Ca-n Germania! În timp ce acuză pe toată lumea că influențează actul de justiție, în detrimentul useristului Dominic Fritz, un consilier juridic din Primăria Timișoarei… culege bulbi de lalele din Parcul Justiției

- Advertisement -
În urmă cu câteva zile, pe data de 28 octombrie a.c., Serviciul Juridic din cadrul administrației publice locale timișorene, sub semnătura edilului Dominic Fritz și a consilierului Cosmin Silaghi, a înaintat Curții de Apel Timișoara o cerere de strămutare a procesului care vizează schimbarea organigramei municipalității. Motivul, așa cum rezultă din documente, are legătură cu ”bănuiala legitimă” că numele implicate în proces – și nu numai! – sunt de natură să atragă ”dubii rezonabile” asupra obiectivității și imparțialității judecătorilor de la Tribunalul Timiș – Secția Contencios Administrativ și Fiscal.

Mai mult, primarul Dominic Fritz și consilierul juridic Cosmin Silaghi apreciază că ”nume cu rezonanță” ca cel al sindicalistei Mirela Toc – care a fost și sperietoarea fostului primar Nicolae Robu!!! – alături de directorul Culiță Chiș, la care se adaugă ”luarea de poziție” a profesorilor universitari de drept avocații Cristian Clipa și Anton Trăilescu și ”mediatizarea excesivă”, creează o presiune permanentă pe administrația locală.

Altfel spus, motive temeinice pentru strămutarea procesului cu atât mai mult cu cât, consideră cei doi semnatari ai cererii de strămutare, până și judecătorul Adriana Spătaru a dat dovadă de aplicarea și interpretarea greșită a legii”, o decizie care a condus la scăderea gradului de atractivitate și încredere a cetățenilorfață de primăria de sticlă a lui Dominic Fritz.

Acum, în ce privește relatările mass-media, care au legătură cu tentativele eșuate ale Primăriei Timișoara de a schimba organigrama instituțională, și aici atât primarul Dominic Fritz, cât și călăuzitorul juridic Cosmin Silaghi, consideră că răul suprem este mass-media, adică, ”nenumărate” articole de presă care expun într-o manieră profund negativă, distorsionată și incompletă o serie de chestiuni litigioase care, chipurile, ar trebui tranșate doar de către instanțele de judecată.

Cu alte cuvinte, delicte de opinie care nu convin și nu sunt pe placul administrației Dominic Fritz. Exact ca-n epoca lui Nicolae Robu sau Gheorghe Ciuhandu când criticile presei timișorene la adresa municipalității, în situații punctuale, au fost taxate cu epitete și calificative greu de reprodus și viu colorate.

Revenind la primăria de sticlă a lui Dominic Fritz și la dușmanii imaginari ai municipalității, care se opun schimbării în bine a orașului de pe Bega”, dincolo de ipocrizie și demagogie pură, azi, punem pe tapet o filmare video, alături de o serie de capturi de ecran, imagini pe data de 19 octombrie 2022, la ora 14.48, de pe camera de supraveghere video a unui autoturism aflat în mișcare, paralel cu Parcul Justiției din Timișoara.

În imagini, dotat cu mănușile de rigoare, este consilierul juridic al Primăriei Timișoara, Cosmin Silaghi. Se poate observa cât se poate de clar că de pe domeniul municipalității, practic din parcul central al orașului, subordonatul lui Dominic Fritz…culege și îndeasă bulbi de lalele într-o plasă.

Contactat de reporterii voceatimișului.ro, încă din prima clipă, Cosmin Silaghi nu a negat că nu ar fi el în imagini: ”Am venit de la Tribunal de la un proces. În drum spre Primărie, am observat că pământul era răscolit și i-am întrebat pe cei care lucrau la spațiile verzi, dacă pot să iau bulbii de lalele de la suprafață, Nu am zis că sunt de la Primărie. Mi-au dat voie și am luat vreo 20 de bulbi. Știu că nu sunt o avere, dar acum o să merg la Direcția de Mediu și o să-i plătesc, dacă e cazul. Consideră că am dat o șansă nouă acestor flori, în momentul în care le-am luat. Ulterior, la două zile, toți bulbii de plante care au mai rămas pe acolo, la suprafață, au fost tocați…”.

E clar că în discuție nu este vorba despre valoarea de piață a celor douăzeci de bulbi de lalele! Deși, inițial, și aceștia au fost achiziționați din fondurile municipalității, adică de către angajatorul consilierului juridic Cosmin Silaghi, recte Primăria Timișoara. Nu! Chestiunea e că nimeni nu se poate autoservi de pe domeniul public, cu atât mai mult cu acceptul unor persoane… neautorizate căci, până la urmă, lucrătorii de la spații verzi nu sunt în măsură să decidă pe avuția administrației locale și nici să împartă bunuri din patrimoniul orașului! Și subordonatul lui Dominic Fritz, mai mult ca sigur, știe acest lucru extrem de bine, că doar are pregătire în domeniul juridic, nu-i așa?!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare