Actiune-Politia-Rutiera@3

Pete 700 de sancțiuni au fost acordate de către polițiștii rutieri din Timiș pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente. Nu mai puțin de 252 dintre acestea au fost acordate celor care nu au respectat limita legală de viteză.

Astfel, în perioada 7-10 septembrie, au fost întocmite 13 dosare penale pentru infracțiuni rutiere și aplicate alte 711 sancțiuni contravenționale, dintre care 146 pentru neutilizarea centurii de siguranță. Au fost sancționați 65 de pietoni și 73 de conducători motociclete care nu au respectat legea.

Alte 16 permise au fost reținute în vederea suspendării, iar 17 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Atenționări din partea poliției:

CENTURA DE SIGURANŢĂ POATE SALVA VIAŢA!

Centura de siguranţă, acest accesoriu pe care, din păcate, mulţi conducători auto “uită” să îl folosească, constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Atașați-vă centura de siguranță înainte de plecarea la drum, vă poate salva viața în caz de accident.

NU UITAŢI: VITEZA UCIDE!

Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere! Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă şi determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.