AcasăStiriSocialVIDEO Chefurile ţiganilor din Timişoara vor deveni amintire. Anunţul şefului IPJ Timiş

VIDEO Chefurile ţiganilor din Timişoara vor deveni amintire. Anunţul şefului IPJ Timiş

Nunțile țigănești care în anii trecuți blocau centrul Timișoarei, dar și chefurile făcute de vecini la ore târzii din noapte vor deveni simple amintiri. Asta deoarece puterile polițiștilor vor crește în baza unui proiect de lege prin care tulburarea ordinii și linștii publice poate fi sancționată nu doar cu amendă, ci și cu dosar penal. Astfel, toți cei care încălcau până acum legea cu nonșalanță, știind că sunt pasibili de o simplă amendă, riscă închisoare.

„Spre exemplu, polițiștii intervin la solicitarea locatarilor în cazul scandalurilor sau petrecerilor și aplică o sancțiune contravențională, iar această acțiune se dovedește ineficientă întrucât cei în cauză continuă trulburarea ordinii și linștii publice. Se urmărește la a doua sesizare a cetățenilor aplicarea unei sancțiuni mai dure din sfera penalului. Aș putea să exemplific situațiile pe care noi de-a lungul anilor le-am avut în perioada de vară cu evenimente precum nunți sau botezuri în care sancțiunile noastre au rămas neîndestulătoare, iar activitățile contravenționale au continuat. Apreciem că introducerea acestor fapte în sfera penală este de bun augur”, a declarat şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, Alin Petecel.

[responsive_youtube

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente