Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieŞantierul de pe Popa Şapcă ar putea fi ÎNCHIS. Plângere din partea...

Şantierul de pe Popa Şapcă ar putea fi ÎNCHIS. Plângere din partea Muzeului Banatului la IPJ Timiş.

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Veşti extrem de proaste pentru şoferii din Timişoara. Traficul din zona Popa Şapcă ar putea fi blocat vreme de mai multe luni. Deja zona a fost închisă traficului rutier pentru patru luni de zile, însă, urmare a plângerii depuse de un angajat al Muzeului Banatului la IPJ Timiş este posibil ca întreg şantierul să fie închis şi astfel lucrările să fie întârziate. Reprezentantul muzeului este nemulţumit de modul în care a fost încheiată cercetarea arheologică.

„Nu mai ştiu ce să fac şi cred că va trebui să fac sesizare la Procuratură, nu ştiu la cine să fac efectiv, pentru că toate proiectele Timişoarei sunt supuse la boicot, fie de nişte psihopaţi – că avem câţiva în oraş, fie de nişte oameni de o habotnicie în rău ieşită din comun, fie unii nu ştiu cum să îi numesc – pioni politici fac mereu reclamaţii. Nu putem să facem nicio lucrare. Suntem blocaţi peste tot. Astăzi s-a cerut să oprim toate lucrările pe Popa Şapcă. Păi, când se descoperă o cărămidă, noi oprim lucrările în zona respectivă ca să se poată face cercetare arheologică, dar cum îşi permite cineva să vină să ne interzică să facem lucrări pe tot şantierul ăsta mult mai mare când probabil interesul arheologic este pe o arie mult mai restrânsă. Evident că firma care execută lucrarea răspunde dacă cumva mai execută lucrări în zona în care mai sunt descoperiri, dar când orice om vede că nu e absolut nimic şi doar într-o porţiune restrânsă sunt suspiciuni că există lucruri cu valoare istorică cum îţi poate cineva pretinde să închizi tot şantierul ăsta deosebit de vast. Asta e bătaie de joc la adresa oraşului, este bătaie de joc la adresa timişorenilor care au de suportat toate consecinţele faptului că străzi atât de importante ale oraşului sunt închise şi noi m-am consultat cu colegii şi vom junge să facem plângeri penale pentru sabotaj. Absolut nicio lucrare nu o putem face în condiţii normale”, a declarat Nicolae Robu, astăzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Consiliul Județean vrea centură feroviară pentru Timișoara! A lansat licitația pentru studiul de fezabilitate

Timișoara ar putea avea centură feroviară, care să scoată traficul de marfă din centrul...

Poliția Locală se reorganizează! Vor fi reduse mai multe posturi, inclusiv de conducere

Reorganizarea se face prin transformarea vechiului departament într-o structură nouă, o direcție generală, cum...