Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Klaus Iohannis, la plecarea spre Bruxelles: ”Ne comportăm ca şi cum am fi membri ai spaţiului Schengen”

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Preşedintele Klaus Iohannis a plecat spre Bruxelles, acolo unde va lua parte la întrunirea Consiliului European, care caută soluții de gestionare a valului de refugiați cu care se confruntă ”Bătrânul Continent”. ”Este clar că acest fenomen a dus la situații complicate în interiorul UE, la situații tensionate, dar suntem pe calea cea bună de a găsi soluții. E important ca în rezolvarea crizei migrației să vedem care e sursa acestui val, sau acestor valuri de migranți”, a spus Iohannis.

Președintele României a evidențiat și soluția. ”Pacea în Siria!”, a adăugat Iohannis, care susține că pentru a reuși implementarea acestei soluții ”trebuie să colaboreze toate părțile implicate. Faptul că în ultima vreme Rusia s-a angajat militar în Siria nu ajută la soluționarea problemei, ci complică situația. Singura cale de ieșire din această criză e calea negocierii”, a mai spus șeful statului.

”România este solidară cu ţările membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte criza refugiaţilor. Trebuie să găsim împreună soluţii pentru rezolvarea cât mai grabnică a acestei probleme care afectează întreaga Europă. Solidaritatea şi responsabilitatea rămân principiile după care ne vom ghida în toate abordările noastre. România îşi ia foarte în serios misiunea de apărare a frontierelor UE. De fapt, ne comportăm ca şi cum am fi membri ai spaţiului Schengen”, a postat Iohannis pe pagina sa de Facebook, înainte de plecarea spre Belgia.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore