ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Pista de cicloturism de pe Bega a intrat pe ultima sută de metri. Vezi cât e AMENDA pentru șoferii care urcă pe pistă

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Proiectul “Valorificarea potenţialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timişoara” este finanțat din fonduri europene în cadrul programului IPA de Cooperare Transfrontalieră Romania-Serbia și are ca scop dezvoltarea potențialului turistic local și regional precum și promovarea cooperării transfrontaliere romano-sârbe prin implementarea unor forme de turism alternativ, cum este cazul cicloturismului.

Pista de cicloturism începe de la marginea Timișoarei, aval de Podul Modoș, acolo unde s-a făcut deja joncțiunea cu pista de biciclete a orașului, realizată de către Primăria Municipiului Timișoara, și continuă liniar 37 de kilometri de-a lungul râului Bega, pe coronamentul digului de apărare împotriva inundațiilor, până la frontiera cu Serbia. În acest proiect sârbii au realizat un studiu de fezabilitate pentru execuția unei piste de cicloturism de la Zrenianin la granița cu România, urmând ca atunci când vor beneficia de finanțare să construiască segmentul de pistă proiectat, astfel încat pista de cicloturism să lege Timișoara de Zrenianin.

În cadrul proiectului implementat de partea română s-a executat într-un timp record 90% din lucrare, însemnând cca. 30 de kilometri deja asfaltați pe o lățime de 2 metri, parte din ei finisați cu acostament de piatră spartă de 1,5 metri, marcaj axial și stâlpi de semnalizare. În cursul acestei luni se vor realiza și 8 refugii laterale, fiecare dotat cu bancuță, coș de gunoi și loc pentru parcarea bicicletei și numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, având în vedere că acesta este interzis.

Deși pista nu este încă dată în folosință oficial, numeroși bicicliști se bucură deja de plăcerea de a pedala într-un mediu natural, nepoluat și sigur.

Pentru siguranța bicicliștilor și a lucrărilor hidrotehnice, circulația cu autovehicule pe dig este interzisă și pedepsită conform Legii Apelor 107/1996 cu amendă între 6.500 și 7.000 de lei.

Construcția pistei se va finaliza la sfârșitul acestui an, iar lansarea oficială va fi în martie 2015.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore