-a lungul timpului, o serie de materiale în care vă arăta cum furnizorul de energie electrică la nivelul Timișoarei, compania Enel, își bate joc, efectiv, de timișoreni, prin serviciile de ”toată jena” pe care le furnizează. Cu o rețea veche de zeci de ani și fără să facă nicio investiție la nivelul acesteia, Enel a ajuns în situația în care oferă mai multe căderi de tensiune decât întreruperile serviciului de internet de la operatorii de telecomunicații. Fie că vorbim despre iluminatul public, fie că e vorba despre cel individual.

În repetate rânduri mi-am exprimat nemulţumirea faţă de serviciile furnizate de Enel. După ce într-o vreme am avut senzația că situația s-a îmbunătățit, constat că din nou sunt foarte frecvente penele de curent la iluminatul stradal şi, mai mult decât atât, am fost informat pe Facebook că în Freidorf a fost zilele trecute o cădere de tensiune generală, oamenii au rămas fără curent şi în locuinţe! Este inadmisibil, un asemenea operator nu are ce căuta pe piaţă”, a explicat, revoltat, Nicolae Robu.

Întâiul gospodar al Timişoarei afirma anul trecut, după parafarea noului contract între municipalitate și furnizorul de energie electrică, că Primăria a obţinut un preț mai mic pentru curentul utilizat la iluminatul public de la Enel Distribuţie Banat, iar furnizorul a garantat intervenția imediată în caz de ”probleme pe rețea”, însă compania pare să nu-și respectele angajamentele, motiv pentru care riscă să piardă contractul de furnizare a serviciilor. ”Vreau să fiu foarte limpede: nu va mai ţine cu poziţia lor ultrarigidă, venită de la conducerea naţională, cu un contract în care se scrie că penele vor fi înlăturate în termen de 24 de ore. Pe noi nu ne încălzeşte cu nimic că o pană va fi remediată a doua zi la prânz. Este cu atât mai inacceptabil să stăm fără curent în locuinţe, parcă am fi în vremurile negre ale comunismului. Dacă nu văd un proiect de investiţii pentru îmbunătăţirea situaţiei, renunţăm la serviciile Enel. Există concurenţă pe piaţă. Mai rău de atât nu se poate”, a mai spus liberalul.

Robu afirmă că Primăria se poate orienta către bursă și că ar putea cumpăra prin această metodă curent electric pentru iluminatul public, pe piață existând acum mai mulți furnizori de energie electrică. ”Vom ieşi pe bursă și vom urma procedurile legale. Simplul fapt că ne-au fost parteneri până acum nu este un motiv pentru a continua, chiar dacă au preţurile cele mai scăzute”, a încheiat edilul de pe Bega.

Ca o ”coincidență” venită din partea Enel, spre exemplu, în zona Sălii Sporturilor ”Constantin Jude”, aceste întreruperi ale energiei electrice destinate consumului privat, sunt aproape zilnice, chiar dacă durata lor nu depășește câteva fracțiuni de secundă, însă sunt absolut suficiente încât să distrugă aparatele electronice și electrocasnice ale locuitorilor zonei.

Imaginea de mai sus a fost surprinsă pe Bulevardul I.C. Brătianu, în timpul unei pene de curent!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Iluminat public modern, prin telegestine pe trei artere importante din Timișoara

Primăria Timișoara eficientizează iluminatul public din oraș. Va reduce echivalentul a 111 tone de...

ENEL inchide toate magazinele maine si sambata! Afla cum poti plati facturile

Toate magazinele Enel din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara vor fi închise vineri...

ENEL lasa o parte din Timisoara fara apa calda si incalzire

Compania locală de termoficare, Colterm, informează timișorenii că mâine va fi întreruptă alimentarea cu...