Percheziții DIICOT – 7 descinderi domiciliare și la sediile de firmă a 3 suspecți cercetați pentru acces ilegal la un sistem informatic

- Advertisement -
În acest moment, pe raza municipiului Timișoara sunt în derulare o serie de activități de cercetare penală într-un dosar, aflat în instrumentarea DIICOT – ST Timișoara. Astfel, în cauză, polițiștii din cadrul BCCO Timișoara – SCCI efectuează, încă de la primele ore ale dimineții, un număr de 7 percheziții la diverse adrese, urmând să fie puse în executare, conform primelor informații, un număr de 3 mandate de aducere. Descinderile au loc pe raza municipiului de pe Bega, la locuințele a trei suspecți și la sediile firmelor aparținând acestora.

Cercetările DIICOT-BCCO sunt întreprinse în legătură cu comiterea mai multor infracțiuni din Codul Penal: acces ilegal la un sistem informatic (art. 360), interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice (art. 361), perturbarea funcționării sistemelor informatice (art. 363), transferul neautorizat de date informatice (art. 364) şi operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice (art. 365 alin).

De precizat că suspecții au accesat ilegal și au creat un duplicat al unui cont de email, utilizând configurațiile de pe un site hosting, adresa electronică fiind folosită în diverse activități infracționale.

Activitățile BCCO sunt desfășurate în scopul obținerii de mijloace materiale de probă, respectiv dispozitive de stocare a datelor informatice.

Vom reveni cu amănunte.

Update: “În cauză s-a reținut că, în perioada 26 – 30 noiembrie 2021, ar fi fost restricționat fără drept accesul unei persoane vătămate la o adresă de e-mail și la conținutul acesteia, fiind creat un duplicat al contului de email aparţinând administratorului societăţii, unde ar fi fost redirecționată toată corespondența destinată acestei căsuțe de poștă. Ulterior, folosindu-se de accesul obținut la adresa de email a administratorului, ar fi fost resetate parolele de acces la site-ul utilizat de persoana vătămată, fiind accesat ilegal acest site, unde erau stocate datele şi tehnologiile software aferente mai multor proiecte informatice aparţinând personei vătămate”, a transmis DIICOT Timișoara

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Caraş Severin și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Vlad Voievod” Timişoara şi I.J.J. Timiş.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare