Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEvenimentPercheziții DIICOT - 7 descinderi domiciliare și la sediile de firmă a...

Percheziții DIICOT – 7 descinderi domiciliare și la sediile de firmă a 3 suspecți cercetați pentru acces ilegal la un sistem informatic

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
În acest moment, pe raza municipiului Timișoara sunt în derulare o serie de activități de cercetare penală într-un dosar, aflat în instrumentarea DIICOT – ST Timișoara. Astfel, în cauză, polițiștii din cadrul BCCO Timișoara – SCCI efectuează, încă de la primele ore ale dimineții, un număr de 7 percheziții la diverse adrese, urmând să fie puse în executare, conform primelor informații, un număr de 3 mandate de aducere. Descinderile au loc pe raza municipiului de pe Bega, la locuințele a trei suspecți și la sediile firmelor aparținând acestora.

Cercetările DIICOT-BCCO sunt întreprinse în legătură cu comiterea mai multor infracțiuni din Codul Penal: acces ilegal la un sistem informatic (art. 360), interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice (art. 361), perturbarea funcționării sistemelor informatice (art. 363), transferul neautorizat de date informatice (art. 364) şi operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice (art. 365 alin).

De precizat că suspecții au accesat ilegal și au creat un duplicat al unui cont de email, utilizând configurațiile de pe un site hosting, adresa electronică fiind folosită în diverse activități infracționale.

Activitățile BCCO sunt desfășurate în scopul obținerii de mijloace materiale de probă, respectiv dispozitive de stocare a datelor informatice.

Vom reveni cu amănunte.

Update: “În cauză s-a reținut că, în perioada 26 – 30 noiembrie 2021, ar fi fost restricționat fără drept accesul unei persoane vătămate la o adresă de e-mail și la conținutul acesteia, fiind creat un duplicat al contului de email aparţinând administratorului societăţii, unde ar fi fost redirecționată toată corespondența destinată acestei căsuțe de poștă. Ulterior, folosindu-se de accesul obținut la adresa de email a administratorului, ar fi fost resetate parolele de acces la site-ul utilizat de persoana vătămată, fiind accesat ilegal acest site, unde erau stocate datele şi tehnologiile software aferente mai multor proiecte informatice aparţinând personei vătămate”, a transmis DIICOT Timișoara

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Acţiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Caraş Severin și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Vlad Voievod” Timişoara şi I.J.J. Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

NIS Petrol Timișoara și București, în percheziții DIICOT, pe motive de spionaj

Azi dimineața, puțin după ora 10, sub coordonarea unui procuror al Direcției de Investigare...

Percheziţii în Timiş şi Caraş-Severin, la trei medici care au eliberat 8.000 de certificate de vaccinare false!

În această dimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara – Serviciul de...