Ca-n moartea căprioarei! În mod cert, USR+ Timiș își va lua adio, cât de curând, de la consilierul local Ana Munteanu

- Advertisement -
Nu pentru că așa vrea Dan Dinu, patronul Hotelui Del Corso din Timișoara! Și nici pentru că, la fel ca și în cazul lui Dominic Fritz, pe petitiionline.ro, se strâng semnături pentru demiterea Anei Munteanu! Exclus, așa ceva!

Motivele pentru care USR+ Timiș va renunța, cât de curând, la serviciile de consilier local ale “activistei” Ana Munteanu sunt cât se poate de evidente: presiunea publică și, mai mult decât orice, implozia internă care, de la episodul cu Colterm și până la circul făcut de Ana Munteanu, nu au făcut decât sa crească presiunea barică în rândurile membrilor și simpatizanților USR!

Dan Dinu, la fel ca și Nicolae Robu, greșește fundamental când are impresia ca Timișoara s-a aliat cu el. Nici vorba! Timișorenii au reacționat, la fel ca și o mică parte din mass-media, împotriva abuzului comis de Ana Munteanu. Pentru că ceea ce a făcut userista de la “Verde pentru biciclete”, în ciuda încercărilor de a pune batista pe țambal, că asta înseamnă un an cu suspendare din USR, este un abuz!

Indiferent cât se străduiește, acum, să spună Cristian Moș, total depășit de situație, că Ana Munteanu a greșit și și-a învățat lecția, nu e chiar așa! Din contra! Faptul că, la presiunea sponsorilor, USR+ nu a trimis-o pe Ana Munteanu, înapoi la teatru sau la biciclete, a fost cea mai mare greșeală posibilă.

In loc sa închidă robinetul, prin decizia de suspendare din partid a activistei, dar de păstrare a acesteia în funcția de consilier local, USR+ Timiș nu a făcut decât sa adâncească hăul dintre organizație și simpatizanți/votanți. Si sa crească valul nemulțumirilor publice, care și așa era până la cer!

Henț clar

Faceți un exercițiu de imaginație! Închipuiți-vă cum ar fi stat lucrurile dacă, imediat după acel live nefericit de la Hotel Del Corso, în care abuzul era vizibil cu ochiul liber, USR+ Timiș ar fi avut o reacție rapidă prin care să condamne, chiar și voalat, gestul Anei Munteanu, dezavuând metoda de lucru a activistei?! Am mai fi avut vreun protest Horeca sau vreun ”mis en place” pe treptele Prefecturii Timiș? Pariu că nici de Kenya sau de crocodilii “mafiotului” Dan Dinu nu am fi auzit?!

Așa cum nu am fi știut, probabil, în viața asta, nici că un steak de vită costă la Del Corso vreo 400 de lei. Și nici nu am fi fost obligați să o vedem pe actrița Ana Munteanu, plângând și suspinând, timp de 30 de minute, într-o ședință internă care, prin ”amabilitatea” colegilor ei, a ajuns publică, îngropând-o, aproape definitiv, pe biciclistă!

Dar, nu! Timp de aproape o săptămână USR+ Timiș a continuat să toarne gaz pe foc. A făcut scut, în jurul Anei Munteanu și a încercat să ne convingă că abuzul nu e abuz, că activista era în timpul liber și că totul a fost doar de capul ei. Exact invers și cum e mai rău! Chiar și președintele USR+, Cristian Moș, în toiul circului, o umplea ”de respect” pe Facebook pe Ana Munteanu, asigurând-o că sunt o echipă: ”În USR PLUS sunt oameni care și-au asumat să pună lucrurile pe făgașul normal”. Dacă asta e normalitate…

Ce mai contează că ”echipa” a mai ținut câteva zile și tot Moș a fost cel care a fost nevoit să recunoască, datorită presiunii mediatice și publice, că biciclista a greșit, drept pentru care are ușile închise, doar la partid, pentru 1 an de zile. Nu și în Consiliul local Timișoara!

Ca la rugby

Fără îndoială, pasa lungă, în adâncimea terenului, a fost o decizie absolut neinspirată! Fie că a fost voită sau nu, constrânsă de împrejurări sau liberă! Pentru că, dincolo de Ana Munteanu, problema cea mai mare a USR+ Timiș era, în acel moment, căderea de forma a primarului Dominic Fritz care, din pricina scandalurilor continue, părea tot mai epuizat. Lipsit de emoție, derutat, pierdut în spațiu și, mai mult decât orice, dezamăgit de prestația colegilor săi și de “profesioniștii” din jurul său!

Până și useriștii văd că Dominic Fritz e, oarecum, captiv și nu știe să iasă din corzi! Unde mai pui că, pe lângă toate acestea, activul de partid, simpatizanții și votanții și-au manifestat nemulțumirile, la liber, în mediul online, vizavi de toate aceste bâlbe și tehnici de amatori, care nu au făcut decât să îngroape filiala și să atragă și mai multă ură împotriva ”oamenilor noi”.

Semnale au fost de tot felul și din toate părțile, dar USR+ Timiș a continuat să meargă înainte cu Ana Munteanu, în ciuda revoltei interne. Cum, deja, oala era sub presiune, evident, după anunțul privind ”pedeapsa” Anei Munteanu, nu a mai fost decât un pas ca organizația să facă o nouă implozie. Și un alt membru marcant al USR, Corina Petre, și-a anunțat demisia, pe Facebook, în semn de protest.

Scrisoare deschisă

E clar că userista Corina Petre, nu e tocmai o necunoscută, în partid. Dovadă stau părerile de rău, exprimate în mod public, de o serie de ”oameni noi” aflați pe funcții, fie în Parlamentul României fie în administrația locală sau județeană:

Cu toții, cei care îmi sunteți vechi prieteni, vă amintiți postările mele de astă vară și toamnă, în care îi lăudam pe unii dintre colegii mei din USR și vă îndemnam să îi votați. Cât v-am bătut la cap! Nu mă dezic acum de ceea ce am făcut, trecutul este trecut și fie că îl regret sau nu, el este acolo unde trebuie și este o lecție pe care, cred, am învățat-o! Cu ce preț… aproape că nici nu contează! Căci se contorizează doar în speranțe deșarte, așteptări nerealiste și încrederi trădate”.

Și Corina Petre continuă cu analiza: ”În ceea ce o privește pe Ana Munteanu, acum știe cam toată România ce a știut să facă. Cu ce este vinovată, până la urmă, ce a fost bine sau greșit din toată povestea, va dovedi Justiția. Nu eu, nici USR-ul, nici oricare dintre cei care pun postări sau comentarii pe FB sau prin presa. Dar punerea ”în scenă” a fost absolut cretină. Și, printre altele, există instituții ale statului care se ocupă cu infiltrări, flagranturi, urmăriri, nu un Consilier Local trebuie să facă asta. Am intrat în USR ca să întăresc puterea instituțiilor, nu să o duc în derizoriu. Am intrat în USR ca să ajut partidul, nu să atrag asupra lui tot hate-ul României și să creez necredibilitate asupra celorlalți colegi”.

Dezamăgiri și vise

Corina Petre susține că ideea de a demisiona din USR e mai veche, dar că ultima gafă, privind ”sancționarea” Anei Munteanu, i-a pus capac: ”Începusem să iau hotărârea de mai de mult, încă din nopțile de grafică. Deveneam, clipă cu clipă, tot mai străină de această formațiune politică, începeau să îmi arate cât sunt de fapt de irelevanți unii dintre ei, care însă, culmea, începeau să se vadă și simtă pe ei înșiși din ce în ce mai importanți și mai ”oameni politici”. Poate pentru că mai speram în ceva, în vreo minune!? Cum se zice, speranța moare ultima! Dar, câte puțin azi și încă puțin mâine, chiar și micile mele speranțe s-au cam terminat. Mie, ei bine, mie acum nu mai îmi vine să fac nimic, decât să iau distanța regulamentară. Și niște lămâie”.

Ca, în final, userista Petre să mai arunce o bombă și să iasă din scenă, într-un stil de zile mari: ”M-am băgat în politică pentru că voiam să ajut oamenii buni să schimbe lucrurile din România. Nu am vrut niciodată să ajung vreo ”vedetă” politică, să candidez la vreo funcție sau poziție, să am cine știe ce beneficii personale sau profesionale, să mă lipesc și eu pe vreundeva, pe vreun post călduț la stat sau așa ceva. Dar nu mai am nimic în comun cu oamenii care conduc acum USR-ul (cu câteva mici excepții) nici ca viziune, nici ca sistem de valori, nici ca principii sau norme, iar episodul Ana Munteanu a umplut paharul. Eu nu cred că acești oameni vor duce USR acolo unde au clamat ani la rândul prin piețele marilor orașe. Ana Munteanu va rămâne Consilier Local și o veți putea urmări live în toate ședințele CL Timișoara. Și, va fi curând Consilierul Personal de Comunicare a vicepreședintelui CJT, Cristian Moș … Ce tristă ironie, fix pe Comunicare”.

Cuie în tălpi

E clar că socotelile lui Cristian Moș, ce-i drept, validate de un întreg Birou Județean al USR+, au fost, din nou, cât se poate de greșite, în ce o privește pe biciclista Ana Munteanu. Așadar, e greu de crezut că vicepreședintele CJ Timiș și președinte al USR+ la nivel județean, Cristian Moș, cu tot scandalul ăsta, o va lua lângă el, în calitate de consilier, pe doamna Munteanu. Doar dacă e sado-masochist! Greu de crezut și de digerat chiar dacă, ce-i drept, pe intern, în USR, o astfel de discuție a avut loc, dar înainte de tot acest spectacol public.

Este o chestiune de zile până când USR+ Timiș își va lua adio de la Ana Munteanu. Pentru că nu are încotro! Nu are cum să pună batista pe țambal, nici să sature nemulțumirile interne și nici să acopere gura lumii! Între timp, presiunea pe USR+ crește, în fiecare zi. Acum, în afară de public și mass-media, în horă au intrat și consilierii locali.

După Roxana Iliescu (Pro România) care, în urmă cu câteva zile, a cerut sancționarea Anei Munteanu, solicitând diminuări salariale, a venit și rândul unui alt coleg, Radu Țoancă (PSD) să spere că ”la ședința Consiliului Local Timisoara, din data de 30 martie 2021, să avem pe ordinea de zi un ordin al prefectului de încetare a mandatului de consilier municipal pentru doamna Ana Munteanu. În caz contrar, orice vot al acestui consilier municipal riscă să arunce în ilegalitate totală toată munca celorlalți 26 de consilieri locali timișoreni”.

În plus, reacție pe subiect a avut și Sorin Grindeanu, în calitate de prim-vicepreședinte PSD: ”Aș face un apel la ministrul Bode. Și nu e apel, ci atenționare, ca să fiu mai clar. Aștept extrem de rapid ca acest corp de control să prezinte raportul pentru că eu nu cred că Ana Munteanu a acționat de capul ei. Îl atenționez să fie cât se poate de serios fiindcă altfel o să ridicăm problema în Parlament pentru că este o temă extrem de bună pentru o moțiune simplă. E de datoria ministrului să lămurească rapid acest subiect. Îmi este cât se poate de clar că dânsa e o victimă și un acar păun, mai ales după decizia USR de a o suspenda pe o perioadă de un an”.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=thCF0inLkfY]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare