Ca-n Germania! Președintele USR Timișoara, Dan Reșitnec, consideră că Ana Munteanu nu mai e un subiect de discuție, după ce a fost penalizată și financiar

- Advertisement -
Unde dai și unde crapă! Chiar și în zi de azi, după tot circul, USR+ Timiș are impresia, în continuare, că Ana Munteanu a fost pedepsită, într-un mod exemplar, pentru descinderea cu jandarmii de la Hotel Del Corso din Timișoara. Bun, ăsta e trilul public al ”oamenilor noi” că-n interiorul filialei, faliile nu s-au închis nici măcar acum.

Da, ”sentința de condamnare” a Anei Munteanu, la un an cu suspendare din USR+, dar menținerea biciclistei pe poziția de consilier local, nu a calmat spiritele printre useriști. Ba din contră, au existat demisii și voci care au criticat dur acest joc de picioare, parafat în Biroul Județean al USR+ cu unanimitate de voturi, așa cum anunțat președintele Cristian Moș.

Dar USR+ Timiș a ales, ca la război, să meargă înainte cu decizia, fiind convins că, dacă bagă capul în pământ ca struțul, exact așa cum reclamau contestatarii deciziei, furtuna o să treacă, iar peste tot acest scandal public se va așterne liniștea și uitarea. Doar că-i greu să pui batista pe țambal atâta timp cât, încă, în descinderea și ”flagrantul” de la Hotel Del Corso, mai există o mulțime de necunoscute.

Evident, mai mult ca sigur, unele dintre enigme vor fi lămurite de corpul de control al ministrului de interne care numai ce și-a încheiat investigațiile, atât la Jandarmerie cât și la Prefectura Timiș. Concluziile sunt așteptate cu sufletul la gură, poate cel mai mult de către prefectul Zoltan Nemeth, implicat până-n prăsile și dincolo de Codul Administrativ în ”capcanarea” de la Hotel Del Corso.

Este adevărat că, după o săptămână întreagă de scandal, în cazul Anei Munteanu, USR+ Timiș nu a mai avut încotro și a trebuit să reacționeze. Semn că, sub preș, nu prea mai intra mizeria! Așadar, după o ședință a Biroului Județean al USR+, președintele Cristian Moș a ieșit public și, într-un mod alambicat și manipulativ, a comunicat că Ana Munteanu a fost suspendată din partid pentru un an de zile.

Manipulativ pentru că Moș a dat impresia că dreptatea a fost împărțită, iar Ana Munteanu nu va mai fi nici consilier local, lucru cerut cu insistență de toată opinia publică. Ba chiar și de useriști, atât în grupurile interne cât și în demisiile care au curs pe Facebook, ca urmare a descinderii de la Hotel Del Corso.

Dreptate de carton

Clar că, în momentul în care toți s-au prins că ”judecata” Anei Munteanu, fost coordonator la ”Verde pentru biciclete”, brand care aparține Fundației ”Bega”, patronată de frații Emil și Marius Cristescu, nu a fost altceva decât un simulacru și o încercare sinistră de a pune batista pusă pe țambal, lumea a luat foc. În frunte cu useriștii de rând! Toți au cerut explicații publice din partea mai marilor USR+ Timiș, dar nimeni nu a mai reacționat. Și nici nu a venit să explice logica în care s-a luat decizia, care nu o afectează, sub nicio formă, pe biciclista Ana Munteanu.

Și, mai mult decât orice, lumea a fost iritată pentru că, în același complet de ”judecată”, intitulat Birou Județean, în afară de Ana Munteanu, useriștii nu au discutat deloc, nici despre atitudinea prefectului Zoltan Nemeth și nici un cuvânt despre cine ar putea fi ”colegul” care a scăpat filmarea de 30 de minute, indirect, către mass-media, peliculă care a iritat și mai mult subiectul descinderii și ”flagrantului” de la Hotel Del Corso din Timișoara.

Unde mai pui că nu s-a suflat nicio vorbă nici despre faptul că Ana Munteanu, așa cum a recunoscut, nu a fost ”singurică, singurică” în acțiune, lăsând să se înțeleagă că și alți colegi de-ai săi, care au încurajat-o, au știut milimetric, fiecare pas pe care urma să-l facă. Altfel spus, biciclista nu e singura vinovată! Dar nu s-a mers mai departe, nici pe pista aceasta pentru că USR+ nu a dorit aflarea întregului adevăr.

Așadar, a fost evident pentru toată lumea că, prin simulacrul de ”sentință”, USR+ Timiș nu a făcut decât să o salveze pe Ana Munteanu, crezând că timișorenii au mintea scurtă și vor merge după fenta ”suspendării” din partid a acesteia. E clar că, pentru moment, atât a putut USR+ în cazul Anei Munteanu! Orice ar fi fost extra, e clar ca lumina zilei, ar fi fost pe riscul ”oamenilor noi” din conducerea filialei. Și cine ar fi avut curajul să pună rău cu ”bicicliștii”?!

Penalizarea salarială

Deși toți consilierii locali, mai puțin cei din USR+, au mizat pe faptul că, în cele din urmă, în prima ședință de plen, ”oamenii noi” vor repara abuzul Anei Munteanu și vor merge cu dreptatea până la capăt, s-au înșelat. La fel au făcut și cei care au mizat pe o demisie de onoare din partea activistei! Toți au greșit și acest lucru s-a văzut, din satelit, ieri, la prima ședință a Consiliului Local Timișoara, după circoteca de la Hotel Del Corso.

Noroc cu Roxana Iliescu, consilier local Pro România, care a mers cu demersul său până la capăt, insistând ca Ana Munteanu să fie sancționată cu două indemnizații lunare, în sumă de 2000 lei, după ce a făcut uz de rolul din CLT și „a descins” cu jandarmii peste clienții restaurantului din incinta hotelului. Și a obținut o victorie de etapă pentru că 21 de consilieri locali, chiar și cei din USR+, au votat pentru sancționarea biciclistei Ana Munteanu.

E clar că, în plenul Consiliului Local Timișoara, USR+ a votat pentru penalizarea salarială a colegei lor pentru că altfel ar fi riscat un nou scandal public. Și, mai mult decât orice, au făcut-o, din nou, ca să mai închidă gura lumii, la fel ca și în cazul suspendării cu un an din partid. Cea mai bună dovadă, în acest sens, este declarația liderului de grup USR+, Dan Reșitnec: „Ana Munteanu a avut, în calitate de consilier local, un comportament greșit, ea a recunoscut. Grupul USR-PLUS consideră că se impune o sancțiune și că, după această sancțiune, dezbaterea publică pe această temă ar trebui să se liniștească”.

Pasă laterală

În traducere liberă, consilierul local Dan Reșitnec, președinte al USR+ Timișoara, are impresia că dacă Ana Munteanu, ”actriță, consultant PR și biciclistă”, a fost suspendată 1 an din partid și a fost lăsată fără indemnizațiile pe 2 luni, lumea ar trebui să fie mulțumită și să se liniștească. Practic, dezbaterea publică pe subiectul abuzului de la Hotel Del Corso, săvârșit nu numai de un consilier local al USR+, ci și de alți funcționari publici cu carnet de partid, ar trebui să înceteze.

Absolut greșit raționamentul lui Dan Reșitnec pentru că ”dezbaterile publice” valorează mai mult decât 2000 de lei! Știe și Dan Reșitnec asta că doar nu degeaba a ajuns liderul USR+ Timișoara și unul dintre cei mai respectați membri de partid, ”printre puținii cu creier”, așa cum îl alintă cei care-l cunosc și lucrează îndeaproape cu domnia sa.

La fel de greșit ca și calculul patronului de la Hotel Del Corso, Dan Dinu care, de când a ajuns în prim plan, datorită scandalului userist, are tot soiul de poziții politico-publice pe Facebook. Glumițe și pamflete, în logica dreptului la liberă exprimare. Doar că, aici, fără prea multe detalii, efectul invers al comunicării publice bate la ușă. Că doar nu degeba se numește efectul de boomerang!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Anturaj select! Președintele CJ Timiș, prins între interlopii Bebe Sabie și Adrian Corduneanu

Și azi totul este, nu despre capacitățile manageriale ale...

Cel mai lung cuvânt din limba română are 44 de litere. Tu poți să-l pronunți?

Cel mai lung cuvânt din limba română este "PNEUMONOULTRAMICROSCOPICSILICOVOLCANICONIOZA"....

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare