Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieUniversitatea de Vest, atentă la relația cu instituțiile europene. Ce întâlnire a...

Universitatea de Vest, atentă la relația cu instituțiile europene. Ce întâlnire a avut loc la Bruxelles

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Universitatea de Vest din Timișoara leagă și mai strâns relația cu instituțiile europene, după ce în luna martie a instituit o reprezentare permanentă la Parlamentul European, prin intermediul Emanuelei Gârboni, fiind prima instituție de învățământ superior din România care ia o asemenea măsură. De această dată a venit și rândul absolvenților UVT să contribuie la conexiunea acesteia cu instituțiile europene.

Săptămâna aceasta, la Bruxelles a avut loc o serie de întâlniri între reprezentanții UVT și cei ai Institutului Cultural Român, Alianței de Cercetare Bavareză, Institutului de Studii Europene – Universitatea Liberă din Bruxelles și Vrije Universiteit Brussel, cu cea din urmă semnându-se un acord direct pe programul Erasmus adresat doctoranzilor și masteranzilor. Totuși, în centrul atenției s-a aflat o întâlnire între reprezentanții UVT și comunitatea de alumni a absolvenților săi angrenați în organismele de nivel comunitar, în urma căreia universitatea își dorește să coaguleze o comunitate românească puternică aflată în inima Europei, pentru o prezență activă instituțiilor europene.

„Se vorbește în fiecare zi despre cum ne pleacă tinerii din țară, dar nu se vorbește despre cum i-am putea valorifica de acolo de unde ei se află. Au studiat și absolvit la noi, au ales să lucreze în altă țară, dar asta nu înseamnă că trebuie să-i declarăm pierduți. Putem beneficia de expertiza lor, ca universitate și ca țară, dacă ne implicăm activ în crearea unei rețele alumni cu beneficii practice, indiferent că au o aplicabilitate imediată sau pe termen lung. O asemenea rețea, precum cea inițiată de UVT, ne aduce în prima linie a celor care iau decizia la nivel comunitar”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Reuniunea este prima de acest fel organizată de o universitate din România.

Marilen Pirtea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare