O tâlhărie a avut loc astăzi pe strada Câmpului din Timișoara, acolo unde un țigan a profitat de vulnerabilitatea unei bătrâne, aflată într-un mijloc de transport în comun. După ce bărbatul în vârstă de 45 de ani i-a cerut voie într-un mod autoritar să se așeze lângă ea, nu a durat mult până ca țiganul să-i aplice un cot în coaste, ca mai apoi să-i fure telefonul din buzunar, în timp ce victima era cuprinsă de durere.

În momentul întâmplării incidentului, femeia de 58 de ani se deplasa către locuința unei prietene. După ce ambii au părăsit autobuzul, țiganul a fost prins repede de către polițistul Florin Buru din cadrul Secției 2 de Poliție Timișoara, undeva în zona cartierului Kuncz — populată în cea mai mare parte de țigani —, după ce victima, cunoscându-l pe agresor, a oferit cu precizie semnalmentele acestuia.

„Am amețit în momentul în care m-a lovit. Era unul gras, cu burtă, un țigan. Acum mă simt mai bine”, a spus victima, vizibil afectată, chiar înainte de a fi transportată la spital pentru îngrijiri medicale. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate, telefonul fiind găsit asupra bănuitului și restituit victimei. Nimeni din autobuz nu a sarit in ajutorul femeii tâlhărite, pasagerii privind nepăsători la toată scena. Agresorul se află la Secția 2 de Poliție Timișoara pentru audieri.

„Polițiștii Secției 2 de Poliție Timișoara au fost sesizați de către o femeie de 58 de ani cu privire la faptul că, în momentul în care se afla într-un mijloc de transport în comun, a fost deposedată de telefonul mobil, prin violență, de către o persoană necunoscută. În urma investigațiilor efectuate de polițiști, la scurt timp a fost depistat un bărbat de 45 de ani bănuit de comiterea faptei. Acesta a fost condus la sediul poliției pentru audieri și urmează să fie luate măsurile legale, iar prejudiciul a fost recuperat în totalitate, telefonul fiind găsit asupra bănuitului și restituit victimei”, a declarat Ancuța Morariu, purtătoare de cuvânt a IPJ Timiș.