Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialMilionarul Cornu a fost ELIBERAT! După o noapte întreagă de audieri, judecătorii...

Milionarul Cornu a fost ELIBERAT! După o noapte întreagă de audieri, judecătorii NU au decis ARESTAREA lui pentru 29 de zile

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Cornu, căutat ieri la domiciliul său din Timişoara, dar şi la sediile firmelor sale atât în Capitala Banatului cât şi la Dumbrăviţa, se afla la Bucureşti, de unde a venit în viteză pentru audierile cerute de procurori. Ajuns în oraşul de pe Bega în jurul orei 18:00, Cornu a mers direct la sediul DIICOT unde au şi început audierile. Acestea s-au încheiat abia vineri în jurul orelor 12:00, când milionarul a fost transferat la Tribunalul Timiş pentru a fi prezentat în faţa judecătorilor care trebuiau să hotărască dacă Georgică Cornu şi complicele său Mihai Zaharia, arestat şi el tot ieri, pentru 24 de ore, NU vor fi arestaţi preventiv, pentru 29 de zile.

Georgică Cornu şi Mihai Zaharia nu au negat în faţa procurorilor afacerile dintre societăţile pe care cei doi le deţineau, afaceri făcute în urmă cu câţiva ani, însă Cornu susţine că înşelăciunea de care este el acuzat ar fi fost făcută de alţi doi foşti asociaţi, din judeţul Mehedinţi, care ar fi decedat între timp. Paguba statului român, conform datelor furnizate de DIICOT se riică la peste 60 de milioane de lei.

Ceilalţi 12 suspecţi, reţinuţi ieri, au fost eliberaţi, pe rând, începând de joi noaptea spre vineri, dar se află sub control judiciar, în timp ce Georgică Cornu şi Mihai Zaharia au fost eliberaţi abia cu câteva minute în urmă, chiar dacă aceştia sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi constituire de grup infracţional organizat, ultimii fiind de asemenea puşi sub control judiciar.

Foto: Adrian Pîclişan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Procurorii DIICOT isi inceteaza activitatea si se alatura protestelor

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată...

VIDEO Grupare infractionala specializata in trafic de migranti, destructurata in judetul Timis

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, împreună cu...