Pierdut studii! Ben Oni Ardelean scrie greșit numele școlilor pe care le-a frecventat în SUA, în calitate de bursier

- Advertisement -
Cine nu a auzit de Ben Oni Ardelean, nu are cultură generală. Și n-are de trei mandate, că deputatul liberal e, deja, la a treia legislatură în Parlamentul României. Cu siguranță, orice bănățean fălos, care ar arunca o privire peste CV-ul politicianului Ben Oni Ardelean, și l-ar dori, înrămat, la capul patului sau în sufragerie, ca să-l vadă toți cei care trec prin vizită.

Pe bune, Ben Oni Ardelean are un CV beton-armat: plin de facultăți, doctorate, cursuri, burse, cărți și studii scrise, fără număr, în calitate de autor sau coautor. Și chiar dacă unele școli americane, vizitate în calitate de bursier, sunt scrise greșit, tot merită să dai banii pentru o ramă de calitate, că doar înrămatul e pentru eternitate!

Deputatul liberal nu e scientolog! Și asta-l face, evident, să doarmă mai bine. În schimb, Ben-Oni e pastor baptist și lucrează cu cuvântul lui Dumnezeu. Dincolo de cuvântul Mântuitorului, pe care-l respectă cu sfințenie și pioșenie, parlamentarul este, printre multe altele, și președintele de facto al ”Political Leadership Academy”, un ONG menit să creeze viitori lideri planetari și să dezvolte aptitudini de conducători de obști.

Sub umbrela organizației, Ben Oni Ardelean și-a adunat, în primul rând, mai mulți frați întru credință, plasându-i în poziții cheie și onorându-i cu titluri pompoase și descrieri în limba engleză, de zici că prezentările erau cel puțin pentru Sorbona sau Harvard. De departe, fratele Daniel Gabriel Olaru de la Lugoj, formator de ”lideri ecleziastici” și proprietar de parcare de TIR, face cea mai bună impresie. Asupra parcării o să mai revenim.

Nici ”directorul media” al serioasei ”Political Leadership Academy”, Narcis Nagy, nu e cu mult mai prejos decât fratele Olaru de la Lugoj. Cum hârtia suportă orice, Nagy se descrie un vizionar, cu un portofoliu infinit de clienți de top, și beneficiarul unor cunoștințe care ”pot face diferența pentru cei care doresc să facă parte din liderii generației următoare din întreaga lume”. Frumos zis!

Sanie cu zurgălăi

Doar că, în realitate, dincolo de portofolii și lumea-ntreagă, directorul media al deputatului Ben Oni Ardelean plimbă boxa în spate, la propriu, pe la protestele de stradă, organizate de antivacciniști. Unde mai pui că are și poză în clasoarele de filatelie ale Jandarmeriei, semn că Nagy e un cal breaz și de toată isprava! Un lucru e cert – ”directorului media” de la ONG-ul liberalului Ben Oni, angajat și la ANCOM, nu-i plac jurnaliștii. În special cei care nu sunt de acord cu derapajele sale publice sau cu delirurile mistice de pe Facebook, drept pentru care îi cataloghează ca jurnaliști de mucava, fomiști, trompete etc.

Aici, cu jurnaliștii, ”directorul media” al deputatului Ben Oni Ardelean are o scuză. Și una bună! Narcis Nagy a învățat limbajul duhovnicesc de la însuși mentorul său, deputatul liberal care, în urmă cu ceva timp, îi gratula pe jurnaliști cu titulatura de ”nesimțiți” doar pentru că aceștia, în virtutea accesului la libera informație de interes public, l-au deranjat pe pastorul Ardelean cu insistențele.

Ben Oni Ardelean mai are o meteahnă. Felicită pe toată lumea care, sub o formă sau alta, e legată de SUA! Dă bine să pară că stai la masa cu zeii și ești bine înfipt în politica internațională! Zilele trecute, în calitate de dublu doctor în teologie și științe politice, felicita ”președenția” SUA, nu ”președinția”, pentru nominalizarea ”unui bun prieten” la butoanele NASA, în persoana senatorului american Bill Nelson. Cum nu a avut poză cu bunul său camarad, Ben Oni a postat o poză cu Grace, soția lui Bill!

La fel a făcut deputatul liberal și la sfârșitul lunii februarie a.c. după ce a aflat ”cu mare bucurie vestea că prietenul meu, Andrei Muraru este propunerea Președintelui României pentru preluarea misiunii diplomatice în Statele Unite”. Numai că, de această data, Ben Oni Ardelean nu atașează textului de pe Facebook o fotografie cu soția lui Muraru, ci cu însuși viitorul ambasador al Românei în SUA, alături de fratele său întru credință de la Lugoj, formatorul de lideri ecleziastici, Gabriel Olaru.

Erată la CV

Așa cum ziceam, CV-ul lui Ben Oni Ardelean e unul beton-armat și de pus în ramă! Doar că e plin de greșeli, în ce privește numele instituțiilor pe care le-ar fi frecventat deputatul liberal, în calitate de bursier al SUA. Așa cum constată și profesorul Dan Ungureanu, CV-ul e pe net de 8 ani, în această formă eronată: ”Dacă ai fost la școală, să fii capabil măcar să-i scrii numele. Măcar atât”.

Asta e concluzia la care a ajuns și profesorul universitar Dan Ungureanu, punctând și greșelile: Fuller Seminary în loc de Fuller Theological Seminary, Regen’s Park Collage, Oxford University în loc de Regent’s Park Collage, University of Oxford. Unde mai pui că specializarea ”Învățământ la distanță și IT în procesul educațional”, despre care, conspirativ, Ben Oni Ardelean, spune ”MAF, California, USA”, nu există ca instituție de învățământ. Pentru că MAF nu înseamnă altceva decât ”Mission Asset Fund”, o organizație frățească de caritate care acordă burse pentru studenții aflați în nevoi speciale.

Să fie clar! Nu-i un capăt de lume că, în grabă să-și înșire performanțele școlare, deputatul liberal a comis greșeli de începători sau a încercat să convingă auditoriul că MAF o fi vreun soi de Sorbona. Se mai întâmplă! Important e ca Ben Oni Ardelean să corecteze, ca să nu existe dubii în privința studiilor. Exact așa cum a procedat când făcut corectura cu ”președenția” SUA-NASA, după ce aceasta a fost semnalată public.

Hai cu carantina!

Și Ben Oni Ardelean, ca un adevărat rechin politic, mai face o mișcare. Una de PR, pe care au făcut-o, ieri, toți liderii bănățeni, în frunte cu Alin Nica, președintele CJ Timiș și Dominic Fritz, în calitate de primar al Timișoarei. Când toată lumea știa, deja, de două zile, că restricțiile pe zona metropolitană a Timișoarei au șanse foarte mari să fie ridicate, la fel ca și Nica și Fritz, Ben Oni Ardelean a dat și el un comunicat, chiar în preziua votului din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

A făcut și el un apel la ”rațiunea membrilor CJSU” și a cerut ”încetarea imediată” a  carantinării Timișoarei. Deși, repetăm, de la anunțul lui Fritz de acum două zile, cum că trendul îmbolnăvirilor era descendent, tot natul s-a prins că restricțiile vor fi ridicate. Evident, după votul din CJSU, deputatul a revenit, s-a poziționat de partea poporului oropsit și a clamat, indirect, succesul dând și sfaturi utile de genul ”Creați proceduri”! La fel a făcut și Nica și Fritz, ultimul, simțind nevoia să puncteze victoria din CJSU cu deja celebra propoziție ”și prin votul meu”.

La câte gafe a făcut în ultima perioadă, Ben Oni Ardelean pare, mai degrabă, un deputat onorific de la AUR.

Dar asta nu e problema nostră, ci a domniei sale…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img