Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialCu vorba bună sau cu procese, garajele din Timișoara se vor demola...

Cu vorba bună sau cu procese, garajele din Timișoara se vor demola oricum. Anunțul lui Robu

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Disciplină – asta le cere primarul Timișoarei, Nicolae Robu, proprietarilor de garaje din capitala Banatului. În ultimii ani, aproape 200 de construcții au fost demolate pentru ca municipalitatea să amenajeze locuri de parcare între blocuri. Edilul susține că oamenii sunt extrem de mulțumiți de decizia municipalității. Însă, nu toți timișorenii înțeleg că este nevoie de colaboreze pentru binele orașului, astfel că unii merg în instanță să ceară despăgubiri pentru a renunța la garajele pe care le dețin.

„Asta trebuie să înțeleagă cetățenii că dacă nu sunt de acord cu demolarea nu fac altceva decât să întârzie intervențiile de amenajare a zonei în care ei locuiesc. Nimeni nu a câștigat în instanță și nici nu o să câștige nimeni că nu are cum să câștige. Garajele sunt pe domeniul public, există clauze care stabilesc limpede că atunci când e nevoie să fie eliberat terenul în 30 de zile sau în 60 de zile proprietarii de garaje au obligația să elibereze. Dacă se duc în instanță, nu au nicio șansă de câștig. Unii se duc în instanță să obțină despăgubire. Noi dăm despăgubire imediată pentru cei care au prevăzută în contract o clauză de despăgubire. Dar dacă nu este o asemenea clauză, nu avem cum că nu avem posibilitatea legală să dăm despăgubiri, că vine Curtea de Conturi și ne obligă să recuperăm banii. Pe bună dreptate, că nu e o bază legală. Noi nu facem prostii”, a declarat Nicolae Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare