Wonderland! Zeci de mii de migranți vin la lucru în Timișoara, doar pe hârtie, prin intermediul secțiilor consulare ale M.A.E, chiar sub nasul celor de la I.G.I și B.C.C.O

- Advertisement -
Că România asistă neputincioasă la traficul internațional de migranți și servește UE, ori de câte ori are ocazia, gluma sinistră cu securitatea frontierelor de stat din spațiul carpato-danubiano-pontic, sunt două lucruri certe! Fie că ne place sau nu, Austria a avut perfectă dreptate când s-a opus aderării României la spațiul Schengen. Pe toate planurile! Și austriecii au demonstrat-o cu vârf și îndesat, atât în declarații publice cât și prin intermediul canalelor diplomatice că, azi, din pricina corupției, sintagma de securitate a frontierelor nu are ce căuta în DEX-ul românesc și, cu atât mai puțin, în cuvântările pline de demagogie și ipocrizie ale guvernanților.

Dacă pentru toată Europa lucrurile sunt extrem de clare, România încă mai are dificultăți să priceapă că traficul de migranţi a devenit una din cele mai extinse forme de manifestare a criminalității transnaționale, înregistrând cea mai rapidă creștere (546%), imediat după traficul de droguri, generând profituri uriașe pentru organizațiile criminale.

Și, așa cum rezultă dintr-o analiză instituțională, intrata în posesia voceatimisului.ro, pe teritoriul României, afacerea ilegală cu azilanți este estimată la o cifră anuală de 1,5 miliarde de euro și la un profit de 500 milioane de euro. Bani negri, neimpozitați și nefiscalizați! Așa că nu e de mirare că, la asemenea sume, în spațiul mioritic, pe principii aritmetice și pe datini care țin de cutuma lucrurilor bine făcute, toate ușile… sunt larg deschise!

Evident, Uniunea Europeană știe că introducerea ilegală de migranți reprezintă o formă gravă de criminalitate organizată! Una care poate fi contracarată numai printr-o abordare cuprinzătoare, multidisciplinară și transfrontalieră, asumată de statele membre! Doar României îi scapă acest lucru! Și asta se vede cu ochiul liber ori de câte ori, procurorii DIICOT, singurii în măsură să se ia la trântă cu crima organizată, mai dau de pământ cu câte o mică rețea de trafic de migranți. Atât!

În rest, nu se urmăresc fluxurile financiare pentru a strânge probe, a identifica și a cartografia organizațiile și conexiunile criminale. De fapt, de cele mai multe ori, nici măcar nu se colectează informații financiare, care au menirea de a identifica activele provenite din săvârșirea de infracțiuni, precum și înghețarea/confiscarea de bunuri provenite din activitățile ilegale.

Analiza instituțională, care zace și pe masa factorilor de decizie, mai arată că, în marea majoritatea a cazurilor, în funcție de interese personale sau de grup, facilitatorii/intermediarii, implicați în traficul ilegal de migranți, sunt lăsați să zburde, nu din motive informativ-operative ci unele… pur economice!

Și, în lanțul slăbiciunilor, două instituții mari și late sunt arătate cu degetul: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI)! La loc de cinste, zac și frontierele terestre de stat din județele Timiș și Arad, practic porțile de intrare în Spațiul Schengen. În fapt, probele arată că totul este o schemă lucrativă, în beneficiul infractorilor, chiar sub nasul celor de la Crimă Organizată! Și, mai mult decât orice, că robinetul curge din plin, pe toate palierele!

Desen artistic

Fără niciun dubiu, majoritatea migranților, care forțează frontierele UE, ajung în România… legal! Nu înot, nu sar gardul ci vin…cu avionul! La lucru! Și, așa cum rezultă din probe, de la începutul anului 2021 și până în prezent, statul român a acordat, prin direcțiile consulare ale MAE, vize de muncă pentru aproximativ 250.000 de cetățeni străini!

Așadar, dacă e să vorbim pe cifre, azi, toți cei veniți în România din colțurile îndepărtate ale lumii, ca să suplinească lipsa de forță de muncă, ar trebui să zburde între granițele țării! Toți cei un sfert de million de persoane, fie că sunt din Tailanda, Bangladesh, Egipt, Siria, Irak etc!

De fapt, lucrurile stau exact pe dos! Căci, așa cum rezultă din documente, peste 70% dintre străinii care figurează la muncă în România, nu există decât… pe hârtie! Mai mult decât orice, nu au lucrat nicio zi în spațiul mioritic! Pur și simplu, pe baza vizelor eliberate de secțiile consulare ale MAE, despre care există informații că se eliberează contra sumei de 1000 euro, migranții reușesc să pătrundă în România pe ușa din față, sub pretexte lucrative, și, imediat după, să penetreze țările occidentale din UE, pe ușa din dos! O adevărată afacere care, așa cum o să vă lămuriți, aduce beneficii financiare enorme întreg lanțului trofic de crimă organizată!

Schema este simplă! O firmă de recrutare a resursei umane din străinătate, la înțelegere cu o societatea românească (unele reale, altele firme de apartament) pune la bătaie un număr de muncitori, chipurile, solicitați de un partener din UE. În cazul nostru, România! Este cât se poate de evident că, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, blatul este realizat încă de la primul contact. Și nu pe bani puțini căci, așa cum rezultă din probe, în funcție de zona geografică din care provine așa-zisa forță de muncă, fiecare străini plătește între 5000-12.000 euro.

Doar ca să pătrundă în spațiul carpato-danubiano-pontic! Acum, faceți un calcul și înmulțiți o medie cu cifra de 250.000 de persoane care, conform datelor, au obținut viză de muncă în România.

E clar că, în câteva zile după ce au pus piciorul pe aeroporturile românești, așa cum rezultă din probe, marea majoritate a migranților (peste 70%), pe rute prestabilite, intră fraudulos în Ungaria. De acolo, prin Austria, direct în inima UE! Cert e un lucru: în România rămân la muncă doar puțini, în special cei care, din pricina sărăciei, nu au fost în stare să-și plătească toată suma pentru a ajunge în Occident!

Așa că străinii poposesc în câmpul lucrativ mioritic o perioadă de maxim 2-3 ani, până-și plătesc… datoriile către grupurile de crimă organizată, specializate în traficul cu migranți! După care sunt direcționați, cu ajutorul unor taxiuri Uber sau Bolt, înspre TIR-uri care așteaptă prin parcările de pe autrostrada care duce înspre punctele de frontieră cu Ungaria!

Cuiul lui Pepelea

Așa cum rezultă din documente, marea problemă a României e că, neavând legislație, nimeni nu răspunde de dispariția… muncitorilor! Nici măcar firma de recrutare și nici societatea care, chipurile, i-a cerut ca și forță de muncă și și-a asumat că le plătește salariile, cazarea și masa. Totul există doar pe hârtie! Nu de alta, dar toată lumea face bani grămadă din schema asta cu mâna de lucru: cei de la MAE care dau vize de muncă (1000 euro), cei de la IGI care eliberează documentele de ședere (500 euro), firmele de recrutare (2000 euro), traficanții de migranți etc. Așa că e de înțeles de ce, azi, nicio instituție din România nu știe exact câți muncitori străini, care au intrat cu vize consulare de lucru, mai există faptic pe teritoriul țării!

Și nu există nicio astfel de evidență, nici la MAE, nici la IGI și nici la IPF, tocmai pentru că autoritățile cu atribuțiuni în domeniu cunosc bine fenomenul și știu că cifrele reale, dacă ar ieși la lumină, nu ar face decât să inflameze spiritele la nivelul UE! În plus, ar demonstra corupția generalizată, ar da dreptate Austriei și ar confirma eșecul României vizavi de intrarea în spațiul Schengen!

Nici nu mai contează că, azi, la nivel instituțional, toată lumea fuge de migranți pentru că orice gen de verificări în direcția forței fictive de muncă naște, evident, obligații pentru entitatea care le pune pe hârtie! Așa se explică de ce România nu are nicio problemă cu traficul de migranți, învăluit în schema vizelor de muncă și, mai nou, și în cele de studii! Singurii care au de comentat, evident, sunt factorii de decizie ai UE, care nu înțeleg că statul român duduie… de corectitudine.

Așa cum rezultă din analiza instituțională, intrată în posesia voceatimisului.ro, toată forța de muncă, care intră în România cu viză lucrativă, ia drumul Occidentului prin frontierele de vest, în Timiș și Arad. În tranzit, o parte dintre migranți, în special cei care au ceva bani, sunt cazați la pensiuni și hoteluri.

Și asta se vede din statisticile hoteliere din perioada ianuarie-aprilie 2023, entități care au obligația legală de a raporta cifrele și cetățeniile tuturor celor proveniți din… zone defavorizate. Alții, cu mai puțini bani, sunt cazați la grămadă în imobile a căror adrese ar trebui să fie cunoscute, măcar de către BCCO: Memorandului, Câmpului, Telegrafului și pe Armoniei, chiar sub nasul Centrului de Tranzit, care aparține de Inspectoratul General pentru Imigrări.

La fel, ar trebui să fie cunoscute și firmele de recrutări de pe raza municipiului Timișoara care, sub acoperirea cererilor de forță de muncă, au ajuns să importe, anual, și câte 5000 de meseriași din zone defavorizate sau de conflict. Dacă nu firmele sau acționariatele, măcar cifrele de afaceri care au explodat, ar trebui să spună câte ceva, măcar ofițerilor de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate. Că, evident, celor de la Agenția Județeană de Ocuparea a Forței de Muncă, toată povestea asta cu traficul de migranți, îmbrăcat în mână de lucru, nu le spune mai nimic. Și nici nu le aprinde vreun led!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Amatorism acut! Primarul Dominic Fritz, nici măcar erou de benzi desenate

Să ne aducem aminte, cu plăcere, când omul de...

Un ţigan la benzinărie

Un țigan intră într-o benzinărie și-i zice casieriței:” Dă-mi...

Sânzienele Sărbătoarea verii şi a bucuriei

Prilej de a sărbătorii soarele şi muncile agricole, bunăstarea...

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img