De Oscar! Consilierul local USR+, Ana Munteanu, a uitat să le achite nota de plată ”flămânzilor” pe care i-a trimis sub acoperire la Hotel Del Corso

- Advertisement -
Acum chiar că Ana Munteanu, tânăra și energica consilieră a USR+ Timiș, nu mai are nevoie de nicio prezentare! Toată lumea știe cine este, de unde vine și cu se ocupă, în timpul orelor de program. Mai ales atunci când este consilier local și face anchete de documentare, în teren.

Azi, nu mai e un secret pentru nimeni că Ana Munteanu, cot la cot cu prefectul județului, avocatul Zoltan Nemeth, tot de la USR+, regizează flagrante, provocări, înscenări și ”capcanează” agenți comerciali din domeniul HoReCa, băgându-le clienți falși, pe gât. După care cheamă MAI la intervenție rapidă! Filmează și postează!

Culmea, Ana Munteanu îi disperă pe aceeași agenți ai HoReCa cărora le plânge de milă primarul Timișoarei, Dominic Fritz, userist și el! Și edilul varsă lacrimi de sânge pentru industria ospitalității nu de ieri – de azi, ci de luni de zile, încă din campania electorală. Dacă nu e un joc de-a polițistul bun – polițistul rău sau vreun alt joc de rol, atunci, toată țigănia de la Hotel Del Corso nu e altceva decât un film mai mult decât prost. Și cu buget redus!

Azi, la câteva zile după ce a isterizat o țară-ntreagă, care i-a văzut atitudinea de milițian judiciarist, în timpul ”flagrantului” de la Hotel Del Corso din Timișoara, Ana Munteanu a încercat să mai explice, încă o dată, situația de pomină, film pe care l-a regizat și în care s-a auto-distribuit în rolul principal. Pe scurt, consilierul USR+ a trimis la înaintare 4 tineri ca să ia cina la Hotelul Del Corso din Timișoara, sâmbătă, 20 martie a.c, ora 17.30, încercând să demonstreze că, deși Timișoara e în carantină, iar localurile trebuie să fie închise, restaurantul din incinta stabilimentului, servește și persoane care nu sunt cazate în locație.

Da, în situația actuală, legea permite ca restaurantele hotelurilor să funcționeze în circuit închis, strict pentru clienții casei! Bun, partea nasoală e că tot scenariul ăsta a fost cunoscut, în detaliu, de prefectul județului Timiș, useristul Zoltan Nemeth care, pentru succesul operațiunii, și-a pus la bătaie funcția de demnitate publică, furnizându-i Anei Munteanu un jandarm, pe post de bodyguard, menit să constate flagrantul și să aplice sancțiunile legale. Doar că nu a fost să fie!

Cascadorii râsului

Nenorocul Anei Munteanu a fost că, în afară de cei 4 ”flămânzi” useriști, pe care i-a infiltrat la Hotel Del Corso, se mai aflau doar trei clienți, la două mese separate, toți oaspeți ai hotelului, cu forme legale de cazare. Consilierul local nu a mai așteptat concluziile verificărilor și, în plin avânt pionieresc, a dat drumul la un ”live” pe Facebook, acuzându-i pe patronii stabilimentului că încalcă legea, că sunt necinstiți și, mai mult, că au și tupeul să ceară derogări de la Primăria Timișoara, la plata taxelor și impozitelor.

Ulterior, treptat, în două zile, tot balamucul făcut de Ana Munteanu s-a fâsâit. Jandarmeria a comunicat că nu a amendat pe nimeni, nici locația și nici clienții, semn că totul era în regulă și în litera legii.

Doar consilierul local USR+ a rămas cu DVD-ul în priză și a continuat să-și justifice acțiunea, postând pe Facebook, azi, din nou, un adevărat roman de autor rus. În afară de basme și povești, presărate cu multă manipulare, și triluri cu pandemia și paturile de pe secțiile de ATI, două au fost chestiunile interesante. Prima, justificarea ”live”-ului de pe Facebook:

Am filmat această faptă din dorința sinceră să vedeți și voi cum arată o atitudine sfidătoare, într-o perioadă în care este nevoie de solidaritate. Am făcut live-ul de teamă că, ulterior acestei sesizări, se vor face presiuni asupra mea să renunț să comunic cele întâmplate în incinta acelui restaurant de lux. Aveai motive întemeiate să te temi de niște eventuale presiuni? Așa cum s-a dovedit ulterior: da”.

Aici, doamna Munteanu ar face bine să spună clar, cu subiect și predicat, cine sunt cei care au făcut presiuni ”ulterioare” asupra domniei sale că, Doamne ferește, e greu de crezut că ”vreun om nou” s-ar putea deda la așa ceva!

Pupici și bezele

Și, în finalul postării, Ana Munteanu mai face un pas interesant, absolut interpretabil. Vine, voalat, la împăcare, cu o năframă-n vârf de băț: ”La final vreau să vă rog ceva, din tot sufletul: data viitoare când vreți să comandați ceva de mâncare, apelați la restaurantul în care am fost sâmbătă. Îi găsiți și pe platformele de delivery. Aș vrea să le arătăm celor de acolo că suntem solidari și cu ei și că, atâta timp cât avem grijă unii de ceilalți și de sănătatea celor din jur, putem să depășim această perioadă grea. Hai să acoperim cumva consumația celor 4-5 note de plată pentru care se pun 20-25 de vieți în pericol. Nu trebuie să încălcăm legea, punând în pericol sănătatea oamenilor – se poate și altfel”.

Dincolo de mesajul promoțional, patronul stabilimentului, Dan Dinu, a lăsat să se înțeleagă că nu are nevoie de reclamă la restaurant din partea consilierului Ana Munteanu, ci de scuze publice. Prin biroul de comunicare, societatea care gestionează Hotel Del Corso a anunțat că-i va acționa în instanță ”pe toți cei care se fac vinovați”, atât în penal cât și în civil. Ba mai mult, le va face plângere și celor 4 ”flămânzi” useriști care, după ce au consumat, au plecat fără să plătească nota: espresso scurt, espresso lung, ceai de mentă și o bere – total 38 RON!

După recuperarea ”țepei” de la cei 4 ”flâmânzi”, infiltrați de userista Ana Munteanu în restaurantul Hotel Del Corso, patronatul este decis să depună suma de 38 RON la casieria USR+ Timiș, sub formă de donație. Cu două condiții: numai în prezența avocatului-prefect Zoltan Nemeth și evenimentul să fie transmis ”live” pe Facebook!!!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare