ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

NU SE OPREȘTE! Apa a pus stăpânire pe 18 localități din Timiș. Vezi un nou bilanț al ISU Timiș

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Ca urmare a precipitațiilor din ultimele 24 de ore, a scurgerilor de apă de pe versanți și a sistemelor de canalizare refulate, în județul Timiș au fost afectate 18 localități și 2 drumuri județene. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș s-a întrunit în cursul acestei dimineți, la ora 8:30, pentru evaluarea situației operative din timpul nopţii şi reorganizarea echipelor din teren.

Pagubele cele mai însemnate s-au înregistrat în localitățile Gătaia, Șemlacu Mare și Șemlacu Mic, încă afectate grav de inundații, unde echipajele de intervenție acționează în continuare pentru evacuarea apelor și protejarea gospodăriilor cetățenești cu saci cu nisip. În localitățile Jamu Mare, Ferendia, Lățunași și Gherman s-a intervenit pentru evacuarea apei din 11 gospodării cetățenești. De la o stână din localitatea Butin au fost evacuate două familii cu patru copii, însă au rămas izolate 140 animale. Din fericire, apele s-au retras în zonă și acestea sunt în afara oricărui pericol.

O situație de risc există însă în localitățile Moravița și Percosova, unde ca urmare a creșterii rapide a nivelului râului Moravița, zona agricolă a fost inundată. În prezent, echipele CJSU Timiș acționează preventiv, înălțând diguri din saci de nisip pentru ca apa să nu pătrundă și în cele două localități. La Recaș au fost inundate 10 gospodării cetățenești, iar în orașul Buziaș 27 de gospodării și anexele aferente. De pe un teren extravilan din localitatea Cerna au fost evacuați 100 stupi cu albine.

Ploile abundente au afectat și Spitalul Municipal Timișoara, unde au fost semnalate inundații la subsol și casa liftului.

DJ 588A a fost parțial inundat între localitățile Denta și Rovinița Mare, dar în prezent este practicabil, iar DJ 592 a fost inundat pe o suprafață de 300mp, în dreptul localității Boldur.

Începând cu noaptea trecută, echipe ale CFR acţionează pentru refacerea terasamentului pe tronsonul de cale ferată dintre localităţile Gătaia şi Voiteg, în vederea reluării circulaţiei feroviare. În paralel, echipaje specializate de intervenţie ENEL au fost trimise pentru a conecta curentul electric în zonele din care apele s-au retras.

După revenirea la starea de normalitate, la nivelul judeţului Timiş, se va întruni o Comisie de Evaluare a Pagubelor provocate de inundaţii, în vederea sprijinirii cetăţenilor a căror locuinţe au fost afectate de apă.

Până la această oră, datorită profesionalismului și acțiunii prompte a echipajelor de intervenție, în județul Timiș nu s-au înregistrat victime.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore