Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Școala vieții! Primarul Dominic Fritz face minuni cu declarația de avere după metoda casei de ajutor reciproc a USR

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
80,000FaniÎmi place
587CititoriConectați-vă
1,105CititoriConectați-vă
194CititoriConectați-vă
50,056AbonațiAbonați-vă
Dacă are cineva răbdare, liniștit, poate să arunce câte o privire pe declarațiile de avere ale membrilor USR care, astăzi, sunt în diverse funcții publice: primării, consilii județene, parlament, autorități ale statului, ministere etc. Nu contează din ce județ, regiune sau colț de țară e ”subiectul”.
Chiar n-are nicio relevanță atâta timp cât metoda de justificare a unor sume de bani – 500 euro, în cazul donațiilor, și de zece ori mai mult, în situația împrumuturilor – care trebuie menționate în declarațiile de avere, este identică. Practic, finanțări electorale între membri USR. În cerc închis! Și asta în condițiile în care Uniunea Salvați România e un partid politic, nu casă de ajutor reciproc!

La nivel de administrație bănățeană, cele mai bune exemple ale USR Timiș sunt Cristian Moș, vicepreședinte al CJ Timiș și Dominic Fritz, primarul Timișoarei. Primul a reușit performanța să-și treacă în declarația de avere nu mai puțin de 9 creditori, toți membri USR, persoane cărora, până la finele anului în curs, trebuie să le restituie circa 350.000 RON. Banii au fost împrumutați de către Cristian Moș, așa cum rezultă din documentele publice, pentru nevoile financiare ale campaniei electorale, practic alegerile locale și parlamentare, care s-au încheiat anul trecut, în lunile septembrie și decembrie.

Exact la fel a procedat și Dominic Frtitz, când a venit scadența legală prin care a fost obligat să-și depună declarația de avere. Așa că, la 20 ianuarie a.c., primarul Timișoarei a dezvăluit Agenției Naționale de Integritate faptul că le este dator următorilor: Viorel Buga – 50.000 RON, Răzvan Negrișanu – 25.000 RON și Ruben Lațcău – 12.000 RON. Și documentele arată, la fel ca și în cazul lui Cristian Moș, că banii reprezintă ”împrumut campanie electorală”, fiind accesați în 2020 cu scadența la un an de zile. De precizat că, Viorel Buga, patronul firmei ”Sedako”, una dintre cele mai puternice agenții imobiliare din Timișoara, l-a împrumutat cu aceeași sumă și pe vicepreședintele CJT, Cristian Moș.

Ulterior, așa cum a arătat voceatimișului.ro, după preluarea mandatului de primar al municipiului Timișoara, Dominic Fritz a intrat în conflict de interese, așa cum definește legea, cu doi dintre creditorii săi. Pe de-o parte, cu arhitectul Răzvan Negrișanu, devenit consilier local, căruia edilul orașului de pe Bega, în calitate de debitor cu suma de 25.000 RON, i-a semnat acte de urbanism, care au produs un beneficiu creditorului. Tot așa a procedat Dominic Fritz când a semnat și în beneficiul celuilalt creditor al său, Ruben Lațcău, ajuns viceprimar al municipiului Timișoara, o autorizație de construire, practic, în favoarea soției celui care l-a împrumutat cu suma de 12.000 RON. Fapte incompatibile cu funcția de primar și imputabile, așa cum rezultă din legislația românească.

Și, din nou, la data de 15 iunie 2021, Dominic Fritz și-a reactualizat declarația de avere. Schimbările sunt de-a dreptul spectaculoase. În primul rând pentru că sponsorii electorali ai primarului Timișoarei, Viorel Buga, Răzvan Negrișanu și Ruben Lațcău, au dispărut. Semn că edilul orașului de pe Bega a reușit să-și stingă, la termen, debitele față de cei trei, în valoare totală de 87.000 RON. Doar că, între timp, locul useriștilor bănățeni a fost luat de o anume Gabriela Stanciu din București, care i-a donat lui Dominic Fritz – nu împrumutat!!! – suma de 25.000 RON cu scopul… ”campanie electorală”.

Așa că, în această situație, avem două dileme. Fie, în prima declarație de avere, datată pe 21 ianuarie 2021, Dominic Firtz a omis, dintr-o neglijență, care e sancționabilă din punct de vedere legal, să precizeze că, în afara celor trei creditori useriști, mai primise o donație de 25.000 RON de la doamna Gabriela Stanciu. Tot pentru alegerile electorale, care s-au încheiat anul trecut, în luna decembrie, și despre care ar fi putut menționa, lejer și în deplină transparență, în prima declarație depusă la ANI!

Ori primarul Timișoarei are informații certe și se pregătește pentru noi alegeri electorale despre care nimeni nu știe nimic. Cel puțin, nu încă! Că doar donația de 25.000 RON nu o fi fost făcută, în avans, de o doamnă de la București, când Dominic Fritz a anunțat public, după nici 8 luni de mandat, că va mai candida o tură pentru funcția de primar al Timișoarei…

Urmărește-ne pe Google News

1 COMENTARIU

  1. Într-adevăr cei 2 privilegiați s au împrumutat sa se promoveze în campanie cine le a garantat reușită și de ce s au dat banii pe hârtii rămâne probabil un episod pentru presa .Cert este ca ambii împrumutați sunt slabi profesional, intelectual fără previziuni, și lipsiți de imagine cotidiană.Reslmente cred ca sunt creaturile exagerate ale unui multiplicator care a rămas neadaptat și neupdatat, niște corifei cu lama piciorului dimensionata!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare