Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

NU SE OPREȘTE! Apa a pus stăpânire pe 18 localități din Timiș. Vezi un nou bilanț al ISU Timiș

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ca urmare a precipitațiilor din ultimele 24 de ore, a scurgerilor de apă de pe versanți și a sistemelor de canalizare refulate, în județul Timiș au fost afectate 18 localități și 2 drumuri județene. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș s-a întrunit în cursul acestei dimineți, la ora 8:30, pentru evaluarea situației operative din timpul nopţii şi reorganizarea echipelor din teren.

Pagubele cele mai însemnate s-au înregistrat în localitățile Gătaia, Șemlacu Mare și Șemlacu Mic, încă afectate grav de inundații, unde echipajele de intervenție acționează în continuare pentru evacuarea apelor și protejarea gospodăriilor cetățenești cu saci cu nisip. În localitățile Jamu Mare, Ferendia, Lățunași și Gherman s-a intervenit pentru evacuarea apei din 11 gospodării cetățenești. De la o stână din localitatea Butin au fost evacuate două familii cu patru copii, însă au rămas izolate 140 animale. Din fericire, apele s-au retras în zonă și acestea sunt în afara oricărui pericol.

O situație de risc există însă în localitățile Moravița și Percosova, unde ca urmare a creșterii rapide a nivelului râului Moravița, zona agricolă a fost inundată. În prezent, echipele CJSU Timiș acționează preventiv, înălțând diguri din saci de nisip pentru ca apa să nu pătrundă și în cele două localități. La Recaș au fost inundate 10 gospodării cetățenești, iar în orașul Buziaș 27 de gospodării și anexele aferente. De pe un teren extravilan din localitatea Cerna au fost evacuați 100 stupi cu albine.

Ploile abundente au afectat și Spitalul Municipal Timișoara, unde au fost semnalate inundații la subsol și casa liftului.

DJ 588A a fost parțial inundat între localitățile Denta și Rovinița Mare, dar în prezent este practicabil, iar DJ 592 a fost inundat pe o suprafață de 300mp, în dreptul localității Boldur.

Începând cu noaptea trecută, echipe ale CFR acţionează pentru refacerea terasamentului pe tronsonul de cale ferată dintre localităţile Gătaia şi Voiteg, în vederea reluării circulaţiei feroviare. În paralel, echipaje specializate de intervenţie ENEL au fost trimise pentru a conecta curentul electric în zonele din care apele s-au retras.

După revenirea la starea de normalitate, la nivelul judeţului Timiş, se va întruni o Comisie de Evaluare a Pagubelor provocate de inundaţii, în vederea sprijinirii cetăţenilor a căror locuinţe au fost afectate de apă.

Până la această oră, datorită profesionalismului și acțiunii prompte a echipajelor de intervenție, în județul Timiș nu s-au înregistrat victime.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

ENEL inchide toate magazinele maine si sambata! Afla cum poti plati facturile

Toate magazinele Enel din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Arad şi Hunedoara vor fi închise vineri...

ENEL lasa o parte din Timisoara fara apa calda si incalzire

Compania locală de termoficare, Colterm, informează timișorenii că mâine va fi întreruptă alimentarea cu...

Plantare de stejari si nuci, in parcul din Buzias, de Centenar

Comisariatul Județean Timiș al Gărzii Naţionale de Mediu, va desfăşura, mâine, o acțiune de...