Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieBatalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii...

Batalion disciplinar! Poliția Locală Timișoara, centru de reeducare și reprofesionalizare pentru avertizorii publici, incomozi administrației Dominic Fritz

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Până să sară cu comentariile în online, mereu din spatele unor conturi false, micuții useriști ai primarului Timișoarei sunt rugați să citească măcar introducerea. Așadar, nu este vina directă a lui Dominic Fritz că polițiștii locali, în pur stil românesc și în grabă de a duce la îndeplinire poruncile șefului administrației locale, se comportă ca niște gardieni de închisoare. Cu alte cuvinte, chiar dacă este șeful direct al Poliției Locale Timișoara, edilul nu se face vinovat de faptul că subalternii domniei sale nu au vorbele la ei, nu dau dovadă de tact sau, mai mult decât orice, fac exces de zel. La limita slugărniciei și servilismului!

Și tot pentru armata de postaci ai USR, este cât se poate de limpede că, nici în zece vieți, neamțul din fruntea Primăriei Timișoara nu ar fi putut da vreo comandă sau vreun azimut, cu atât mai puțin unei instituții din subordine, care are în titulatură cuvântul… poliție, doar că să arate unor funcționari publici din subordine, cine e jupânul pe CD Loga nr. 1. Dominic Fritz poate fi acuzat de multe lucruri, dar niciodată de lipsă acută de inteligență! Așa că, în concluzie, întâiul urbei nu poate fi blamat de activități de poliție politică, tocmai pentru că polițiștii locali nu reprezintă vreo… poliție secretă. E adevărat că sunt agenți, dar doar… de ordine!

Acum, ca să fie limpede pentru toată lumea, bulgărele a început să se rostogolească, încă de pe data de 4 ianuarie 2023, odată cu semnarea de către primarul Dominic Fritz a Dispoziției cu nr. 31. Pe scurt, documentul face referire la constituirea de echipe mixte pentru verificarea colectării selective a deșeurilor de către persoane fizice și juridice, cât și de către asociațiile de locatari.

Motivul constituiri comandorilor locale, așa cum rezultă din documentul Primăriei Timișoara, are legătură cu …necesitatea asigurării implementării la nivel local a obligațiilor privind gestionarea deșeurilor asumate prin Tratatul de aderare a României la UE și pentru respectarea prevederilor convențiilor și tratatelor internaționale la care România este semnatară”.

Așa că, în baza tratatelor internaționale, normelor europene, HG-urilor și OUG-urilor, primarul Timișoarei a dispus să fie constituite două echipe mixte de monitorizare a modului de colectare separată a deșeurilor și de sancționare a comportamentului necorespunzător al utilizatorilor serviciului de salubritate de pe raza municipiului Timișoara. Dincolo de expunerea de motive, până aici, nimic de zis!

Și detectivii gunoaielor, care au ca unică sarcină să se uite prin tomberoanele tuturor abonaților Retim și să-i amendeze pe cei nedisciplinați, au fost împerecheați după pofta și imaginația lui Dominic Fritz: un coordonator de echipă din cadrul Poliției Locale Timișoara, în calitate de șef, și un angajat al municipalității din cadrul Direcției de Mediu.

În prima echipă mixtă, reprezentantă din cadrul aparatului de specialitate al primarului, a fost desemnată Mirela Toc. În cea de-a doua, așa cum rezultă din dispoziția lui Dominic Fritz, nominalizat a fost Florin Crișovan. Peste echipele mixte de tomberoniști, în frunte lanțului trofic, a fost instalat Cosmin Strugariu, șeful Serviciului Protecția Mediului din acțiuni Direcției Generale a Poliției Locale Timișoara.

Cert e că primarul Dominic Fritz i-a dat liderului sarcini precise și… scrise: monitorizează activitatea și gradul de implicare a membrilor echipei, astfel încât să fie atins obiectivul acțiunii, și întocmește rapoarte de activitate. Asta, în timp ce echipelor mixte le-au fost trasate… verificarea conținutului pubelelor și executarea de planșe foto relevante.

Războiul rozelor

Până aici, obligatoriu, trebuie punctate câteva aspecte relevante. În primul rând, numele de Mirela Toc și Florin Crișovan spun foarte multe lucruri. În primul rând, ambii sunt consilieri superiori clasa 1, ambii sunt avertizori de integritate și ambii se află în procese cu administrația lui Dominic Fritz! Așa că gestul lui Dominic Fritz de a trimite, să scormonească prin gunoaiele municipalității, doi funcționari superiori cu care se află în contradicție, poate fi interpretat, cu maximă ușurință, ca o răzbunare și o lipsă totală de inspirație. Asta în cel mai fericit caz și doar dacă se trece cu vederea peste monitorizarea activității și gradul de implicare al celor doi, sarcină care care a fost pusă în cârca polițistului local Cosmin Strugariu!

În al doilea rând, atât Mirela Toc cât și Florin Crișovan, asta ca să știe și militanții de tastatură ai USR înainte să facă saltul în neant, nu pot fi acuzați că sunt reminescențe ale fostei administrații Nicolae Robu sau trepădușii fostului primar, lăsați prin birourile lui Dominic Fritz, ca să dinamiteze din interior viitorul luminos al Timișoarei. Sub nicio formă nu merge poezia! Dacă, în trecut, Crișovan a fost ceva mai discret cu pichetările și sesizările, nu se poate spune același lucru și despre colega sa, Mirela Toc, care a fost în conflict deschis cu Nicolae Robu, în zeci de procese și comisii de disciplină, datorită fostei administrații.

Și, mai mult decât orice, a doua zi, după ce i-a fost comunicată dispoziția lui Dominic Fritz, pe data de 5 ianuarie 2023, Mirela Toc a mai avut un comentariu de făcut. Și l-a lăsat în scris, sub semnătură privată, chiar pe hârtia concepută de șeful său: ”Această dispoziție nu este legală, încalcă Codul Administrativ. Poliția Locală nu are astfel de atribuțiuni. În baza articolului 267 Cod Penal, voi sesiza Parchetul pentru monitorizarea mea de către polițiștii locali. Voi sesiza Consiliul Național de Combatere a Discriminării (CNCD)”. Ceea ce a și făcut, deja!

Între timp, ca să nu existe discuții, cei doi funcționari superiori ai Primăriei Timișoara, delegați de Dominic Fritz ca să-și bage nasul prin pubelele bănățenilor și să-i rupă cu amenzi dacă sunt indisciplinați, s-au prezentat la datorie! Mai exact la punctul de lucru al Poliției Locale. Ce a ieșit de acolo, e cât se poate de limpede, dacă ascultați înregistrarea audio de la finalul materialului, care-l are ca prim-interpret pe lingvistul Cosmin Strugariu, polițist local cu veleități de academician și ofițer de (contra)informații! Practic, personajul pe care primarul Dominic Fritz l-a nominalizat ca să-i monitorizeze și să-i evalueze pe consilierii superiori clasa I, Mirela Toc și Florin Crișovan, în timp ce reclamagiii… sondează tomberoanele.

Lecție de dicție

Dincolo de limbajul, tonul și aroganța discuției, care denotă clar un aer de superioritate a rasei de șefuț de poliție locală, câteva aspecte sunt de precizat în ceea ce-l privește pe buzduganul lui Dominc Fritz. Toate, date publice! În primul rând, în 2018, profesorul de limbă română și expertul în morfosintaxă politică, Cosmin Strugariu, a fost imortalizat în timp ce îndesa în portbagajul comandantului său de la acea vreme, Dorel Cojan, numai bunătățuri. Asta din poziția de șef al Biroului Poliția Piețelor, post special creat pentru veleitățile și aptitudinile sale!

Ulterior, în aprilie 2021, tot din date publice, aflăm că mâna armată a primarului Dominic Fritz, fileurul Cosmin Strugariu, a fost blagoslovit cu o mustrare scrisă de către fostul său camarad, Dumitru Domășnean, pentru că a ascuns faptul că, pe 19 noiembrie 2020, a apărut cu numele și prenumele într-un buletin de informare al IPJ Timiș. Nimic grav, doar că, pe data de 7 noiembrie 2020, și-a bătut soția de față cu copilul minor, a amenințat-o cu alte violențe și cu moartea și că, în aceeași noapte, la ora 0.25, pe numele soției sale și al minorului, Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara a emis un act de protecție provizoriu, valabil pe cinci zile.

Mai contează că, în timpul cercetării disciplinare, în scris, Cosmin Strugariu nu și-a recunoscut deloc fapta. Ba din contră, a băgat la înaintare o declarație a soției sale, cu care între timp se împăcase, conform căreia partenera de viață regretă situația… pe care a generat-o!? Asta doar așa, pe scurt, ca să știe și primarul Dominic Fritz cine monitorizează activitățile și gradul de implicare în Operațiunea Tomberonul, din cadrul batalionului disciplinar de la Poliția Locală Timișoara, campus administrativ în care au fost trimiși la reeducare consilierii superiori clasa I, Mirela Toc și Florin Crișovan.

Foto: tion.ro

5 COMENTARII

  1. Aceasta strutocamila locală plătită cu minim 7000 de lei de impostor lunar , iese in evidenta doar prin slugărnicie și aservire.De unde comitenta?! Șefimea numita politic normal sa fie obedienta sefutii? Niste lichele fara valoare care pe vremea lui Cojan îl pupau in fund pentru prime și beneficii.Aceasta prostie locală ar trebui desființată ! Ceea ce fac ei acum este atât ilegal cât și imoral. In instanță cu vitele astea.

  2. In epoca de tristă amintire, Bacaloglu ( ” Cel mai iubit dintre pământeni”), fiindcă a fost împotriva regimului, a fost trimis la deratizare! Deci, tovarăși, ați ” reîncălzit ciorba”! La vremuri noi, tot de- același soi! Miliția nu a murit, s- a transformat!😭

  3. …pai stați , ca știți tot..!!! De azi a început Jihadul și in cadrul Serviciului Metropolitan de Transport din cadrul SPTP (fost RATT)..!! ..
    ..vreo 7 neafiliați au primit preaviz de desfacere a ctr de munca..!!!
    ..dar tre sa întrebați cum LAȚCĂII DIN ARMATA LUI FRITZ , AU REFUZAT SA DEPUNĂ DOSARE PREGĂTITE (de înaintașii lor) ptr OBȚINERE FONDURI EUROPENE PT DEZVOLTARE TRANSPORT METROPOLITAN ..!!!!!!!!
    …întrebați de o d-na Ciobotaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Cuiul lui Pepelea! UMF Timișoara face salturi mortale ca sa privatizeze sănătatea bănățenilor, chiar sub nasul ministrului Alexandru Rafila

În numele autonomiei universitare și a unei modificări legislative, făcute pe genunchi și noaptea...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Isterie generalizată! Consiliul Local Timișoara a fost obligat de judecătorul Cristian Cioabă să aprobe PUZ-ul celor de la SC Oglinda SA, doar datorită abuzului...

Foarte frumos că aproape toată mass-media locală și vreo patru organizații civice din Timișoara...

Rețetă verde! Urbaniștii lui Dominic Fritz au reconsfințit drumul spectaculos și viitoarele blocuri dintre case ale infecționistului Virgil Musta

Că Direcția de Urbanism din cadrul ,,primăriei de sticlă'' a lui Dominic Fritz dezvoltă...