SIL_2028

Conform evidenţelor Primăriei, Capela Kimmel din Cimitirul Calea Buziaşului în suprafaţă de 72 mp. a fost construită în jurul anilor 1850 şi reprezintă un monument arhitectural cu valoare deosebită. Conform evidențelor,  în anul 1974 a fost înhumat în această capelă un german, pe nume Ziegler Lothar-Guttfried, decedat în același an, la vârsta de 80 de ani.

La sfârșitul anilor 80, în 1987, fiul său, Ziegler Francisc, fiul lui Guttfried, domiciliat în R.F.G., a achitat în valută, pentru o perioadă de 25 de ani concesiunea locului pe care este construită această capelă, concesiunea fiind valabilă până în anul 2012.

Surpriză însă! Primăria a constatat că pe faţada principală a capelei au fost montate două placi de marmură care au inserate fotografiile altor persoane decât cele care ar trebui să fie îngropate acolo. Mai mult, municipalitatea nu știe dacă persoanele care apar în fotografii au au fost înhumate în această capelă. Pe placuţele din marmură sunt înscrise următoarele date: Toma Gheorghe Trifu (1941- 1983), Bociu Constanţa Tanţa-(1941- 1998), Cîrpaci Trifu Surică (1978-2005)

Ca urmare a unor verificări, inspectorii Primăriei au aflat că numiţii Toma Gheorghe şi  Bociu Constanţa, au fost înhumaţi în anul 1998 în acelaşi cimitir dar în alt loc de veci, respectiv Parcela nr.7, Rîndul nr.7 Mormintele nr.26-27. Astfel, cei din Primărie cred că cei trei au fost exhumaţi din locul original şi mutaţi în Capela Kimmel, deși nu există nici un aviz în acest sens. Pentru a rezolva problema, viceprimarul Traian Stoia a declarat că se vor face cercetări și dacă, într-adevăr,țiganii sunt înmormântați acolo, ei vor fi mutați în locul în care au fost îngropați inițial.

„Instituţia noastră nu a dat aviz pentru exhumarea acestor persoane şi reînhumarea osemintelor în Cavoul Kimmel şi nici nu a intrat în posesia unor documente care să ateste că a fost transferat altor persoane dreptul de proprietate asupra Capelei Kimmel. Dacă sunt acolo trebuiesc exhumaţi şi mutaţi în altă parte” a declarat viceprimarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.