Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Delir polițienesc! Subofițerul Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale, mesaj cu tâlc adresat unui fost candidat la Consiliul local Dumbrăvița: ”Eu zic să vii, că la mine e cheia, altfel te arestez”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Nu mai încape niciun dubiu că, azi, cel puțin pentru Ministerul Afacerilor Interne din România, agentul-șef Raoul Iacob este exact ceea ce trebuie! Polițistul de la Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara se încadrează perfect în profilul de țară UE, din fericire, încă neaderată la spațiul Schengen: tânăr, vânjos, loverboy, ferchezuit, combinator, manipulator și, mai presus de orice, așa cum știu toți nelegiuiții, care au avut de a face cu personajul, un adevărat creier. Ce mai, genul de băiat fin care ar putea convinge și un șobolan de apă, ca să poarte blană de nurcă!

Și pentru că tot dezbatem minunile spațiului carpato-danubiano-pontic, înainte de a intra în fondul problemei, două chestiuni sunt de punctat pe ordinea de zi. Cert e că ambele au legătură cu Penitenciarul Timișoara și cu doi foști interlocutori ai voceatimisului.ro, ambii tovarăși de drum ai subofițerului Raoul Iacob, până la un punct: deținuții Mirel Corjan și Octavian Didovici.

Una peste alta, de dincolo de gratii și prin telefon, atât spărgătorul de mașini Corjan, cât și țeparul Didovici, au povestit, cu lux de amănunte, cum l-au cunoscut și cum l-au miruit pe angajatul IPJ Timiș. Nu o dată, ci în repetate rânduri! Și nu sunt nici primii și nici ultimii!

Mirel Corjan l-a acuzat pe subofițerul Raoul Iacob că, după ce l-a băgat prin toaletele de la Poliția Municipiului Timișoara, în vreo trei rânduri, doar ca să-i comunice mercurialul, i-a mulțumit polițistului pentru servicii de două ori: o dată în parcul de vizavi și, ultima dată, într-un bar din Piața Sinaia, chiar în zona de domiciliu a reprezentantului MAI.

De cealaltă parte, Octavian Didovici, care se ocupa cu șmenuri și țepe cu telefoane, a avut și el povestea lui, una desprinsă din filme. Mai exact, deținutul a explicat cum i-a donat din inimă, într-un an și ceva de activitate infracțională, fapte despre care polițistul de la BIC ar fi avut la cunoștință, peste 20 de aparate Iphone, absolut noi și sigilate, la prețuri de peste 1000 euro bucata.

Acum, deși ambii pușcăriași, atât Mirel Corjan cât și Octavian Didovici, au dezvăluit posibile fapte de corupție, arătând cu degetul înspre subofițerul Raoul Iacob de la BIC, conducerea Penitenciarului Timișoara a considerat de cuviință… să-i împacheteze. Cu toate că nu a fost vorba despre interviuri organizate ci despre două discuții telefonice, absolut obișnuite, care au fost posibile de pe un post fix al instituției de maximă siguranță.

Și care au mai fost și înregistrate pentru motive de securitate de către prestator, cum e și firesc, de altfel! Deci, nici poveste despre apeluri clandestine sau utilizarea unor rețele neautorizate de telefonie, ba din contra, de pe una supravegheată, așa cum rezultă din probele audio.

Oricum, ceea ce contează e că, imediat după apariția celor două materiale de presă, conducerea Penitenciarului Timișoara s-a autosesizat și a întocmit rapoarte de incident, în baza Legii nr. 254/2013, pe numele lui Mirel Corjan și Otavian Didovici pe motiv de comunicare cu exteriorul penitenciarului, în alte condiții și prin alte metode decât cele stabilite prin reglementările în vigoare.

Mai exact, așa cum a informat și comisarul de poliție Ramona Bană, purtător de cuvânt al Penitenciarului Timișoara, interacțiunea persoanelor private de libertate cu mass-media se poate realiza doar în condițiile prevăzute de  art. 126 din HG nr. 157/2016. Adică, în cadru organizat. Așa că, azi, Corjan și Didovici sunt cercetați pentru… abateri disciplinare!

Discurs epic

E clar că, în momentul de față, în timp ce toată țigănimea din Timișoara e în clocot, nici nu mai are rost să batem apropouri, nici la Direcția Generală Anticorupție Timiș și nici la ofițerii din cadrul Serviciului de Informații și Protecție Internă Timiș, ambele instituții de forță ale Ministerului Afacerilor Interne.

Așa că nu mai deschidem subiectul referitor la avizul de securitate al agentului-șef Raoul Iacob de la BIC și nici nu mai deschidem vreun front de lucru privind contactele operative ale angajatului IPJ Timiș. N-are sens pentru că, așa cum am mai spus, nu trăim în Elveția ci în România!

Aducem în discuție, totuși, un schimb de mesaje, absolut halucinant, realizat prin platforma WhatsApp, care-i are ca interlocutori pe subofițerul Raoul Iacob și pe un fost candidat la fotoliul de consilier local Dumbrăvița. Un personaj care, din motive personale, familiale și profesionale, a ales varianta anonimatului, dar și-a dat acordul pentru a-i fi folosite inițialele, L.A.

Puțin important pentru că, așa cum există atașat la finalul materialului, probele sunt pe masă și cât se poate de elocvente. De departe, ceea ce frapează cu adevărat este limbajul, autosuficiența, zbuciumul intern, psihologia labilă și, nu în cele din urmă, aroganța maximă a subofițerului Raoul Iacob de la BIC.

Fără nicio exagerare, avem un exemplu clar de individ care se crede intangibil, zeu, nemuritor și stăpân suprem pe destinele oamenilor! Așa spun toți specialiștii clinicieni, contactați de voceatimisului.ro, care au avut sub ochi schimbul de mesaje dintre Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale și L.A. Plus, o serie de alte imagini video, atașate, la fel ca și replicile din aplicația WhatsApp, tot la finalul textului.

Și experții mai subliniază un lucru, pe corzile sensibile ale ego-ului. Mai exact că avem de a face cu un om al legii care se crede super-erou și care are convingerea că insigna și uniforma îl fac atotputernic și imbatabil. Altfel spus, delirul de putere!

R.I – Hai urgent aici

R.I– Sau ești mort

R.I – Un om mort

L.A – Sunt băut

R.I – Și eu.

R.I – Ia un Uber

R.I – Plătesc eu

L.A – Sunt cu cineva acasă

R.I – Mi se rupe.

R.I – Haida

R.I – Că mă duc la pușcărie zilele astea

L.A – Ce ai mă? Ce pușcărie?

L.A – Ești nebun

R.I. – E Wadah

R.I – Marcov aici

R.I – Toți

R. I – Împușc pe careva

L.A – Stai cuminte mă omule

L.A – Ce naiba ai?

L.A – Pot să te sun?

R.I – Altfel te arestez

R.I – Eu zic să vii

R.I – Că la mine e cheia

De precizat că Wadah și Marcov, la care se referă polițistul Raoul Iacob de la Biroul de Investigații criminale, fratele rromului Ion Teodor zis Codreanu și cel mai iubit printre țiganii de mătase, sunt Wadah Ghazal Hamwi, președintele Ligii Arabilor Sirieni Timiș, și luptătorul de MMA, Sașa Marcov, supranumit copilul teribil al Banatului, care, la mijlocul lunii octombrie 2022, a fost săltat de DIICOT, sub acuzația de trafic de droguri, comercializate pe darknet.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore