Fantezii revoluționare! Consilierul local USR+, Ana Munteanu, n-a învățat nimic după flagrantul eșuat de la Hotelul Del Corso din Timișoara

- Advertisement -
Dacă până zilele trecute, au mai existat ceva semne de întrebare, referitoare la caracterul său efervescent și justițiar, acum, toate dubiile s-au spulberat: Ana Munteanu, consilier local USR+ Timiș, este, într-adevăr, o ”personalitate politică”. Este pentru că așa scrie în antetul paginii oficiale de Facebook. Punct. Și cu asta, basta!

Da, nu căscați așa ochii: e vina dumneavoastră că sunteți ignoranți și că nu aveți cultură generală! Ana Munteanu chiar e o stea a comunității așa că nu e nimic ieșit din comun că are apucături de ”wonder woman”. Îi lipsește doar biciul că-n rest chiar are de toate: tentă, alură, nerv și, mai mult decât orice, curaj. Ceea ce, fie vorba între noi, e de apreciat!

Acum, Dicționarul Explicativ al Limbii Române (DEX) spune că ”personalitatea politică” reprezintă ”persoana cu aptitudini deosebite și cu alese însușiri intelectuale și morale, care se realizează și se manifestă, în mod practic, prin reușite într-un anumit domeniu de activitate”.

E clar că, indiferent cum apuci cartea, DEX-ul o descrie pe Ana Munteanu. Așadar, dacă am spune că doamna Munteanu este o personalitate politică ar fi, deja, prea mult pentru că am intra… în redundanță.

Descrierea a fost absolut necesară pentru ceea ce urmează. Și o să vedeți de ce! În primul rând pentru că Ana Munteanu nu a învățat nimic din ”filmul artistic” pe care l-a realizat, în urmă cu două zile, alături de un jandarm, când a dat buzna peste clienții din restaurantul Hotelului Del Corso din Timișoara, etalându-și apucăturile de cameraman și tratându-i pe meseni ca pe niște infractori de drept comun sau urmăriți general, fără niciun drept legal! Evident, mai puțin pe cei 4 ”flămânzi” useriști pe care îi infiltrase sub acoperire ”la popotă”!

Evident, consilierul USR+ uită că, în calitate de ales local, pe data de 30 octombrie 2019,  în fața audienței, a depus jurământul și a rostit fraza: ”Jur să respect Constituția și legile țării și să fac, cu bună-credință, tot ce stă în puterea si priceperea mea pentru locuitorii municipiului Timișoara”.

[responsive_youtube http://www.youtube.com/watch?v=OxNMVzYZKoc]

Cum a pus în practică Ana Munteanu ”buna-credință” și ”priceperea”, e inutil să mai discutăm. Până și colegii domniei sale sunt extrem de iritați de desantul colegei de partid sau de ”reușita” acesteia, așa cum scrie și in DEX. Ca să nu mai vorbim despre timișoreni care, cu miile, au ținut neapărat ”să o felicite” pe tânăra consilieră USR+ pentru că nu a precupețit niciun efort în cruciada împotriva HoReCa, unul dintre cele mai afectate segmente datorită pandemiei.

Ana rupe ușa

Pe scurt, o discuție în contradictoriu a avut loc în plenul Consiliului Local Timișoara, în urmă cu câteva zile, pe subiecte de Horeca, între Radu Țoancă de la PSD și Ana Munteanu de la USR+. Consilierul social-democrat a cerut facilități fiscale pentru industria ospitalității din Timișoara, în special pentru cei care au contracte încheiate cu Primăria Timișoara, tocmai pentru că sunt afectați din cauza restricțiilor.

S-a dat exemplul celor de SC Del Corso Family care plătesc o chirie lunară uriașă municipalității, deși au stat mai mult închiși. Userista Ana Munteanu a avut o altă opinie, în ceea ce privește ajutorul pentru Horeca, contrându-l pe colegul său, Radu Țoancă: ”Mult timp nu a fost carantină în Timișoara. Majoritatea antreprenorilor s-au adaptat, fie că e vorba de comenzi online, terase…Dacă au decis să pună pe pauză, este o decizie de management intern pe care noi trebuie să o privim detașat”. Așa că treaba a rămas în aer, fără niciun efect!

De fapt, efect a avut că, la câteva zile, Ana Munteanu a pus în scenă, semn că nu duce lipsă de imaginație, o piesă de teatru de zile mari, îmbrăcând haina ”avertizorului de integritate”. Nici mai mult nici mai puțin, consiliera USR+ a antamat o ”echipă de ultrași”, formată din 4 persoane.

Pe baza ”unei rezervări prealabile”, i-a introdus pe aceștia în restaurantul de la parterul Hotelului Del Corso și, când numai ce se așezaseră ”trimișii speciali” la masa, doamna consilier a dat buzna în locație, alături de un jandarm, filmându-și lung metrajul. După care l-a urcat pe Facebook.

Box Office

E greu de înțeles ce a fost în capul consilierului USR+ și cu atât mai mult ce s-a dorit să se obțină. Bine, în afară de spectacol, amenzi și circ! Oricum, ”urările” pe care le-a primit Ana Munteanu, ca urmare a postării de pe Facebook, de la 99% dintre ”colindători”, sunt greu de reprodus, aici.

Concluzia e că marea majoritate a vizitatorilor de pe pagina Anei Munteanu nu i-au apreciat gestul. Dar deloc! La fel au reacționat și colegii doamnei consilier! Și, după descinderea în forță de la Hotel Del Corso, a doua zi, Ana Munteanu mai trage un semnal de alarmă, printr-o nouă postare de Facebook: ”După live-ul realizat ieri am primit mai multe amenințări. În general amenințările au ca scop inducerea unei stări de nesiguranță, frică și temeri – oricât de neplăcute sunt aceste sentimente, eu aleg să nu mă las intimidată. E paradoxal cum o parte dintre cei care susțineau până acum că nu mai vor să vadă hoție și ilegalități în România – aprobă o conduită nelegală și amenință cu agresiuni fizice atunci când sunt demascate încălcări flagrante ale legii. În cursul zilei de mâine voi redacta plângeri prealabile către organele de urmărire penală pentru fiecare dintre amenințările primite. Nu e firesc să-mi fie teamă să merg pe stradă din cauza faptului că am avut curajul să arăt ceva despre care toată lumea vorbește… în șoaptă”.

E clar, ca lumina zilei, că doamna Ana Munteanu n-a înțeles nimic, dar absolut nimic, din reacțiile negative ale publicului la adresa postării sale. Nici măcar faptul că ”paradoxul”, despre care vorbește cu atâta putere, nu e că oamenii s-au schimbat și, azi, acceptă ”conduită nelegală și agresiuni fizice”, ci faptul că reacția timișorenilor are legătură directa cu COMPORTAMENTUL domniei sale!

Lege opțională

Așa cum se vede și din filmarea video, realizată de casa de producție ”Munteanu”, până la intrarea în Hotel Del Corso, consilierul local USR+ încalcă legea de 2 ori: parchează autoturismul, în zonă interzisă, pe banda întâia de circulație, chiar pe Calea Bogdăneștilor – 290 de RON amendă, plus 2 puncte penalizare la permisul de conducere. După care, traversează strada (liniile de tramvai) prin loc nepermis – 290 de RON amendă! 

Și, dacă mai adăugăm și faptul că, la momentul descinderii, Timișoara era în carantină, e clar că doamna Munteanu, pe lângă jandarmul care o însoțea, avea și o declarație de liberă circulație, care să-i permită să zburde prin oraș și să facă flagrante: „Am fost în interes de serviciu. Având în vedere că Del Corso este una dintre societățile care ne-a făcut o adresă cum că sunt închiși, eu m-am dus la fața locului ca să pot să iau o decizie după aceea”, a declarat Ana Munteanu pentru colegii de la „Adevărul”.

E foarte adevărat că cei de la ”Del Corso” au făcut o cerere pentru scutirea unor taxe și impozite către municipalitate, dar este la mintea cocoșului că, niciodată, nu ar fi putut face o asemenea solicitare pentru hotelul de pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara pentru că locația, la modul cel mai evident, este una privată, fără nicio legătură cu Primăria Timișoara.

La fel de evident este că locația care ar fi trebuit ”verificată” este berăria din Piața 700, în incinta Bastion-ului. Ar fi fost îndeajuns ca, înainte de desant, Ana Munteanu să-și facă doar ”temele de casă” dar e clar că miza a fost cu totul alta!

Agenții USR+

Consiliera USR a recunoscut că persoane pe care le cunoștea au făcut o rezervare tocmai pentru a demonstra că în restaurant nu se respectă legea. De altfel, Ana Munteanu a declarat că a intrat cu jandarmii în restaurant ca să se asigure că „agenții acoperiți” nu sunt amendați.

Jandarmii nu au mers acolo la ordinul meu. Jandarmii au mers în urma unei sesizări, la ordinul prefectului. Cu o zi înainte se făcuse o rezervare pentru patru persoane. Acceptă rezervări doar la fața locului. Patru persoane s-au așezat la masă. Îi cunoșteam. Am fost acolo alături de jandarmi ca să mă asigur că ei nu vor primi nicio amendă, ci că ei sunt cei care ne-au ajutat și au sesizat că se întâmplă o ilegalitate. Totul a fost organizat la ordinul prefectului. Persoanele au fost special acolo ca să arate ce se întâmplă. Cum adică să amendezi persoanele care au fost de bună credință și ți-au arătat că ceva nu merge? Cum mai încurajăm oamenii să ne ajute în demersurile astea? Le spunem tuturor «stați acasă și nu băgați în seamă oamenii care nu respectă legea». În tot acest timp, la ATI nu mai sunt locuri. Este o situație excepțională. Oamenii trebuie să înțeleagă că a respecta regulile este o datorie. Altfel nu avem cum să depășim momentul ăsta. Acolo au fost puse în pericol sănătatea angajaților și a clienților. Oamenii trebuie să înțeleagă că suntem aproape de colaps. Nu mi se pare normal ca niște restaurante care vin și ne mint în Consiliul Local că au închisă activitatea să funcționeze ilegal”, spune Ana Munteanu.

E clar că Ana Munteanu e într-un alt film. Unul paralel cu realitatea! Și, în plus, face afirmații la liber, fără nicio logică sau vreo probă. De ce? Păi, în primul rând, ca să o luăm cu sfârșitul declarației, hotelul nu funcționează ilegal, lucru care a fost și probat de cei de la Jandarmeria Timiș.

Pe scurt, NIMENI NU A FOST AMENDAT! Nici clienții din restaurant și nici societatea pe care funcționează imobilul. Semn că totul era în regulă, la momentul ”flagrantului” userist! Mai mult, în restaurant, la momentul circului, se aflau 7 persoane: 3 cazate cu forme legale și 4 ”fomiști” de la USR+, băgați la provocare. Deci, că ”nu mai sunt locuri la ATI”, nu are nici cea mai mica relevanță!

Offside clar

Și, mai mult decât orice, dacă Ana Munteanu nu le are cu Codul Penal, atunci măcar organizatorul desantului, prefectul userist Zoltan Nemeth, avocat la bază și fost reprezentant al patronului de la ”Îngerii Galbeni”, ar fi trebuit să știe că, indiferent de motiv, toată lumea trebuie să aibă declarație de deplasare pe timpul carantinei, chiar dacă sunt ”avertizori de integritate”.

În plus, ceea ce a făcut Ana Munteanu, când a însoțit jandarmul, ca să se asigure că cei 4 ”fomiști” ai USR+, nu sunt legitimați și nu iau amendă, pe considerentul că ”ei sunt cei care ne-au ajutat și ne-au arătat ce se întâmplă”, este un veritabil autodenunț: ABUZ și recunoaștere a unui TRAFIC DE INFLUENȚĂ. De ce?

Pentru că, așa cum știe și avocatul-prefect Zoltan Nemeth, absolvirea de rigorile legii, o face doar PROCURORUL. Practic, Ana Munteanu, împreună cu cei 4 ”avertizori de integritate”, ar fi trebuit, înainte de desantul din Hotel Del Corso, să aibă la purtător o hârtie de la un magistrat, care să confirme că acțiunile muschetarilor, chiar dacă legea urmează să fie încălcată, sunt în interesul public și al legii! Și, în baza acestei ”amnistii”, consilierul local USR+ ar fi putut cere jandarmului să nu aplice legea, în ceea ce-i privește pe cei 4 ”figuranți”.

Prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, a confirmat că el este cel care a sesizat Jandarmii: „Vă pot spune că jandarmii au fost sesizați de la Prefectură urmare a unor sesizări de la cetățeni. În ultimele zile am sesizat structurile MAI cu privire la mai mulți operatori economici cu privire la care am primit sesizări de la cetățeni. Consilierul local nu a mers cu jandarmii cum a apărut… A fost în calitate de cetățean, nu de consilier local. Jandarmii urmează să ia hotărârile legale”. Și, da, Jandarmii au luat măsurile legale, în sensul că nu au descoperit nicio încălcare a actelor normative.

Epilog

În concluzie, Ana Munteanu zice că a făcut descinderea la Hotel Del Corso ”în interes de serviciu”, iar prefectul susține că doamna a fost să facă circ, ”în calitate de cetățean, nu de consilier local”. Deci, cum e până la urmă: cetățean sau consilier? E clar că, nefiind organ de control, consilierul local nu putea face deplasarea în teren, în interes de serviciu.

Că nu are nicio astfel de calitate! Mai mult, pe pagina de Facebook, la comentariul unui timișorean, care i-a și atașat un print-screen dintr-un articol din Vocea Timișului, cerând explicații, doamna Munteanu face următoarea afirmație: ”Stai cu ochii pe Vocea Timișului, vine și dreptul la replica cu adevărul”. Asta cu ”adevărul” suprem e clară!

Doar ”oamenii noi” au acces aici! În ce privește ”dreptul la replică”, ca să nu scrie de două ori, că timpul e prețios chiar și pentru doamna consilier, o invităm pe Ana Munteanu să atașeze epistolei pe care urmează să ne-o trimită și următoarele documente: plata amenzilor către bugetul de stat, cea pentru parcare neregulamentară și cea pentru traversare prin loc nepermis, autodenunțul făcut în fața procurorului, declarația de liberă circulație sau ordinul de serviciu, că doar nimeni nu umblă de nebun pe străzi, procesul-verbal al sancționării Hotel Del Corso și, nu în ultimul rând, o hârtie/mesaj din care să rezulte că, într-adevăr, cineva chiar a făcut o sesizare vizavi de Hotel Del Corso.

După care, dacă îi mai permite timpul, să ia jandarmii și ”fomiștii” sub acoperire și să repete, aceeași acțiune, la oricare dintre hotelurile fraților Marius și Emil Cristescu. Nu că oamenii de afaceri ar încălca regulile. Vrem doar să ne convingem că, într-adevăr, în sângele Anei Munteanu curge curajul și interesul public.

Până atunci, opriți Planeta! Vrem să coborâm!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare