Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Adrian Diaconu: procent din prejudiciile recuperate, pentru jurnalişti!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

“Cinste lor!”

Deputatul timişean a anunţat la conferinţa de presă că va lucra săptămâna viitoare la acest proiect şi că urmează să-l depună în cel mai scurt timp la Parlament. Opţiunea sa nu este deloc întâmplătoare: “În ciuda declaraţiilor la foc continuu despre lupta împotriva corupţiei, în ciuda “comitetelor şi comiţiilor” inventate şi puse pe picioare de multe ori peste noapte, care sfârşesc lamentabil uneori prin a oferi mai mult sinecuri, eu am remarcat un lucru. Şi anume că mari fapte de corupţie, care au ajuns să fie anchetate, judecate şi închise cu pedepsirea vinovaţilor şi recuperarea prejudiciilor au avut ca punct de plecare demersul jurnalistic al unor presari curajoşi. Cinste lor!”, spune şeful PPDD Timiş.

Adrian Diaconu deplânge situaţia în care a ajuns presa şi spune că jurnaliştii nu ar trebui să ajungă să stea cu mâna întinsă. “Acest lucru m-a făcut de multe ori să mă opresc cu gândul la presă. La acest câine de pază al democraţiei, parcă tot mai slab, mai chinuit de paraziţi şi mai expus pericolului… emasculării! Pur şi simplu cred că demersurile curajoase ale presei trebuie… încurajate! Voi propune un proiect de lege prin care jurnaliştii care au semnalat cazuri de corupţie şi au determinat anchete finalizate cu recuperare de prejudiciu să fie răsplătiţi cu un procent din acesta. Mi se pare corect şi moral!”, a adăugat el.

350 000 de semnături validate

PPDD a depus candidaturile pentru alegerile europarlamentare alături de o listă cu aproximativ 350 de mii de semnături de susţinere! “Ne plasează pe poziţia a treia şi dă o replică dură încercărilor de manipulare a electoratului puse în scenă de unii, după cum semnalam şi săptămâna trecută. Vom avea cu siguranţă europarlamentari, iar la cât de fragil se prefigurează echilibrul în Parlamentul European, fiecare reprezentant va fi mai mult decât important!” spune Diaconu. Deputatul timişean nu i-a iertat pe cei aflaţi la putere: “Permiteţi-mi să remarc laudă de sine, valul de aprecieri şi explicaţii în nuanţe roz, despre creşterea economică, investiţiile, rezolvarea tuturor problemelor şi mai- binele care… vor veni! Toate sunt plasate undeva în viitor! Prezentul? Dorinţa lor ar fi ca în prezent… să închidem ochii. Şi să-i mai votaţi odată, la sfârşitul lui mai!”, acuză Adrian Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Primarul Robu, lasat de jurnalisti sa vorbeasca singur dupa ce i-a acuzat ca se prostitueaza

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, și-a ieșit astăzi din fire în cadrul unei conferințe de...

Nicolae Robu continuă atacurile la adresa jurnaliștilor: Asistăm la atitudini absolut incalificabile din partea unor personaje sinistre

O nouă conferință de presă, un nou atac al primarului la adresa jurnaliștilor din...