Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

”Cercetații” Alin Popoviciu și Cornel Sămărtinean s-au sustras votului de respingere a legii amnistiei și grațierii

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Cercetați de DNA Timișoara pentru abuz în serviciu, conflict de interese sau instigare la abuz în serviciu, conform rechizitoriului din dosarul ”Aeroportul”, deputații Cornel Sămărtinean și Alin Popoviciu (PDL Timiș), deveniți între timp membrii noului PNL, nu au participat marți, 18 noiembrie 2014, la ședința de plen în care s-a votat respingerea proiectului de lege care prevedea amnistia și grațierea. Vă reamintim că acest proiect de lege a fost respins cu 293 de voturi “pentru”, un vot împotrivă şi o abţinere.

Sămărtinean și Popoviciu, deși se află în aceeași tabără cu proaspăt alesul președinte al României, Klaus Iohannis, au fugit de responsabilitate având scuze absolut hilare. Popoviciu susține că a participt la o emisiune tv chiar în timpul plenului, în timp ce ”colegul” său de dosar, dar și de partid, Cornel Sămărtinean se ”scuză” cu faptul că a fost în comisie, deși, culmea este că nicuna dintre Comisiile Camerei Deputaților nu se reunește în timpul ședințelor de plen.

Cei doi sunt cercetați în dosarul ”Aeroportul” alături de un alt ”cap” al fostului PDL Timiș, Constantin Ostaficiuc, cei trei având inclusiv sechestru pe o parte din averi.

Un alt deputat timișorean, Adrian Diaconu, reprezentant al UNPR, ne-a explicat că a votat conform convingerilor proprii. ”Eu am votat, așa cum am făcut-o și inițial, pentru respingerea acestui proiect de lege în Camera Deputaţilor. Vreau să cred că am rămas consecvent cu tot ceea ce am făcut până acum, ca deputat, şi cu convingerile mele. Îmi doresc ca vinovaţii să răspundă pentru faptele lor, iar pedeapsa privativă de libertate este, probabil, cel mai bun mod ca cei care au încălcat legea să plătească” a declarat pentru Vocea Timișului, deputatul, cel care până acum câțiva ani era polițist în orașul de pe Bega.

Vă reamintim că deputatul Adrian Diaconu este singurul deputat din Timiș care a votat în ”marțea neagră” nu doar împotriva proiectului de lege privind amnistia și grațierea, ci și împotriva modificării Codului Penal în favoarea parlamentarilor, așa zisa lege a ”super-imunității”, dar mai multe date pe marginea acestui subiect puteți vedea AICI.

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore