Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Violatorii din România ar putea fi CASTRAȚI chimic! Ce lege a fost aprobată ieri, în Senat

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

O astfel de inițiativă legislativă a fost respinsă de Parlament în legislatura anterioară. noul proiect de lege prevede modificare Codului Penal și introducerea unui alineat în care se specifică faptul că ”persoanelor care au săvârşit fapte prevăzute de legea penală care atentează la inviolabilitatea sexuală a altei persoane, inclusiv a minorilor, de către instanţa de judecată li se poate aplica măsura de siguranţă castrarea chimică”.

Această măsură a castrării chimice, adoptată de câțiva ani în mai multe țări din Uniunea Europeană, ”se aplică obligatoriu de către instanţa de judecată”. Termenul în care poate fi pusă ”în practică” măsura castrării chimice este stabilit prin același proiect de modificare a legii, mai exact ”în ultimele 3 luni de ispăşire a pedepsei închisorii”.

Rămâne de văzut dacă și Camera Deputaților va ”accepta” acest demers legislativ și dacă va vota în favoarea modificării Codului Penal în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Razvan Nedelcu, patronul ”Ingerii Galbeni”, condamnat la inca SAPTE ani de inchisoare, cu executare

Soții Nedelcu, patronii firmei Îngerii Galbeni, au fost condamnați pentru șantaj în dosarul în...

”Ingerul Galben” Razvan Nedelcu, 12 ani de închisoare cu executare, pentru VIOL

Curtea de Apel Timișoara a decis care este sentința ”potrivită” pentru patronul firmei ”Îngerii...