Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Grevă spontană la Societatea de Transport Public Timișoara, până la plata restanțelor salariale și a bonurilor de masă

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Așa cum era de așteptat, în pragul Crăciunului și fără bani în buzunar, angajații Societății de Transport Public Timișoara (STPT) au ajuns cu cuțitul la os. Așa că azi, dis-de-dimineață, cel puțin șoferii de troleibuze au refuzat să mai iasă pe traseu. Și motivele sunt extrem de simple: de aproape un an de zile, salariile întârzie constant, lună de lună iar bonurile de masă, în valoare de circa 400 RON, nu s-au mai dat de peste 60 de zile.

Trist e că, nici în acest moment, cu sărbătorile de iarnă care bat la ușă, conducerea STPT nu știe să spună când își vor lua angajații lefurile, deși acestea, în mod normal, conform contractului colectiv de muncă, ar fi trebuit să fie virate până pe data de 15 a lunii în curs. Nu numai că fosta regie de transport public nu poate da garanții că oamenii își vor lua banii înainte de Crăciun, dar și administrația Dominic Fritz lucrează cu probabilități, când vine vorba despre veniturile angajaților STPT. Deci, totul e incert!

Azi, doar șoferii de troleibuze au refuzat să iasă din garajul Societății de Transport Public Timișoara. Ceilalți, șoferii de autobuze și vatmanii, au ieșit pe traseu, semn că și între sindicatele din cadrul STPT există păreri diferite referitoare la respectarea contractului colectiv de muncă și la plata salariilor și bonurilor de masă, restante de mai bine de două luni de zile. ”E clar că unii, mă refer aici la șoferii de autobuze, pot trăi și fără lefuri, că își mai reglează veniturile din motorină. Nici sindicatul nu se agită prea tare că toți sunt pe combinație cu conducerea care le-a angajat toate neamurile, doar ca să fie liniște…”, spune unul dintre greviștii din curtea STPT.

Șoferii de troleibuze sunt deciși să continue protestul spontan, până la plata restanțelor salariale și la eliberarea bonurilor de masă. Vom reveni cu amănunte!

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore