Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Grevă spontană la Societatea de Transport Public Timișoara, până la plata restanțelor salariale și a bonurilor de masă

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Așa cum era de așteptat, în pragul Crăciunului și fără bani în buzunar, angajații Societății de Transport Public Timișoara (STPT) au ajuns cu cuțitul la os. Așa că azi, dis-de-dimineață, cel puțin șoferii de troleibuze au refuzat să mai iasă pe traseu. Și motivele sunt extrem de simple: de aproape un an de zile, salariile întârzie constant, lună de lună iar bonurile de masă, în valoare de circa 400 RON, nu s-au mai dat de peste 60 de zile.

Trist e că, nici în acest moment, cu sărbătorile de iarnă care bat la ușă, conducerea STPT nu știe să spună când își vor lua angajații lefurile, deși acestea, în mod normal, conform contractului colectiv de muncă, ar fi trebuit să fie virate până pe data de 15 a lunii în curs. Nu numai că fosta regie de transport public nu poate da garanții că oamenii își vor lua banii înainte de Crăciun, dar și administrația Dominic Fritz lucrează cu probabilități, când vine vorba despre veniturile angajaților STPT. Deci, totul e incert!

Azi, doar șoferii de troleibuze au refuzat să iasă din garajul Societății de Transport Public Timișoara. Ceilalți, șoferii de autobuze și vatmanii, au ieșit pe traseu, semn că și între sindicatele din cadrul STPT există păreri diferite referitoare la respectarea contractului colectiv de muncă și la plata salariilor și bonurilor de masă, restante de mai bine de două luni de zile. ”E clar că unii, mă refer aici la șoferii de autobuze, pot trăi și fără lefuri, că își mai reglează veniturile din motorină. Nici sindicatul nu se agită prea tare că toți sunt pe combinație cu conducerea care le-a angajat toate neamurile, doar ca să fie liniște…”, spune unul dintre greviștii din curtea STPT.

Șoferii de troleibuze sunt deciși să continue protestul spontan, până la plata restanțelor salariale și la eliberarea bonurilor de masă. Vom reveni cu amănunte!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare