AcasăStiriNational si InternationalKlaus Iohannis, la plecarea spre Bruxelles: ”Ne comportăm ca şi cum am...

Klaus Iohannis, la plecarea spre Bruxelles: ”Ne comportăm ca şi cum am fi membri ai spaţiului Schengen”

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat spre Bruxelles, acolo unde va lua parte la întrunirea Consiliului European, care caută soluții de gestionare a valului de refugiați cu care se confruntă ”Bătrânul Continent”. ”Este clar că acest fenomen a dus la situații complicate în interiorul UE, la situații tensionate, dar suntem pe calea cea bună de a găsi soluții. E important ca în rezolvarea crizei migrației să vedem care e sursa acestui val, sau acestor valuri de migranți”, a spus Iohannis.

Președintele României a evidențiat și soluția. ”Pacea în Siria!”, a adăugat Iohannis, care susține că pentru a reuși implementarea acestei soluții ”trebuie să colaboreze toate părțile implicate. Faptul că în ultima vreme Rusia s-a angajat militar în Siria nu ajută la soluționarea problemei, ci complică situația. Singura cale de ieșire din această criză e calea negocierii”, a mai spus șeful statului.

”România este solidară cu ţările membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte criza refugiaţilor. Trebuie să găsim împreună soluţii pentru rezolvarea cât mai grabnică a acestei probleme care afectează întreaga Europă. Solidaritatea şi responsabilitatea rămân principiile după care ne vom ghida în toate abordările noastre. România îşi ia foarte în serios misiunea de apărare a frontierelor UE. De fapt, ne comportăm ca şi cum am fi membri ai spaţiului Schengen”, a postat Iohannis pe pagina sa de Facebook, înainte de plecarea spre Belgia.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente