FOARTE TARE! Vezi ce acţiune au desfăşurat azi POLIŢIŞTII, pentru a conştientiza timişorenii să nu deschidă uşa necunoscuţilor! FOTO+VIDEO

În cadrul campaniei „Şi ţie ţi se poate întâmpla” campanie ce se desfăşoară la nivel local, precum şi a campaniei „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi”, desfăşurată a nivel naţional, poliţiştii timişoreni au acţionat joi, 14 mai 2014, pe raza Secţiei 2, la mai multe imobile, unde au testat modul de utilizare a sistemelor de acces aflate la intrarea în acestea. „Am vrut să vedem care este modul în care proprietarii sau ocupanţii apartamentelor folosesc sistemele respective şi permit accesul a diferite persoane necunoscute în interior” ne-a declarat Ionuţ Bocancea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

O parte dintre locatari au picat testul, alţii au înţeles că aceste sistee de siguranţă, de acces în imobile, este extrem de importante pentru a nu deveni victimele infractorilor.

„Îmbrăcaţi civil, am sunat la interfon, ne-am dat drept angajaţi de la diferite companii, de la gaz, de la curent şi altele, am folosit practic diferite pretexte pentru ca locatarii să ne permită accesul mai întâi în imobil şi mai apoi chiar la ei în apartamente. În momentul în care am urcat şi am ajuns la uşa lor, o parte dintre cei care au răspuns apelului nostru, fără să ne întrebe nimic, fără să ne ceară un document, o legitimaţie, prin care putem dovedi că suntem reprezentanţii companiei respective, ne-au lăsat efectiv să intrăm în apartamente. Colegii noştri au intervenit imediat, din spate, explicând tuturor celor care au căzut acest test, că nu este voie şi nu e corect să permită accesul în locuinţă la orice persoană şi să fie mult mai vigilenţi pe viitor” ne-a detaliat Bocancea.

Cu această ocazie, poliţiştii Secţiei 2 au împărţit şi materale de prevenire, în acelaşi scop. Astfel de acţiuni au avut loc şi în trecut şi, cu siguranţă, vor mai avea loc şi pe viitor. „Vom demara şi alte campanii de acest gen. Poliţiştii fac în fiecare zi, practic, acţiuni de prevenire, în diferite zone ale oraşului Timişoara” a încheiat ofiţerul de presă al I.P.J. Timiş.

[responsive_youtube

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

La furat de baterii auto din curtea Selgros

Polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție...

Politia Locala Timisoara: ”ATENTIE în aglomeratie! Hotii nu intra in vacanta!”

Poliția Locală din Timișoara atrage atenția asupra faptului că...

Au dat spargerea la un magazin Profi din zona Modern, dar au fost prinsi de politisti

Trei tineri au fost depistați de polițiștii locali după...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img