La liber! Fonoteca de aur, intrată în posesia Vocea Timișului, scoate la suprafață toată mizeria și interesele politico-financiare din jurul cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc

- Advertisement -
Că unii fac salturi mortale și se străduiesc, zi de zi, să lanseze petarde și fumigene, pe modelul dezbină și cucerește, nu mai miră pe nimeni! Așa că toată lumea e rugată să stea liniștită în dispozitiv: nimeni nu a sărit pârleazul! Și nici nu avea cum să fie altfel, atât timp cât adevărul despre combinatorii de produse urbanistice din localitatea de la marginea Timișoarei, indiferent de consecințe, nu are decât o singură direcție – tot înainte! Deci, nici vorbă despre vreo schimbare de macaz, decât în imaginația unora!

În concluzie, așa cum am promis, începând de azi, în funcție de dinamica (contra)jocului de interese, care (supra)veghează negustoriile cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc, dăm drumul la calupuri întregi de discuții din celebra fonotecă de aur. După care punem pe tapet și colecția de… bilețele roz!

Pur și simplu, la liber! Astfel încât, după lecturări, audiții sau vizionări, toată lumea să-și tragă concluziile la modul cel mai independent cu putință, fără filtre, trunchieri sau alte ingerințe! Oricum, pe pagina de Facebook, care aparține Vocea Timișului, atmosfera e incendiară de vreo săptămână încoace ceea ce, așa cum era de așteptat, l-a adus pe regele cooperativei imobiliare, Ionel Dan Pascu (Puiu Minda) în pragul imploziei iar pe colaboratorii și consultanții domniei sale pe culmile disperării!

Evident, e agitație mare din cauza înregistrărilor audio, mai exact din pricina conținuturilor acestora care nu fac decât să reconfirme, dincolo de revalidarea treptată a instituțiilor de forță ale statului român, că tot ceea ce a pus pe tapet voceatimișului.ro, în ultimele 18 luni de zile și cu referire directă la combinațiile imobiliare ale Cooperativei, a fost adevărat până la ultimul micron.

Așa că pe aceeași direcție de mers a adevărului, facem același lucru și pe pagina de web a Vocea Timișului, ca toată lumea să aibă acces deplin la informație. Cum se cuvine, dăm Cezarului ce-i al Cezarului și începem cu prima înregistrare care-l are ca protagonist principal pe regele neîncoronat al buticului de produse urbanistice de pe lângă Primăria Giroc, celebrul și inegalabilul Puiu Minda. O discuție ambientală clară și concisă în care profesorul de educație fizică și sport este măcinat de gânduri lăuntrice, menite să-i liniștească pe jurnaliștii Dragoș Boța și Caius Seracin după metoda: dacă ajung să mă bat, mă bat contact!

Oricum, cel mai mare noroc al cooperatistului imobiliar Puiu Minda e că ridicolul nu ucide! Altfel, toate scenariile de grupa mică, care-i dezvoltă imaginația și dexteritatea, fără pic de plastilină, ar fi sucombat. Altfel nu se explică de ce, așa cum rezultă din prima probă audio, ca să încline sorții în favoarea Cooperativei a fost nevoit să-i aplice un telefon sub bărbie fostului consilier local Florin Golban de la PNL. Nici nu mai contează că alesul poporului, după ce a fost agresat cu receptorul, a fugit direct în plină stradă, de era să facă cunoștință și să-și măsoare puterile cu autobuzul de la “Giroceana”, autovehicul care circula regulamentar… pe carosabil.

Important de reținut e că aceasta este una dintre formele de manifestare pe care a ales să o aplice Divinitatea în cazul lui Puiu Minda: înainte să-l piardă definitiv, mai întâi i-a testat imaginația!

Consultanță politico-fiscală

Când vine vorba despre cooperatiștii imobiliari de pe raza comunei Giroc și veleitățile lor de mari lobbyiști fără factură fiscală, nicio regulă de comunicare verbală nu se mai aplică. Se vorbește mult și prost! Semn că la marginea Timișoarei lemnul cozilor de topor e mereu înmugurit. Pe scurt, cam așa stă treaba cu cea de-a doua înregistrare, care a făcut deja mare vânzoleală pe pagina de Facebook a Vocea Timișului. Nu de alta dar vorbărețul principal, convocat la sfat de taină de Puiu Minda, este consilierul local PSD Timișoara, Radu Țoancă.

Nume, funcții, păreri, metafore și modalități sau scheme de rezolvare a problemelor cooperativei imobiliare zboară în toate direcțiile: ”idiotul și psihopatul” de Dragoș Boța, ”pulică” de Caius Seracin, relațiile de la Direcția de Cultură și Monumente – Andreea Medinschi și Sorin Predescu.

La care se adaugă scheme de lucru și intervenții, pe linie de DSP Timiș, prin Cornelia Malac, în vederea autorizării unei benzinării în comuna Mosnita și la mici sfori trase la Monumente pentru fosta fabrică de ciorapi de la Gara Mică, în beneficiul milionarului Mircea Moldovan din Ghiroda, “un necunoscut cu elicopter”.

Una peste alta, a treia înregistrare pe care o punem pe tapet tot azi are legătură cu fostul partener de combinații urbanistice al lui Puiu Minda, nu mai puțin celebrul Mueen Al Shawish (Mimo), unic intermediar de hârtii publice pentru tot ce înseamnă dezvoltator imobiliar arab pe raza comunei Giroc. Fost partener pentru că, nu cu mult timp în urmă, Minda l-a lăsat pe Mimo în offside când i-a invalidat denunțul cu ”șpăgarul” de Florin Roman, arhitect-șef al administrației de la marginea Timișoarei.

Nutrețuri pentru fraieri – asta i-a oferit Puiu Minda lui Mueen Al Shawish, cel puțin de când DNA Timișoara a intrat pe firul poveștii cu marea corupție de pe raza comunei Giroc. Ce se desprinde clar și limpede din cea de-a treia înregistrare care-l are ca protagonist principal pe Mimo? Simplu: sindromul de Peter Pan și apucăturile de neofanariot ale lui Puiu Minda, care este stăpânul absolut al cooperativei imobiliare de pe raza comunei Giroc și expert… în metoda “capac”. Că nimic nu e gratis la nea Puiu, că Mimo știe TOT și că de 15 ani Cooperativa a mers…FOARTE BINE!

Pe de altă parte că Puiu Minda vorbește mult și prost, că “Miniștrii” (Andrei Damo), au negociat cu cardiologul timișorean Milovan Slovenski și au oprit circul cu blocurile de pe Chișoda de pe plațul lui Minda, că defunctul Ionel Toma a fost pe post de breloc pentru regele Cooperativei, că Mimo a ocolit adevărul când a dat declarații la IPJ Timiș în speța PUZ-ului de la Lidl, că viceprimarul Dan Vîrtosu e ”un pervers și un periculos”, că Minda jumulea pe toată lumea și că dezvoltarea imobiliară de la Lidl-Giroc… nu a fost gratis. Practic, avem la un loc, în format audio, toate ingredientele necesare pentru o adevărată grădină Zoo: niște șopârle care se cred iguane, câțiva sadici sofisticați care au dat de puțină șampanie și au uitat cu cine au băut apă și același comportament de haită cu aceeași alergie la logică!

Intervenție rapidă

Și până când Mueen Al Shawish testează piața pentru denunțuri penale împotriva lui Puiu Minda, pe care să le pună pe masa procurorilor DNA – că tot se lăuda că știe la milimetru orice mic detaliu despre funcționarea Cooperativei – pe tapet, la liber, am pus și a patra înregistrare din fonoteca de aur a redacției Vocea Timișului. Încă una cu Puiu Minda, în rolul unui detectiv de sat cu apucături burghezo-moșierești, cu un comportament ontologic neliniștit si cu tentative bulimice de răzbunare… “după metodele mele”. Adică, după rețeta unui “sociopat imobiliar” cu carte de vizită!

În primul rând, e extrem de trist limbajul de lăutar cu competențe a lui Puiu Minda la adresa defunctului primar al localității, Ionel Toma. Asta, în comparație cu mesajul de rămas bun și drum lin pe care i l-a adresat familiei îndoliate, în care a folosit sintagma “…mi-a fost ca un tată”. Și aici, ca-n fiecare exemplu de mai sus, se fac scenarii și se vehiculează nume, într-o încercare disperată de a identifica reclamantul care i-a adus pe cap lui Puiu Minda ISC Timiș, în speța construcției ilegale a blocului din centrul istoric al comunei Giroc. În rest doar scenarii și asocieri maladive! S-a ajuns până în situația în care, prin intermediari (Dan Mârșu), s-a încercat accesarea conducerii autorității, la nivelul unui membru al familiei, semn că situația era una disperată!!!

La zi, situația stă în felul următor! Azi, tot trasul de timp al avocaților lui Mueen Al Shawish s-a sfârșit odată cu respingerea strămutării procesului pe motiv de presiune mediatică din partea redacției Vocea Timișului. Semn că adevărul nu trebuie să supere pe nimeni, că tot demersul jurnalistic este unul corect și că nu vorbim despre vreo campanie mediatică răuvoitoare sau de vreun interes ascuns fie politic sau financiar!

Așa cum nu se poate spune și despre cei de pe partea cealaltă a baricadei! Asta ca să priceapă, măcar în ceasul al treisprezecelea, și iordanianul Al Shawish pe care, așa cum am spus-o în repetate rânduri, încă îl așteptăm să pună TOATE cărțile pe masă cu atât mai mult acum când luminița de la capătul tunelului pare tot mai îndepărtată.

Cât despre Puiu Minda…numai de bine! Un soi de animal politico-financiar care a știut de fiecare dată să cadă în picioare și să-i facă pe toți să creadă, de la mic la mare, că tot ce zboară se și mănâncă!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare