Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Undă verde de la Ministerul Dezvoltării. Primăria Timișoara poate accesa 53 de milioane de la UE

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Timișoara poate depune proiecte pentru finanțare europeană, pe ciclul 2014 – 2020. Primarul Nicolae Robu a informat că administrația locală a finalizat toate procedurile cerute de Ministerul Dezvoltării. Valoarea totală a finanțării de care va beneficia capitala Banatului este de peste 53 de milioane de euro.

„Ieri am primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale aprobarea pentru documentele strategice pentru Axa 4 PORR 2014 – 2020. Începând de acum, Timișoara este eligibilă, poate depune proiecte, pentru că a parcurs toți pașii premergători obligatoriu de parcurs pentru eligibilitate pe fonduri europene, fonduri care totalizează 53 de milioane de euro pe această Axă 4. Acesta se adresează strict municipiilor de județ și noi ne bucurăm că am primit confirmare de la minister că am parcurs toți acești pași necesari finanțării. Ne pregătim să depunem proiecte. În ordinea în care terminăm le și depunem”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Lista cu proiecte în lucru include:

-Reabilitarea liniilor de tramvai şi a tramelor stradale pe Calea Bogdăneştilor
-Înnoirea flotei de tramvaie şi modernizarea depoului Dâmboviţa
-Amenajarea unei reţele regionale de piste de biciclete
–Linie nouă de tramvai Solventul-Gara de Nord
–Reabilitarea liniilor de tramvai şi a tramelor stradale pe Calea Stan Vidrighin
-Transformarea zonei degradate Pădurea Verde (vizavi de Institutul de boli cardio-vasculare) în Pădure Parc lşi loc de recreere
-Localizarea şi potenţarea centrelor de cartier ca spaţiu de coagulare a comunităţii prin amenjarea spaţiilor publice pentru cetăţeni
-Urbanizare cartier Kuncz
regenerare cartier Ronaţ
-Construcţie creşă în zona de nord
-Extindere clădire grădiniţă PP33
-Construcţie creşă strada Cocea nr. 21
-Reabilitare construcţii şi instalaţii clădirea B 2 la Colegiul tehnic Ungureanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare