Ca-n poveștile cu Gretel! Membrii USR+ Timiș au răbufnit și au sărit la gâtul primarului Dominic Fritz și vicepreședintelui Cristian Moș

- Advertisement -
…doar cu Gretel pentru că Hans, nu are nicio treabă în ecuația asta! Și o să vă dumiriți, pe parcurs, unde s-a pierdut celălalt personaj de basm al fraților Grimm. Dovadă clară că, nici cu dumicații de pâine, cu care au marcat drumul spre ”revoluție și reformă”, useriștilor de rând le e tot mai greu să-și găsească calea de întoarcere spre casă!

Azi, USR+ Timiș e un butoi cu pulbere! O oală sub presiune, sub foc maxim care, cât de curând, dacă nu se intervine, va face implozie. La propriu! Deja, semnalele sunt cât se poate de clare, la fel ca și lipsa de leadership și viziune a celor care s-au pus în fruntea căruței. Pur și simplu, amatorism de Divizia D. Să ne ierte fotbaliștii!

De luni întregi, în USR+ Timiș, circurile au devenit o obișnuință. Și asta numai datorită liderilor care au susținut și promovat oameni, care nu au nicio treabă cu realitatea, cu managementul public, nu au studiile necesare și nu au experiență decât pe ramuri ale societății civile, prin ONG-uri și ore întregi de voluntariat în folosul comunității. Administrație, zero barat!

Așadar, nu e de mirare că ”pătura de jos” a USR+ Timiș, membrii simpatizanți, oameni fără nicio funcție publică, au răbufnit, ”după luni întregi de stat în ploaie și în frig” sau de dat comentarii ”sub acoperire” pe online, pe paginile de Facebook sau ale ziarelor care critică USR+. Până la urmă, e normal ca simpatizanții să se simtă trădați și să acuze, fără menajamente, că ”oamenii noi” au pierdut contactul cu strada, cu problemele reale ale timișorenilor și că nu sunt buni de nimic!

USR, un partid mut

Azi, din nou, ca și în cazul consilierei locale, Ana Munteanu, răzvrătiții din USR+ Timiș au aruncat pe piață, nu un video, ci un calup de discuții de pe grupurile interne ale USR+. Schimbul de mesaje între simpatizanți scoate în evidență un lucru esențial pe care societatea timișoreană îl percepe, deja, de ceva vreme: USR+ nu mișcă lucrurile și merge din gafă-n gafă pentru că nu are oameni pregătiți iar toți cei care s-au văzut pe funcții, ”bagă capul în nisip, ca struțul”, crezând că lucrurile vor trece și se vor calma!

Vali Stănciulescu spune: ”Friends…nu știu ce se întâmplă, dar în Timișoara USR nu mai are voce. Bro…faceți ceva!!! Luați-vă un purtător de cuvânt, măcar, care poate să comunice în locul lui Dominic Samuel Fritz. Dacă nu v-ați prins încă, nu mai merge tot cu metoda din campanie. Pentru că au crescut și nivelul de frustrare și de furie și de sărăcie și de tot. ÎNVĂȚAȚI să vă adaptați discursul și prezentarea, altfel ne-am chinuit și am stat toți ca proștii în frig astă-iarnă, degeaba! NU SUNTEȚI VOCALI! Acum am ajuns să explic chestii unor oameni care erau deja votanți USR, doar pentru că nu le explică nimeni, nu le comunică nimeni bine. Știu că sunteți ocupați, dar luați-vă un purtător de cuvânt. Sau încă 10! Pe bune, nu am făcut campanie în mijlocul iernii, nu am stat pe drumuri să înghețăm ca să dăm acum la început de primăvară cu palma în căcat. Așa pe românește, cum pricepe lumea!!”.

În completare, Ciprian Robescu, un alt simpatizant, confirmă și plusează: ”Corect, purtătorul de cuvânt, din păcate, nu are ce transmite fiindcă cei pe care i-am ales și în care ne-am pus speranțele, au atins maximul de potențial”.

Atac la Fritz

E limpede ca lumina zilei că-n interiorul USR+ Timiș frustrarea a atins cote maxime. În primul rând, datorită gafelor enorme din ultima săptămână care au vizat-o pe consiliera locală Ana Munteanu, dar și întreg USR+. În loc să iasă să explice situația, Fritz s-a mulțumit să spună, cu aroganță, că nu cunoaște speța, lucru absolut de neacceptat și explicabil doar din postura în care primarul Timișoarei ar trăi, izolat, undeva în Africa.

Andrei Vlad Popa, pe grupul intern, punctează bine situația: ”Păi în 6 luni nu s-a făcut nimic. Ah, s-a angajat un manager la Colterm cu antecedente penale în domeniul financiar, care și-a tras ca primă de instalare o mașină de 20.000 euro, ca să-l citez pe Lațcău. Dan, mă cunoști de mulți ani, știi bine că i-am susținut și promovat. Dar ajunge. Nimic în 6 luni. Cel puțin, nimic bun…Iar circul ăsta cu mizeria de carantină de fațadă, care nu dă roade și ține blocat mediul de afaceri, este cireașa de pe tort. Rata crește, Fritz vede stagnări! Schimbă placa. Dacă n-ai idei, capitulează. Lasă-i pe alții

De pe același grup intern, Andrei Sârbu sintetizează, chiar mai bine: ”Victor Ilieș, USR-PLUS nu mai are nici purtători de cuvânt, nici cuvânt, nici voce. Dacă vor continua așa, la următoarele alegeri vom avea soarta PNȚCD, PMP, PRM…”.

Gafe dupe gafe

Andrei Viorel Popa revine în discuție și spune un lucru absolut corect, care scoate în evidență teoria ”palatului de cleștar”: ”Dialogul cu strada a dispărut după alegeri, S-a transformat într-un monolog al străzii. Aleșii locali sunt inexistenți. Mari și tari în campanie, 0 barat după alegeri. Bagă capul în nisip precum struțul și speră că trece. E un haos total. Un afront la adresa electoratului. V-as provoca să faceți un sondaj pe grupul acesta și să vedeți câți dintre noi l-am mai vota pe Fritz. Au refuzat să ia pulsul din stradă și să conștientizeze problemele reale ale societății după alegeri. Gata, s-au văzut puși în funcții, iar vizitele în cartiere nu mai sunt importante, deși acum 1 an erau o prioritate”.

Adrian Blaj, un alt participant la discuție, le bate și el obrazul liderilor USR+, : ”Se pare că băieții și fetele și-au cam atins scopul. Au locuri călduțe, bine plătite…Nu am auzit nimic de Cristi Moș, parcă a intrat în pământ. Să nu uităm că au trecut aproape 6 luni de la alegeri. Nu se prea mișcă nimic. De aici și frustrarea multora”.

Și discuțiile sunt mult mai multe și mai complexe! În schimb, indiferent cum o întorci, concluzia este aceeași: cuțitul a ajuns la os. Simpatizanții s-au săturat de povești și de incompetenți pentru care au dârdâit în frig, ca să-i pună la căldurica unor posturi publice. Și se mai desprinde o concluzie: USR+ Timiș nu e cu nimic diferit față de celelalte partide, așa cum ar fi trebuit să fie și așa cum s-a promis!

Trompete surde

Adevărul e că, de când s-au instalat pe poziții, USR+ Timiș e din rău în mai rău. Până la urmă, ceea ce discută simpatizanții, în grupul intern, nu este o noutate. Din contra, lucrurile sunt știute, se văd, au fost sesizate, atât în declarații publice ale oponenților cât și de către mass-media. Doar că, mereu, USR+ a negat evidențele, încercând să convingă că știu bine ce fac.

Deși, realitatea sau ”vocea străzii” era cu totul alta. De la bun început, USR+ a plecat cu stângul, nu pe un val de simpatie, așa cum cred ”oamenii noi”, ci pe un val de vot negativ împotriva fostului primar, Nicolae Robu. Iar asta se vede, deja, și se va confirma, cu cifre concrete cel mai târziu peste circa 4 ani, dacă nu mai repede.

Scandalurile și gafele publice în care au fost implicați Dominic Fritz – primar, Cristian Moș – vicepreședinte al CJ Timiș, Ruben Lațcău – viceprimar, Raoul Trifan – senator, Zoltan Nemeth – prefect și, cu voia dumneavoastră, Ana Munteanu – consilier local nu au făcut decât să erodeze partidul.

Și l-au erodat pentru că, în loc să comunice coerent și unitar, ”oamenii noi” doar… au vorbit! Au contrat cu aroganță, nu au explicat. Ba din contră, au luat poziția struțului. Și iată rezultatul…

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare