Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieȘoferii care încalcă legea în Timișoara, amendați ca în Germania. Primarul Robu...

Șoferii care încalcă legea în Timișoara, amendați ca în Germania. Primarul Robu e mulțumit

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ca în Germania, așa spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu, că este amendarea șoferilor care nu respectă regulile de circulație, cu ajutorul imaginilor de pe camerele de filmat și a radarelor instalate în sistemul de trafic management. Edilul spune că sistemul implementat în Timișoara în premieră națională va fi extins în anii viitori la nivel național. Protocolul semnat între primărie și Inspectoratul Județean de Poliție Timiș a intrat în vigoare oficial de miercuri.

„Eu cred că este un mare pas înainte, făcut de Timișoara după câte știu în premieră națională că are un sistem omologat pe baza căruia se poate asigura respectarea legii în trafic. Noi nu ne propunem să amendăm pe nimeni, dar ne propunem să asigurăm securitate în trafic și asta se poate asigura prin respectarea legii. Nu este tolerabil să vezi indivizi iresponsabili trecând pe roșu, să îi vezi gonind cu 100 de km/h printr-un oraș ca Timișoara, pentru că astfel de fapte pun în pericol integritatea corporală și chiar viața unor oameni nevinovați și de cele mai multe ori se întâmplă din păcate ca victimele să fie cei nevinovați și trebuie să luăm măsuri. Eu cred că este un mare pas înainte făcut de Timipșoara și că așa ceva se va întâmpla și în anii următori în alte orașe ale țării. Aveți convingerea că acesta este drumul. Noi nu am făcut nimic în premieră mondială. Așa ceva ce avem noi aici au alții de multă vreme. Cetățenii români care merg în Germania sper exemplu știu să fie atenți. Dacă văd pa autostradă zone cu restricție de viteză au grijă să nu depășească viteza pentru că știu că în mod automat vor fi amendați. Știu și se conformează regulilor. Când vin acasă aceiași oameni pentru că aici nu sunt sisteme automate (…) aici toată lumea își face de cap. Nu e în regulă. (…) Orice lucru se mai poate defecta, însă e puțin probabil. Să ne sesizeze concret și noi cerem verificări acolo unde se impune”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare