Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialUPDATE: Succes al Jandarmeriei Timiș și al angajaților STPT – un hoț...

UPDATE: Succes al Jandarmeriei Timiș și al angajaților STPT – un hoț de buzunare mai puțin!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Hoții din buzunare au avut o zi grea, azi! Un întreg clan de ”combinatori” a primit ”botezul” din partea Jandarmeriei Timiș, unitate mobilă care a fost asistată, pe parcursul investigațiilor, de angajații de la Divizia de Security a Societății de Transport Public Timișoara (STPT).

Nu e simplu cu hoții de buzunare, că nu e simplu să faci un flagrant, care să și țină în instanță dar, azi, oamenii legii și cei de la STPT au avut noroc.

Povestea e în felul următor: o bătrână a sesizat că a fost ușurată de 100 de euro, de niște cetățeni rromi, în timpul călătoriei cu tramvaiul. La prima stație, norocul a făcut ca bătrâna să dea peste un angajat al fostei regii de transport în comun care a ajutat-o și a chemat Jandarmeria, reținându-i pe suspecții indicați de octogenară.

Prompți, angajații MAI au început perchezițiile corporale asupra persoanelor indicate și, în timpul verificărilor, asupra uneia dintre ele, Suzana Toth din Vinga, au găsit bancnota de 100 de euro a bătrânei. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Cristian Marc, spune că ”suspecta a declarat că nu a furat banii ci că bancnota căzuse pe jos din portofelul doamnei și că tocmai se pregătea să o identifice, ca să-i înapoieze valuta”. Ancheta continuă pentru stabilirea tuturor elementelor și împrejurărilor în care a avut loc fapta.

De cealaltă parte, cei de la Divizia de Security a STPT susțin că cei percheziționați azi de Jandarmeria Română sunt cunoscuți ca hoți de buzunare: ”Sunt din clanul lui Frusina. Noi i-am prins de zeci de ori, deja, prin tramvaie, la lucru și de fiecare data i-am dat jos de pe mijloacele de transport și i-am amendat cu câte 500 de lei pentru că nu aveau bilet de călătorie. Niciodată nu au plătit amenda dar e tot ce putem face, că nu suntem nici polițiști și nici procurori. Ar fi bine dacă am putea să-i afișăm pe undeva cu poze, ca să-i recunoască lumea și să se ferească. Toată ziua alergăm după ei…”, susține Florin Ilie, agent Security la STPT.

Update: In urma audierilor, Suzana Toth a fost reținută pentru 24 de ore. Maine va fi prezenta in fata judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare